Prawo jazdy

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 22 mar 2007, 11:15

Mam prawko zaledwie 3 lata ale od razu wsiadlam i pojechalam na gleboka wode :-D :-D prowadze po mesku jednak bezpiecznie,nie lubie babskiego stylu,kopytko mam ciezkie ale panuje nad sprawa i mam wyobraznie i szeroka podzielnosc uwagi.Ogolnie nazwalabym dynamicznie a nie szybko (jako pasazer mialam dachowanie wiec ogolnie czuje nadal lek przed bardzo szybka jazda).Prowadze zarowno po prawej stronie jak i po lewej.Tu jezdze oryginalnym irlandzkim samochodem z kierownica po prawej,ruch lewostronny.Dublin to miasto okoloo 3 mln a ruch i korki..Masywne.Kierowcy ospali i nieuwazni wiec ogolnie musze przyznac ze jestem z siebie jako z kierowcy bardzo dumna :-) :oops:
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
niunka1185
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: niunka1185 » 25 mar 2007, 21:21

Jak ja sobie przypomnę ten okres kiedy zdawałam prawko...ehhh....jak dobrze, że to juz za mną! Prawo jazdy mam juz ponad 2 lata, zapisałam się na kurs razem z siostrami :-) We trzy było nam raźniej ;) Ja zdałam za 3 razem! Testy zdałam za pierwszym, no a potem plac-poszed l super-sama nie spodziewałam się, że tak dobrze mi wyjdzie, nawet Egzaminator mnie pochwalił, że rzadko zdarza się tak Kursantom zrobic ładnie plac :-) Potem wyjechałam na miasto...no i....wjechałam pod prąd!!! Ehhh...nie wiem jak ja to zrobiłam :oops: to była taka dziwna uliczka...ale Egzaminator "przymknął na to oko" , więc jechałąm dalej, ale, że wiedziałam, że mam już jedną wpadkę na sumieniu, to nie bardzo mi to szło...Egzaminator kazał mi zawrócić...więc ja zwracam....musiałam na chwilę przystanąć...zapomniałam zmienić bieg na 1 :!: i silnik chyba ze 3 razy mi zgasł :x A potem te miłe słowa..."prosze sie przesiąść, kończymy egzamin" ! Drugi raz, taka ja głupiutka jestem, w tym samym miejscu co osatnio wjechałam pod prąd!!! Tu już nikt oka nie przymknął...przejechałam jeszcze kawałaek i znów: " proszę tu zjechać, proszę się przesiąść". Za trzecim razem za to na placu szło mi baaardzo źle...ale miałam tak kochanego Egzaminatora, że normalnie mówił mi kiedy mam się zatrzymać, ile jeszcze jechać :-) Pamiętam jak robiłam łuk drugi raz i nie wyszedł za dobrze...a Pan Egzaminator powiedział: "no to nie było tak jak powinno być..." ale puścił mnie dalej!!! A ja do Niego: "Kochany Pan jest". wyjechałam na miasto, tam już było trochę lepiej, gadałam jak najęta, wszystko Mu opowiedziałam, ile mam rodzeństwa, który raz zdaje :-) Zdawałam dzień przed urodzinami, to też Mu powiedziałąm :-) To było w listopadzie, pamietam jak mówił : "o te Babole, bez świateł jeżdżą!" akurat jakaś Pani jechała przed nami ;) Wróciliśmy na plac a Pan Egzaminator tak: " no niechciałbym Pani rodziny narażać na strety....ale..." a ja do Niego: "nieeee" Kochany Pan:" zdałą Pani, prosze uciekać" Normalnie aż Go tam wyściskałam w samochodzie :-)
Jejkuuu jak ja się cieszę , że mam to już za sobą :-)
A teraz jeżdżę sobie autkiem....tylko, że mam samochód z automatyczną skrzynią biegów i jeżdżę nimod kiedy odebrałam prawo jazdy, a teraz sprzedaję ten mój wysłużony samochodzik i kupuję ze zwykłymi biegami,...tylko, że ja już takim nie umiem jeździć!!!! :-) Śmieję się, że muszę jeszcze raz zdawać prawo jazdy :-)
8 maj 2007 - nowy nosek - Dr Skupin :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/954fc8bf06.png

22.02.2008 Dr Jamont

Awatar użytkownika
Lalunka
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany
Kontakt:

Post autor: Lalunka » 26 mar 2007, 10:58

Niunka nie ma jak to automat :-) Ja zdałam prawko miesiąc temu za 3 razem. Cieszę się, że mam to za sobą bo stres ogromny, nawet przed operacją tak się nie denerwowałam. Już w pierwszy dzień po odebraniu prawka wskoczyłam do auta i śmigałam po mieście, teraz mam swój samochód i jestem niezależna :-D
15.03.07 dr Skupin - nowy nosek

Awatar użytkownika
niunka1185
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: niunka1185 » 26 mar 2007, 13:12

No tak, nie ma jak to automat :-) Tylko, że ja naprawdę już nie umiem jeździć samochodem ze zwykłymi biegami ;) Ale jak troszkę poćwiczę, to pewnie jakoś to bedzie :-)

22.02.2008 Dr Jamont

Awatar użytkownika
zajawka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: zajawka » 28 mar 2007, 13:17

Ja prawko mam od prawie 7 lat i udało misię zdać za pierwszym razem :)))) Nigdy nie wierzyłam w własne możliwości i wydawało mi się że jeżdżę najgorzej na świecie :) Po egzaminie teoretycznym nadszedł dzień praktycznego... wrrr ale było stresu. Na szczęście nie musiałam na placyku zdawać wszystkich manewrów bo to akurat był pierwszy miesiąc kiedy losowało się 2 manewry plus obowiązkowy łuk. Zdawałam na Nissan Micra i to był pierwszy raz kiedy miałam do czynienia z tym autkiem bo uczyłam się na Puncie :) Dostałam najłatwiejsze manewry jakie tylko można tzn start z ręcznego pod górkę i wjazd przodem do garażu :)))) Za pierwszym razem wszystko się udało potem miasto... Tu już było troszkę gorzej... Miałam jeden i pół błędu w tym jeden dość poważny tzn koleś kazał jechać prosto a ja byłam na pasie do skrętu w lewo i ja myśląc, że może o czymś nie wiem może można jechać prosto z tego pasa hihihi już prawie przejechałam skrzyżowanie gdy egzaminator w ostatniej chwili skręcił kierownicę i pojechaliśmy w lewo <lol> drugi "prawie błąd" to była chęć przejechania bez zatrzymania na czerwonym świetle w prawo przy zielonej strzałce w prawo, ale na szczęście wylazł mi ktoś na pasy i się zatrzymałam w ich połowie :) Egzaminator powiedział, że gdybym przejechała to by mnie oblał :)))))))) Potem okazało się, że tylko ja z mojej 3 osobowej grupy zdających zdałam :))) Czyli wodocznie nie było tak źle albo miałam Mega szczęście :))))))
Teraz śmigam po ulicach moim kochanym auteczkiem i cieszę się że mam prawko nie chciałabym tego przechodzić drugi raz dlatego pilnuję się jak tylko mogę. :)
Ale się rozpisałam :))))
Dr Kasprzyk - 7 maja 2007 - McGhan MF 375 anatomy :) Uda³o siê!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
niunka1185
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: niunka1185 » 28 mar 2007, 14:48

Ja też staram się pilnować, drugi raz chyba bym tego nie przeżyła :-D

22.02.2008 Dr Jamont

Awatar użytkownika
Lalunka
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany
Kontakt:

Post autor: Lalunka » 19 kwie 2007, 14:13

Napiszę jak moja kumpeka Kaśka zadawała prawko pierwszy raz:
Jechała sobie z pod górkę i nie zauważyła, że na pasy wskoczyła babcia. Egzaminator zareagował i szybko zatrzymał samochód, ale staruszka tak się przestraszyła, że pośliznęła się i wywaliła. Egzaminator przerażony wybiegł pomagać, Kaśka również wyskoczyła z samochodu ale zaraz przypomniała sobie, że nie zaciągnęła ręcznego. Nistety było już za późno bo samochód zaczął się staczać, Kaśka długo nie myśląc ruszyła w pogoń za autem i chcąc go zatrzymać z całej siły szarpnęła za lusterko. Wyrawała, ale samochód po chwili stanął bo górka była niewielka. Egzaminator z rozdziawioną twarzą wsiadł za kierownicę, Kaśka grzecznie usiadła na miejscu pasażera. Kiedy dojechali na plac, wypisał szybko kartkę i wysiadł z samochodu. Kaśka wyleciała za nim i krzyczy "proszę pana, zdałam!?" Oczywiście usłyszała "NIE"
Kaśka nie zdała za pierwszym, za drugim też się nie udało ani za trzecim. Zdała za dziweiątym....
15.03.07 dr Skupin - nowy nosek

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 19 kwie 2007, 18:41

sie usmialam - fajna hisoryjka :badgrin: - ma dziewczyna szczescie hehe

Awatar użytkownika
mona124
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: mona124 » 19 kwie 2007, 20:49