Nianie,Gosposie,Catering, au pair :-)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 27 sty 2006, 08:49

szpaczek napisalas ze zostawic dziecko na tydzien z dziadkami to koszmar, a z opiekunką to nie?? z dwojga złego wole z dziadkami, bądz co bądz to rodzina, ja mam to szczeście ze zawsze moge liczyc na rodzine a szczególnie obie babcie, (na razie nie mam dziecka) ale wiem ze tak by było. Po tym filmie jeszcze bardziej zraziłam sie do instytucji niani, bo duzo psycholi chodzi po siwiecie i nie chce narażac swojego dziecka.
a oglądałyscie ten filmik jak niania rzuca o łozko kilkumiesieczne dziecko dlatego ze płakało?? dlatego własnie jestem zrazona do nian..niania może byc jedynie moja mama, tesciowa lub ciocie które znam doskonale....ale to tylko moja opinia więc prosze nie naskakiwać na mnie :wink:
oczywiście Wy możecie miec inne zdanie i ja jej szanuje :wink:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 27 sty 2006, 10:42

Mnie powiem szczerze ruszył strasznie ten reportaż o tej niani, która odebrała matce dziecko. Powiem szczerze, od samego początku stałam po stronie matki.

Czy naprawdę nikt nie zwrócił uwagi, że tej kobiecie zamordowano męża i pewnie przeszła przez piekło, ale ona jest jego matką i sam fakt, że chciała już po jakimś czasie przejąć pełną opiekę nad dzieckiem dowodzi tylko tego, że kobieta wyszła na prostą i chciała właściwie poukładać swoje życie.

Ta niania to ewidentna psycholka, niszczy małe dziecko dla swoich egoistycznych pobudek. Przecież widać, że łże jak pies. I nie oponowała, kiedy dziecko zaczęło mówic do niej mamo, może go nawet do tego nakłaniała. Współczuję tej matce, może nie jest idealna i popełniła wiele błędów, ale bez przesady.

No i sąd, który tymczasowo umieścił dziecko u niani, która teraz przez 3 miesiące będzie nakłaniać dziecko przeciwko matce. Tragedia i skończy się jeszcze może tym, że sąd wyda wyrok ograniczający prawa rodzicielskie matce. Dla mnie masakra i najśmieszniejsze jest to że w tym kraju nikt nie czepia się rodzin maltretujących dzieci dopóki nie dojdzie do tragedii, a tu kobieta chce się zajmować dzieckiem i nie może, a oferuje mu świetne warunki. Dla mnie porażka. Każdy z nas popełnia błędy i nawet, jeśli ta matka nie była ok, to trzeba teraz dać jej szansę. Nie wygląda mi na potwora, ale na kobietę która ma świadomość, że nie byla do końca ok, ale chce to w tej chwili zmienić.

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 27 sty 2006, 10:52

mnie tez ruszyl troche ten temat... :?

od jakiegos czasu pomagam mojej znajomej z dzieciakami- robie za nianie :shock: :lol: - jest samotna mama i wlasnie wraca do pracy po przerwie... Jest z zawodu psychologiem ,wiec jest troche zajeta...Niewazne.Poprosila mnie a ja sie zgodzilam :roll: ,wiec czasami zostawia mi synka i coreczke, czasami tylko mala- mowie Wam- niespodziewalam sie po sobie ,ze mam tyle cierpliwosci! :oops: :lol:

Dziewczynka nie raz nazwala juz mnie swoja Ania... 8) ...wiem,ze mnie juz kocha :D ale nie wyobrazam sobie,jak mozna przywlaszczyc sobie cudze dziecko......???????? :evil:
Niania to niania-a mama to mama!!!!! :evil: Jak mozna zabrac komus dziecko??? To chore ???????!!!!! :x

I tyle.

