ulla10 pisze:Strona ciekawa, od razu chciałoby się zrobić rewolucję żywieniową, jednak boję się że wiedza tam zawarta może być tylko manipulacją. Zbyt mało wiem, aby w pełni zaufać tym informacjom.
Manipulacją na pewno nie jest, bo ja interesuję się tymi tematami od wielu lat, czytam na różnych portalach, otrzymuję różne newslettery, kupuję książki na ten temat i wszystkie źródła mówią dokładnie to samo.
Manipulują nami lekarze, koncerny farmaceutyczne, reklamy zachwalające g....o warte leki.
Prawda jest tylko jedna. Dodatkowo wystarczy włączyć własne myślenie i intuicję i będziemy mieć czarno na białym.
Jakim cudem lekarz miałby mówić prawdę i proponować najlepsze metody leczenia (mam na mysli głównie ciężkie choroby, nie grypę i sraczkę), kiedy straciłby szybko pacjenta, bo ten wyleczyłby na amen chorobę. Z czego by żył?
A jemu przecież profity dają te farmaceutyczne koncerny, fundują szkolenia coby mówił, to co one chcą, leczył tak, żeby używać tych ich produktów .... to takie proste.
Dalej ... pewne środowiska płacą aby promować nabiał, pieczywo i inne szkodliwe produkty, bo się je produkuje w dużych ilościach i trzeba je sprzedać.
Hamburgery, hot dogi, croissanty ... to wszystko pszenica, trzeba byłoby zamknąć miliard McDonaldów, a one przynoszą zyski.
A co zrobią z mlekiem jak nie będą propagować jego spożycia?
Lobby działa ....
Przerażające są te perspektywy z rakiem, że 90% zachoruje ...
Ale chociażby ostatnie zdarzenia, Oleksy -rak, Wachowski - rak, Przybylska - rak ... strasznie szybko, co miesiąc ktoś znany. Nie mówiąc o świecie .... tam tacy bogaci, a zmiata jak cholera: Jobs, Swayze, Douglas jeszcze żyje, ale swoje przeszedł, muzycy, wokaliści, aktorzy .... normalnie czarna śmierć, jak kiedyś hiszpanka.
W każdej rodzinie każdy z nas ma jakiegoś raka, mąż, żona, ciocia, kuzynka, babcia, wujek ...