autor: beata-malgorzata » 12 kwie 2007, 11:33
Tez moge cos na ten temat powiedziec ; W maciupciej Belgii jest wiecej obcokrajowcow niz Belgow :? Ale Belgowie sa pozytywnie nastawieni do obcych kultur i koloru skory . Nie powiem by to zawsze na dobre wychodzilo , bo dzieki zbyt duzej pomocy dla obcokrajowcow i nie tylko powstal problem mas zyjacych nieprzerwanie na zasilku . Wierzcie mi , nigdy nie widzialam pracujacych murzynow, za to Marokanczycy , Turcy czy Pakistanczycy potrafia pracowac i to ciezko . Najczesciej prowadza sklepy nocne , myja samochody , zbieraja smieci czy tez prowadza stacje benzynowe . To najczesciej prace ktorych biali unikaja . Sa jednak inni ktorzy zyja z zasilku i z ... dzieci . Im wiecej dzieci tym rodzinne wieksze ( duzo) . Jednak , jak dojdzie do tragedii to taki kolorowy jest pod protekcja bo przeciez mozna zle zinterpretowac kare i posadzic bialego o rasizm !!! Biali nie sa dobrze przyjmowani w innych krajach i musza sie podstosowac pod ich kulture , natomiast oni przyjezdzajac do Europy rzadaja i maja to co w ich kraju ; Sa nietykalni . Bledne kolo

Nie wiem czy jestem rasistka , chyba raczej nie . Nie moge zapomniec ze ten kraj mnie przyjal i nigdy sie nie spotkalam z jakakolwiek uszczypliwa uwaga kierowana do mnie z powodu innej narodowosci (chyba w Niemczech Polacy nie sa tak przyjaznie traktowani ) . Pomimo to chyba podswiadomie sie izoluje od innych kultur ( chociaz bardzo mnie interesuje zycie odmiennych kultur) , moje dzieci chodza do szkoly gdzie nie ma mieszanki narodosciowej i nastepne szkoly beda tez takie ( mieszkamy na wsi a nie w miescie ). Juz teraz mysle o przyszlosci moich dzieci i nie bardzo bym chciala by moja corka wyszla za maz za czlowieka o bardzo odmiennej kulturze i religi, ktora rzadzi zyciem . Za bardzo sie napatrzylam na dramaty (sa tez wyjatki , jak ze wszystkim w zyciu). To chyba jednak jest rasizm mimo szacunku dla wszystkich , a moze tylko inne patrzenie na swiat .
A czy w Polsce nie ma rasizmu ??? Chyba wiekszy jak w innych krajach , niestety

Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026