Allegro, Buyvip ...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

hajfa
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: hajfa » 14 gru 2006, 10:30

Crabro jeśli mogę to też poprosze takiego gotowca.
Pozdrawiam. :-)

Awatar użytkownika
sysia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: sysia » 15 gru 2006, 09:52

crabro , ja tez poproszę gotowca jeśli mozna.dzięki
Skupin - 26 pa¼dziernik

Awatar użytkownika
Betina75
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Betina75 » 15 gru 2006, 10:02

kilka dni temu poszukiwałam prazentu pod choinkę dla córki i zakupilam ale nie zdążyłam przelać siana. Pan do nas zadzwonił że przyszla dostawa wadliwych domków dla barbie i jeśli przelaliśmy to nam zwróci a jeśli nie - to przeprasza bo nie chce być nieuczciwy. 8-) Oby każdy tak robił interesy

Awatar użytkownika
pomorzanka1978
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: pomorzanka1978 » 15 gru 2006, 19:59

Ja zakupów przez internet i allegro bałam się jak ognia.
Zaryzykowałam pierwszy raz (po przeczytaniu tego tematu zresztą :-D ) jakieś dwa miesiące temu.
Od tamtej pory zamawiam i zamawiam. Wciągneło mnie na dobre :oops:
Jedyny plus, ze do tej pory nikt mnie nie oszukał 8-)

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 15 gru 2006, 22:59

taa allegro może wejść w nałóg. Do sklepu to trzeba pójśc obejrzeć i trudniej się kasę wydaje.

A z allegro, to siedzę w robocie i jak mam chwilę wolnego to nagle okazuje się, że potrzebuje nowego podkładu, szamponu, odżywki, etc.

W pewnym momencie uznałam, że jestem uzależniona i staram się nigdy nie klikać za pierwszym raziem kiedy zobaczę jakąś rzecz.

Mój mąż tylko odbiera przesyłki lub awizo i za każdym razem pyta "co kupiliśmy" :badgrin:

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 16 gru 2006, 08:35

a crabro nie ma :? ...

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 16 gru 2006, 17:16

Juz jestem! Niestety nie miałam dostępu do komputara, bo musialam wyjechać, w szczególności swojego, bo tam mam wszystko. Juz Wam wysyłam :-)
sama stosowałam 4 razy na razie 3 z pozytywnym skutkiem, czekam na rozstrzygnięcie ostatniego (ostatni okazał się szczególnym pieniaczem, ale nie daruję......) ;)
Pozdrawiam PDT_Love_04
Crabro. Gdybyście miały jakieś pytania zapraszam na priv.

Trochę formatowanie sie poprzestawiało po wklejeniu....

Awatar użytkownika
Mia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mia » 17 gru 2006, 11:44

Crabro - bardzo dziękuję PDT_Love_18
zabieram się do studiowania...

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 17 gru 2006, 12:31

I jeszcze mam taką radę, może się przyda. Nie wdawać się z nimi w żadne przepychanki słowne, dyskusję, nie dać się prowokować. Nie tłumaczyć nic, poza tym co jest niezbędne czyli co nam nie odpowiada lub jaka jest wada.

Nieraz spotkamy się z przysyłaniem mnóstwa maili z bluzgami. Można napisać: Proszę więcej nie przysyłać do mnie maili, narusza Pan/Pani moje dobra osobiste, a Pańskie tewierdzenia są pomówieniami. Gwarantuję, że się zatka.

Po prostu musimy wziąć niektóre sprawy w swoje ręce i nuczyć takie osoby paru rzeczy, w szczególności jeśli nam zależy na odzyskaniu pieniędzy, bo zostałyśmy oszukane.
Ja np. zwracałam towary 2 razy tylko dlatego że wymiary okazaly się w rzeczywistości inne niz podane w aukcji. Jedne spodnie były za ciasne w pasie i nie mialy tyle cm co podawano, a o 6 mniej. No przeciez nie włożę ich do szafy żeby leżaly tam na wieczność, choć bardzo mi się podobały. Teraz widzę że są ponownie wystawione, a wymiary już skorygowane ;)
Pozdrawiam!

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: karen'o » 17 gru 2006, 13:09

a ja mam raczej pozytywne doświadczenia z allaegro, a z jedna ze sprzedających wręcz tak pozytywne, ze nie mogłam poczatkowo uwierzyć :-) chciałam jej wystawić wielkiego pozytywa, niestety skasowała chyba aukcję, którą wygrałam :( , więc chociaż tutaj ja pochwalę . dziewczyna sprzedaje pod nickiem witkowska i kupiłam od niej bluzę. niesety poczta zgubiłą paczkę i po 4-otygodniowych jej poszukiwaniach, wypłąciła sprzedającej odszkodowanie w wys. 60zł bo paczka się nie odnalazła i nie byla ubezpieczona. sprzedająca, bez żadnej dyskusji, zaproponowała mi zwrot zapłaconych pieniędzy (220+8zł przesyłka) i przelałą kasę na moje konto. jestem w pozytywnym szoku i wszystkim polecam :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”