Moderator: Zespół I

dobry pomysl z tymi pamietnikami hihikatrinn pisze:Dzieci do 3 roku życia są przekomiczne ucząc się mówić, co zabawniejsze wypowiedzi zapisywaliśmy w ich pamiętnikach, które prowadziłam
Podpisuje się pod tym ...czlowiek dotanie po oczach takim usmiechem bezzebnym i juz wie ze zycie ma sens!
___
Pierwszy raz slysze zeby znieczulenie nie podzialaloSamanthii pisze:
...potem siostra mojego meza urodzila .... naturalnie oczywiscie... :?
...i stwierdzila ,ze myslala ,ze nie wytrzyma z bolu...![]()
...znieczulenie nie podzialalo...!!!
Taki przypadek to jest jakis karygodny blad w sztuce lekarskiej i polozniczejSamanthii pisze: ...znam tez przypadek, kiedy dziewczna rodzila za wolno (nie miala sily przec )...:o
...i dzecko sie udusilo podczas porodu .... :?
Ta nazwa kojarzy mi się z odkurzaczemvirriel pisze:Wtedy mozna uniknac uzycia vacum extractor
To jest proznaciag polozniczy- przytwierdza sie taka ssawke jakby do glowki dziecka i poprzez wytworzone podcisnienie wydobywa je z drog rodnych. Wyglada to okropnie i okropnie brzmi, ale to stosunkowo najbezpieczniejszy zabieg stosowany podczas porodow inwazyjnych.Kalisto87 pisze:Ta nazwa kojarzy mi się z odkurzaczemvirriel pisze:Wtedy mozna uniknac uzycia vacum extractor![]()
Tak- nie ma potrzeby nacicnania krocza w kazdym przypadku, ale jest to konieczne u wiekszosci pierwiastek. Ja osobiscie wolalabym byc nacieta niz peknac, bo pekniecie gorzej sie goi i jest niekontrolowane- moze dojsc az do miesnia zewnetrznego zwieracza odbytu- bardzo przykre gojenie i moga wystapic problemy na starosc z utrzymaniem stolca.Kalisto87 pisze: Virriel masz naprawdę sporą wiedzę na ten temat, więc pozwolę sobie zadać pytanie: czy to prawda, że nacinanie krocza w każdym przypadku jest nadgorliwością ze strony lekarzy i należy nacinać tylko rodzące, które mają problem z rozwarciem podczas porodu? Czy jest to konieczny zabieg? Czy może istnieje możliwość, by go uniknąć?
Nacinanie krocza to moja obsesja![]()
Panicznie się tego boję - cycki dałam sobie pociąć ale "tam" nie chcę by ktokolwiek ingerował skalpelem
U mnie to zastosowano przy pierwszym dziecku, ale wtedy nie wiedzialam, ze to jest zakazane. Mysle, ze ten fakt spowodowal dalsze, ciagnace sie problemy zdrowotne mojego syna, cos mu uszkodzili, a potem problem pozostawili mniecaradurka pisze:czy to chodzi o wypychanie dziecka poprzez uciskanie na brzuch? (nie wiem jak to inaczej opisać)virriel pisze:chwytu Kristellera, ktory w Polsce jest zakazany
w ciągu ostatnich 2 mies urodziły 4 moje koleżanki i 3 z nich miały właśnie tak wypychane dziecko ..

no wlasnie! typowe.....Kamila pisze:Mysle, ze ten fakt spowodowal dalsze, ciagnace sie problemy zdrowotne mojego syna, cos mu uszkodzili, a potem problem pozostawili mnie
no i ja byc cie tak chyba nazwala..szczesciara.Kamila pisze: Generalnie czuje sie szczesciara jesli chodzi o porody, przezylam 3 odmienne porody: