Jak to zrobić? Czyli zaćmienie umysłu przy komputerze.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Tatiana
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Tatiana » 22 lut 2006, 12:06

Bella, ja tez zawsze zastanawialam sie skad bierzecie te wszystkie emit.
No teraz to ja tez mogehttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... koteka.gif

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 22 lut 2006, 23:29

n13 pisze:wicherku, 'Nortona' nie mialam-pewnie musisz wejsc w 'Ustawienia'.A do drukarki powinnas miec plyte instalacyjna.Masz?
Płytę mam i programy i pliki są zainstalowane, ale samej drukarki (urządzenia)n nie mogę. Kabel mam podłaczony

nadal nie wyskakuja mi emoty :-(
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 22 lut 2006, 23:42

hmm a masz wszystkie kable podłaczone?? ja moja jak instalowalam to najpierw podłaczylam taki normlny zasilający do gniazdka a dopiero w trakcie instalacji jak dostalam polecenie "podłącz kabel usb...jakos tak" to podłaczyłam go i zaczeła sie dalsza instalacja....kurcze ale faktycznie pamietam ze u mnie tez cos nie dzialalo i musialam cos jeszcze zrobic...tylko cholera nie pamietam teraz co to było :roll:
było niby wszystko zainstalowane ale drukowac nie chciala...hmm chyba po zainstalowaniu musialam wejść w te ikonki co wyskoczyły na pulpicie i cos z nich jeszcze zainstalowac...tak cos mi świta :roll:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 23 lut 2006, 00:10

No własnie podłączone mam dobrze, postępuję po kolei tak jak każą, w odpowiednim czasie pojawia mi się podłacz kabel USB i tak robię i wtedy pojawia sie kreator nowego sprzetu, który wg załączonego schematu mam anulować. Tak też robię i duuuuuupa. Próbowałam też przez kreatora i nic. Nie mam pojęcia co jeszcze mogę pokombinować.

I te cholerne emotikony
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
Direct
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Direct » 23 lut 2006, 00:27

start :arrow: ustawienia :arrow: drukarki i faksy :arrow: dodaj drukarke :arrow: kreator dodawania drukarki :arrow: zaznacz drukarka lokalne oraz wykryj automatycznie :arrow: jak nie rozpozna drukarki to wybierz ze sama zainstalujesz sprzet a w nastepnym oknie (w tym gdzie sie pojawia przerozne modele drukarek wybierz z dysku a nastepnie w przegladaj wskaz miejsce na CD z ktorego katalogu ma pobrac sterowniki drukarki :arrow: zaakceptuj i OK :) sterowniki powinny same sie doinstalowac :) jak to nie pomoze to poprostu wejdz na plytke CD uruchom setup ale nie podlaczaj drukarki do komputera dopiero wowczas gdy kreator poprosi o podlaczenie drukarki to ja podlacz. Jezeli to nic nie da to poprostu nie masz zainstalowanych sterownikow portu USB dla plyty glownej komputera i dlatego nie mozesz tej drukarki zainstalowac, wiec musisz wlozyc plytke CD ze sterownikami dla plyty glownej i zainstalowac port USB, a dopiero wowczas zainstalowac drukarke :)
z ¿ycia bierz co najcenniejsze dla Ciebie - resztê zostaw innym

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 23 lut 2006, 09:15

Dzięki Direct :-) Powalczę troche zgodnie z Twoimi wytycznymi. Tylko tak myślę, ze chyba sterowniki Usb płyty głownej to mam bo komputer widzi tą moja drukarkę po podłączeniu tylko instalacja sie nie udaje. Będę próbować i opisywać sukcesy lub porażki.

Powiedz mi jeszce proszę co mogło się stać z moimi emotikonami - pisałam juz o tym wcześniej. Jak naciskam buźkę to mi nie wyskakują, ale jak wprowadzę uśmiech z klawiatury - o tak :-) to się pojawia w wysłanym poście. Instalowałam oststnio Nortona i podejrzewam, że to ma związek ;-). HELP

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 23 lut 2006, 09:26

No i nie wyskakuje mi okienko powiadamiajace o pm, mimo że nic nie zmieniałam w profilu :-(

Awatar użytkownika
kik@
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: kik@ » 23 lut 2006, 10:22

mi tez sie tak dzieje...i muszę wyłączać (na chwile np. wklejania foty) automatyczne blokowanie okienek w Nortonie (czyli ad blocking) i wtedy działa
piszę tu odnośnie nie wyskakujących okienek z pm, nie wyskakiwaniu okna przy Download IMG i nie wstawianiu się emot i działaniu tych całych przycisków przy pisaniu posta...
kika -> 08.2005/07.2006 op. noska - dr Latkowski 8-)

NIE MODERUJE JUZ FORUM od 02.12.07

Awatar użytkownika
Pati
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Pati » 23 lut 2006, 11:07

a jak mozna filmik wideo wkleic, badz dokument microsoft w postaci slajdow??

Awatar użytkownika
Direct
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Direct » 23 lut 2006, 21:21

1. wicherku - kik@ ma w 1000% rację jest to napewno wina nortona, lub też masz zablokowane włączone blokowanie wyskakujących okienek na poziomie internet explorer :arrow: Narzędzia :arrow: Blokowanie wyskakujących okienek :arrow: Wyłącz blokowanie wyskakujących okienek. Jednak to jest mało prawdopodobne gdyż przed instalacją wszytko było OK :) tak samo jest z emotoikonami :)

2. kik@ w opcjach ustawien nortona mozna na stale wlaczyc zezwolenie na wyskakiwanie okienek z poszczegolnej strony np. dodac do zezwolen strone www.beautywpolsce.com

3. Pati napierw musisz załadować ten filmik video, dźwiek czy też slajd na dowolny serwer np. http://www.putfile.com - musisz sie zarejestrować - po prawidlowej rejestracji bedziesz mogla wysylac pliki do 25MB :) (oczywiście do 25MB każdy rodzaj pliku). Jak już wyślesz dany plik na serwer to poźniej już sprawa prosta, zapamiętujesz link do przesłanego pliku i za pomocą tych przycików na gorze (odpowiednio: film, muzyka, real czy też slajd) rozpoczynasz i kończysz
z ¿ycia bierz co najcenniejsze dla Ciebie - resztê zostaw innym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”