Moderator: Zespół I
To chyba nie kocha jednak wystarczajaco, rozumiem jakby mieli juz jedno dziecko, a drugiego juz by nie chcial ze wzgledu na wiek, ale w tej sytuacji.......chyba po prostu jest wygodny i niestety egoistyczny....... :?szpaczek pisze:oj!!! Nie zazdroszcze.Tez jestem po przejsciach ale to pikus w porownaniu do tego co przechodzi moja psiapisiułka bedac od 10 lat w zwiazku (super szczesliwym) z facetem duuuuzo starszym.Bardzo go kocha ,sa szczesliwi tylko........ on juz jest po przejsciach ma dzieci i wiecej nie chce a jej zegar tyka, tyka, tyka.Wczesniej nie myslala o tym ale z wiekiem zaczyna i postanowili "dla jej dobra" rozejsc sie, zeby mogla ulozyc sobie "normalne zycie".Oboje cierpia okropnie az strach patrzec.
Ja jednak uwazam, ze i w milosci czasmi trzeba isc na kompromis, owszem kochac i byc kochanym, ale nie krzywdzicPINESKA pisze:[ w miłości trzeba byc egoista ..rób tak zeby ci było dobrze nie krzywdząc nikogo...musisz czuc ze kochasz i jestes kochan tylko tyle......

greta mądrze mowisz bbrawa szczegolnie, ze jeszcze przynajesz "wzruszylam ramionami i robilam cos innego" :D :Dgreta pisze:wydaje mi sie że nie powinno sie mówic"ja nigdy"życie pisze różne scenariusze.ja też zbyt czesto mówiłam ja nigdy a później wzruszałam ramionami i robiłam coś innego.czasami brak logicznego myslenia następuje i wszystko robimy na odwrot niż wcześniej mówiłyśmy taka jest natura ludzka.