Photoshop- retusz i triki !

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

PINESKA
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: PINESKA » 06 lut 2006, 22:52

WPZ ja tez "cos" mam ale nie wiem czy to ten program..niby tak ale nie chce sie otworzyc..nieee to nie to....
A JEDNAK MARZENIA SIÊ SPE£NIAJA....

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 08 lut 2006, 12:35

A jest gdzieś opcja wygładzania cery i zmniejszania brzuszka>?
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 08 lut 2006, 12:49

:cry: :cry: :cry: mara,skasawałam niechcący całą swoją skrzynkę odbiorczą,a tam miałam jeszcze o tym wygładzaniu skóry rozmyciem,a tutaj tego nie opisywałaś...opisałabyś to może tu jeszcze raz,proszę

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 08 lut 2006, 16:07

Wlasnie jezeli chodzi o cere to jak najlepiej usunac np swiecace sie czolo, na rozne sposoby probujeale efekt jest i tak mizerny, nienaturalny :?
21/12/2005 Skupin <okrÂągÂłe, 325cc pod miĂŞsieĂą>

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 08 lut 2006, 16:49

pobierz narzędziem ''plasterek''na wciśniętym alt próbke skóry z czoła w miejsu obok tego który się świeci i zamaluj tą próbką świecania.
dobrze mówie mara?

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 08 lut 2006, 17:04

1- matowienie czola- najpierw ctr+j, narzedziem stempel pobieramy probke miejsca nieswiecacego i stepmlujemu czolo, zmniejszamy na tej warstwie krycie/opacity o iles procent tak, by efekt byl naturalny. robimy ctrl+e i voila, gotowe. drugi sposob to plasterkowanie jak mowi paula ale plasterkiem o duzym pedzlu.

2-zmniejszenie brzuszka analogicznie do powiekszenia piersi tylko na odwrot(jezeli mamy zdjecie z boku) albo narzedziami rozjasniacz i sciemniacz wyszczuplic brzuch i domalowac miesnie.

3- wygladzanie cery- jak juz pozbedziemy sie plam i zmian przez plasterek wygladzamy cere. w tym celu robimy ctrl+j (podnosimy warstwe wyzej), na tej warstwie robimy filtr rozmycie gaussowskie/gaussian blur z menu rozmycie/blur. pojawi sie okno. dobieramy suwakiem wartoscie takie, by rozmycie bylo na tyle intensywne by skora byla jednolita. nie przejmujcie sie rozmyciem oczu itd- zaraz to zalatwimy. po prawej stronie tabelka 3 od gory0 wyswietla wszystkie czynnosci, ktore wykonalysmy. jest tak ikonka aparatu foto jakby. klikamy. nastepnie w tej tabelce zaznaczamy ostatnia czynnosc- rozmycie gaussowskie/gaussian blur klikajac prawym i usuwamy. obrazek wrocil to stanu pierwotnego. teraz przewijamy ta tabelke i na samej jej gorze beda 2 tycie obrazki- jeden to obraz pierwotny a drugi to snpshot/ zdjecie. przy tym drugim zaznaczamy ikonke takiego zakreconego pedzla. ok, dalej w tabeli narzedziowej zaznaczamy wlasnie taki zakrecony pedzel, wybieramy wielkosc pedzla u gory i malujemy po skorze. efekt bedzie taki, ze malujemy rozmycie gaussowskie tylko tam, gdzie chcemy. po wymalowaniu twarzy w okienku tej warstwy w jej tabeli (na dole po lewej) zmniejszamy opacity/krycie wg gustu. na koniec scalamy warstwy (ctrl+e) i voila.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
kifka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: kifka » 08 lut 2006, 21:42

Mara a mozesz jeszcze raz dkładnie opisac jak moge wybielić ząbki, jakklikne na różczke i zaznacze ząbki nie moge nigdzie znależć tych pasków do regulacj odcienia :( jak to zrobic
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png
21.02.2006 - Dr. Skupin 325cc okrag³e

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 08 lut 2006, 21:58

w tabeli na samej gorze strony rozwin temat adjustments i tam brightness/contrast i pojawi sie okienko z suwakami
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 08 lut 2006, 23:07

Mara będę Ci biła pokłony, jesteś super nauczycielka PhotoShopa !!! bbrawa
zrobiłam wszystko według Twojego przepisu i mam teraz alabastrową cerę na fotkach :)
jupi ;*
dziękuję
Buziaczki
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 08 lut 2006, 23:32

a ja chyba sie uzaleznilam od ps, calymi dniami siedze i tworze, na razie troche nieudolnine ale codziennie odkrywam rewelacyjne funkcje, bardzo mi sie podoba to, ze mozna zrobic nowy pedzel z innych zdjec tak jak tutaj, te male fotki to sa robione pedzlem, moze to zadna rewelacja ale dopiero sie ucze :oops: innych nie moge wkleic bo jestem na nich z misiem i chyba niebylby zadowolony :roll:
http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... rzewot.jpg
21/12/2005 Skupin <okrÂągÂłe, 325cc pod miĂŞsieĂą>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”