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 27 sty 2006, 16:05

Dominicana pisze:szpaczek napisalas ze zostawic dziecko na tydzien z dziadkami to koszmar, a z opiekunką to nie?
no troszke to jednak inaczej zostawic dziecko na pare godzin ze sprawdzona niania niz na 5 dni z dziadkami w innym miescie, nie mogac tulic dziecka codziennie do snu,czytac mu bajek nie mowiac juz o karmieniu piersia.Nie wszyscy maja rodzine pod reka wiec co wtedy???Bardzo bym chciala zobaczyc jak po urodzeniu dziecka siedzisz kilkanascie lat w domu nie wychodzac nawet na zakupy czy do kina bo akurat nie ma rodziny i trzeba zatrudnic nianie.Ciekawe jak dlugo wytrzymasz nie pracujac, nie wychodzac z domu nigdzie.Tu trzeba kompromisow inaczej sie nie da.Gdybym nie miala pracy tez bym pewnie siedziala z dziecmi w domu jak wiele kobiet tylko ze one zwzwyczaj nie maja wyjscia.

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 27 sty 2006, 21:18

Dominicana pisze:z dwojga złego wole z dziadkami, bądz co bądz to rodzina, ja mam to szczeście ze zawsze moge liczyc na rodzine a szczególnie obie babcie, (na razie nie mam dziecka) ale wiem ze tak by było. ...
dlatego własnie jestem zrazona do nian..niania może byc jedynie moja mama, tesciowa lub ciocie które znam doskonale....ale to tylko moja opinia więc prosze nie naskakiwać na mnie :wink:
oczywiście Wy możecie miec inne zdanie i ja jej szanuje :wink:
To juz nawet nie jest kwestia różnych zdań ale realnych możliwości.
Dominicana nie każdy ma komfort posiadania licznej rodziny lub rodziny w miejscu zamieszkania. Nigdy nie wiadomo jak Ci się życie ułoży. Moze za kilka lat wyprowadzisz się chociażby na drugi koniec Polski i co wtedy??? Nadal będziesz mogła liczyc na mamę, teściową i ciocię?
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
agi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: agi » 27 sty 2006, 21:29

szpaczek pisze:Co jest do czorta z ta klawiatura znaki nie dzialaja a y i z sa odwrotnie wrrrrrryyy
szpaczku zobacz czy na listwie na pulpicie na dole w prawym rogu masz litery : PL
jesli nie, to musisz ustawic , zeby bylo (nacisnij prawym przyciskiem myszy na te dwie literki, co tam teraz sa i wybierz z menu, ktore sie pojawi:PL).
:wink:
21.9 operacja nosa / dr Skupin

Awatar użytkownika
agnieszka21
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: agnieszka21 » 28 sty 2006, 17:28

Ja bardzo "kochalam 'swoja nianie,moje rodzenstwo tez,pracowala u nas 6 lat,dzien w dzien po 10 godz. czasami....mimo to mama to mama i nigdy nie porownywalismy opiekunki i matki

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 26 cze 2006, 07:39

ja obecnie jestem au pair w stanach i doklanie 15 lipca konczymi sie rok :) na szczescie bo to chyba najgorsze co moze byc. Rodziny co prawda nie mam zlej bo kochaja mnie i traktuja jak czlona rodziny ale tesknota za przyjaciolmi z Polski,zajeciami ktore robilam itp mnie tu zabijala. No i dodatkowo przytylamjakies 8-10 kg co naszczescie juz udalo mi sie zrzucic. Tak naprawde zaczelam tu zyc dopiero od 4 miesiecy odliczjac kazdy dzien do powrotu -ale jak to w moim zyciu bywa miesiac przed wylotem zakochalam sie i nie wracam do Polski. Lece do mojego misia hehe

Awatar użytkownika
monika...
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: monika... » 21 lip 2006, 02:16

taki wyjazd do stanow przez agencje ile kosztuje?

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 21 lip 2006, 06:52

[quote="monika..." nie wiem jak jest teraz ale ja rok temu placilam 700zl agencji + 200 $ depozytu na konto agencji w stanach (zawracaja to po skonczeniu programu) i oplata za wize 100$.
Ja moj program skonczylam 5 dni temu i bardzo sie z tego ciesze :) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”