ANTYKONCEPCJA

Moderator: Zespół I

Antykoncepcja - jaka stosujecie?

pigulki
213
52%
plasterki
25
6%
gumki
76
19%
wkladki
44
11%
naturalna
30
7%
inne
19
5%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 20 gru 2005, 22:25

e tam monia, nie znasz sie :D
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 21 gru 2005, 09:16

Zaczełam brać Harmonet i wytrzymałam ... trzy dni :roll: byłam jak balon, a brzuch jak w szóstym miesiącu ciąży, co u mnie ostatnio wręcz nie realne, miałam wrażenie że puchłam z godziny na godzinę buuuuu i znowu jestem w punkcie wyjścia.

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 21 gru 2005, 13:32

Ja kiedyś brałam Logest (chyba tak to się pisze), zapisała mi to ginekolog, sama z siebie. Z poczatku inaczej się czułam, możliwe, że przytyłam, ale biust z lekka mnie się powiększał. Nie było mi niedobrze czy coś z tych rzeczy, ale jak byłam na urlopie zagranicą od opalania zaczęła mi schodzić skóra i chyba od tego
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
kik@
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: kik@ » 23 gru 2005, 14:13

cyryl-bea pisze:czy ktos mial kontakt z pigulka jeanine?
Pati pisze:Ja biore jakies 9 miesiecy czuje sie po niej dobrze, nie ma plamien, tylko delikatne mdlosci, ale radze sobie z nimi jedzac po tabletce, chociaz troszke, ale musze, wyprobowalam i wiem ze jak nie zjem to nudnosci gwarantowane! Tak poza tym zadnych innych objawow! i okres bardzo sie zminimalizowal i trwa krocej!
podsumuwujac jest najlepsza z w-kich jakie do tej pory bralam!
Czy przytyłyście po nich i czy cera Wam się polepszyła? O ile miałyście z nią problemy...:roll:
Chciałabym znowu powrócić do tabletek i przy okazji polepszyć stan mojej cery, z którą zaczęły sie problemy zdaje sie po odstawieniu Novynette :? (a po nich troszkę zrobiłam sie pulchna, wiec dlatego nie chce do nich powrócić, obwiniam je tez o to, że po po 2 latach brania pogorszył mi sie po nich humor ZNACZNIE)
ręce mi opadają :(
kika -> 08.2005/07.2006 op. noska - dr Latkowski 8-)

NIE MODERUJE JUZ FORUM od 02.12.07

Awatar użytkownika
agulek100
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: agulek100 » 24 gru 2005, 00:59

kik@ napisała:"(a po nich troszkę zrobiłam sie pulchna, wiec dlatego nie chce do nich powrócić, obwiniam je tez o to, że po po 2 latach brania pogorszył mi sie po nich humor ZNACZNIE)
ręce mi opadają " Kurczę, nie mogę normalnie zacytować, sorki

Odstawiłam pigułki 2 miesiące temu i czuję się świetnie, brałam różne rodzaje pigułek przez 5 lat, ale zawsze kończyło się deprechą, nadmiarem kilogramów i problemem ze zrzuceniem(czego przedtem nie było). Dodatkowo obawiałam się o chorobę zakrzepową, bo palę i ogólnie fatalnie się czułam. Aha, przez ostatnie 2 miesiące stosowania miałam plamienia w trakcie"cyklu" i strasznie mnie skręcało w podbrzuszu (lekarz mówił, że nic mi nie jest:(. Teraz używam globulki Patentex ovale i nie jest źle, ale są dosyć drogie i nie mają takiej skuteczności jak pigułki

Awatar użytkownika
kita
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: kita » 25 gru 2005, 23:51

Zaczelam brac mini pigulki ale teraz to juz nie mam po co, na razie musze sprawdzic czy sie nie wykoncze po nich. Jesli bym je dobrze zniosla mialam sprobowac z zastrzykami na 3 miesiace jesli nie to spirala. W kazdym badz razie robie ten eksperyment z jednohormonalnymi pigulkami i zobaczymy.. (nie toleruje dwuskaldnikowych). Zdam wam relacje po miesiacu...

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 16 sty 2006, 02:26

Słuchajcie a ja mam taki mini problemik
U mnie doszło to tego, że oboje chcieliśmy sie kochac i wszystko jest ok, ale mnie zaskoczyło, to, że on chciał to zrobić bez żadnego zabezpieczenia. Nie rozumiem, w koncu się nie zdecydowałam, bo tylko bym się zestresowała, nic mu nie powiedziałam. I nie wiem jak to zrobić??? Moze faktycznie nie akceptuje prezerwatyw
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
MonisiaPP
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: MonisiaPP » 16 sty 2006, 08:31

To calkiem normalne, ze mezczyzni tak chca... :roll:

Nie ma co sie bac!! :wink:
Male dzieci sa super! :P
ZAWSZE BLACK & WHITE!

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 16 sty 2006, 11:39

No ale dlaczego, może to mi wytłumaczysz
Ale idą za tym konsekwencje- o tym chyba wiedzą nie

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 17 sty 2006, 10:40

Zaczełam brać Jeanine i ogólnie ok żadnych skutków ubocznych w postaci puchnięcia ale .... okres zatrzymał mi się całkowicie, jak to w zaleceniach pierwszę tabletkę wziełam jak tylko zaczął mi się okres i :shock: skończył się odrazu, trochę tylko plamiłam, ale naprawdę bardzo malutko czy to noramlne?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety”