Rozczarowanie "Polska"

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

eve
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: eve » 06 lut 2006, 17:16

Nie dam sie Savanna, nie dam :evil: ntak jak mowisz! niech dziore w budrzecie lataja swoimi dietami poselskimi a nie naszymi pieniedzmi!
Najwyzej jeszcze tylko na operacje do kraju przyjade 8) cycuszki poprawic, a pozniej to juz nie wiem kiedy bede pieniadze tam wydawac - skoro nie chca! Pewnie chca, ale im to nie wychodzi, bo skoro tak nas traktuja, to niech nie mysla ze Polacy beda tlumami wracac - moga pomarzyc ze bedziemy pryjezdzac tylko po to, by zeznanie podatkowe zlozyc :x
op. powiekszenia biustu - 20.12.06 - implanty okragle, profil sredni, 400cc. Jestem szczesliwa!!!

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 06 lut 2006, 17:17

z tego co mnie na studiach uczyli wiem ze mamy podpisane umowy o wzajemnym popieraniu inwestycji i konwencje o ochronie inwestycji a co za tym idzie o tym aby nie było podwojnego opodatkowania, głownie odnosi sie to do państw członkowskich, ale takze do innych ktorych umowa sie tyczy i ktore są jej stronami. Podatek jednak płacony np w Anglii, musi byc odpowiednio wysoki do tego płaconego tu w Polsce i jezeli w Anglii od dochodów zaplacimy podatek mniejszy niz bymsy zaplacili tu w Polsce to trzeba ta róznice zapłacic w kraju polskiemu fiskusowi. Chore ale niestety. :roll:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 06 lut 2006, 17:41

Tak tylko,ze tu jest na miejscu odprowadzany podatek wystaraczajacy :? Nie wiem jak jest w Anglii ale w Irlandii sa progi podatkowe i tak:
a) do 400 euro tyg -20 %
b) powyzej 41%
Dodatkowo zonaci/zamezne maja podwyzszony prog podatkowy jesli wspolmalzonek nie pracuje-zaleznie od stanowiska (ale okolo 19tys rocznie)
Dodatkowo sa tu ChildBenifty,ktorych ja nie znosze (bez obrazy,ale kolo mnie mieszka rodzinka i zyje z robienia dzieci) itp.itd

Nie ma takiej podstawy do placenia dublujacego sie podatku.Wiem np,ze pracujac w kraju innym i przekraczajac prog emerytalny mozna emerture pobierac w swoim kraju z kraju w ,ktorym ma sie przepracowane lata...

Poza tym jesli ktos mieszka zagranica i tu placi i zyje ,niby dlaczego mialby placic cokolwiek w Polsce...

Nie od dzis wiadomo,ze ustawy jak i zarowno euro jest sztuczne ustanawiane/modyfikowane i nijak sie maja do rzeczywistosci. :?
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 06 lut 2006, 17:51

savanna pisze: Nie od dzis wiadomo,ze ustawy jak i zarowno euro jest sztuczne ustanawiane/modyfikowane i nijak sie maja do rzeczywistosci. :?
no tak nijak to nie zupełnie :wink: od 12.04.2000 roku mamy płynny kurs walut a co za tym idzie waluta rządzi sie swoimi prawami, maja na nie wpływ zjawiska polityczne i gospodarcze ale nikt sobie nią tak od co nie steruje :wink:

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 06 lut 2006, 17:54

Dominicana pisze:
savanna pisze: Nie od dzis wiadomo,ze ustawy jak i zarowno euro jest sztuczne ustanawiane/modyfikowane i nijak sie maja do rzeczywistosci. :?
no tak nijak to nie zupełnie :wink: od 12.04.2000 roku mamy płynny kurs walut a co za tym idzie waluta rządzi sie swoimi prawami, maja na nie wpływ zjawiska polityczne i gospodarcze ale nikt sobie nią tak od co nie steruje :wink:
Wiesz uwierz mi,ze chcialabym zeby tak bylo...Ale o losach swiata poki co decyduja najbogatsi..I tak bez przyczyny,sila bezwladu to sie nic nie dzieje :x
Papieros skraca zycie o 9 minut.Seks wydluza je o 15 minut.Walczmy seksem o nasze zycie!

eve
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: eve » 06 lut 2006, 18:10

Dominicana pisze: Podatek jednak płacony np w Anglii, musi byc odpowiednio wysoki do tego płaconego tu w Polsce i jezeli w Anglii od dochodów zaplacimy podatek mniejszy niz bymsy zaplacili tu w Polsce to trzeba ta róznice zapłacic w kraju polskiemu fiskusowi. Chore ale niestety. :roll:
Tak, to prawda, znaczy nawet dzisiaj czytalam o tym na Wirtualnej. Ale i tak wlasnie z racji tego ze zarabiajac w Anglii zalapujemy sie na najwyzszy chyba prog procentowy w Polsce, roznica tego podatku do zaplacenia to w dalszym ciagu pare ladnych tysiecy zlotych - sorry, ale ja wole zrobic sobie cycuszki niz placic wedlug mnie wciaz podwujny podatek.
op. powiekszenia biustu - 20.12.06 - implanty okragle, profil sredni, 400cc. Jestem szczesliwa!!!

Awatar użytkownika
Josie M
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Josie M » 08 lut 2006, 01:19

zauważcie, ze Polska staje sie coraz bardziej oficjalnie PANSTWEM KOSCIELNYM...
najpierw transmisje jako pierwsze w TV Trwam
teraz pozyczanie limuzyny ojcu dyrektorowi

co bedzie jutro?
sprawdzanie obecnosci w kosciele na mszy?
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.

Awatar użytkownika
savanna
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: savanna » 08 lut 2006, 11:44

Josie M pisze:zauważcie, ze Polska staje sie coraz bardziej oficjalnie PANSTWEM KOSCIELNYM...
najpierw transmisje jako pierwsze w TV Trwam
teraz pozyczanie limuzyny ojcu dyrektorowi

co bedzie jutro?
sprawdzanie obecnosci w kosciele na mszy?
NIe to to wogole mnie wq......pienia.Dobrze sie bawia ogolnie za pieniadze podatnikow.To wszystko przypomina system argentynski tyle ze plebsowi nic z tego "wplacania" nie skapuje.Naprawde na cale "urzednictwo" idzie mnostwo pieniedzy podatnikow.

Ciekawe jakby wszyscy przestali placic podatki :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 08 lut 2006, 11:55

savanna pisze: Ciekawe jakby wszyscy przestali placic podatki :lol: :lol: :lol:
to by było tak:
nie było by państwowych szkol, straży pożarnej, policji, zero szpitali, hospicjów, bibliotek, szkól dla niepełnosprawnych, uposledzonych, przytułków, schronisk dla zwierząt, stołowek dla bezdomnych, refundowanych lekow dla chorych na raka i wielu wielu innych rzeczy.
Z Polski zrobił by sie Sudan, anarchia, brud, smród i ubustwo :roll:

tak wiec podatki choc nieprzyjemne to jednak potrzebne :wink:

eve
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: eve » 08 lut 2006, 12:21

Masz racje Dominikana.. ja nie mialabym problemow w placeniu podatkow, gdyby nie bylo zastrzezen do gospodarowania tymi pieniedzmi przez panstwo.. bo my wiecznie placimy, i to nie malo, a nieraz w dalszym ciagu nasuwa sie pytanie, na co ida te pieniadze skoro w dalszym ciagu brakuje jeszcze duuuzo do zapewnienia naprawde dobrych warunkow pomocy socjalnej i funkcjonowania wielu placowek czy organizacji.. czy podatki sa nie wystarczajaco wysokie, czy moze zle sie nimi zarzadza?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”