Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 10.

Post autor: Sabrina » 15 maja 2014, 10:51

Mulfon i do innych dziewczyn ktore stosują kremy z filtrem UV. Kbiety ktore stsują filtry,bardzo wczesnie dostają osteoporoze,poniewaz blokują doplyw witaminy D wlasnie przez filtry.
Ja tez raczej nie uzywam podkladow,bo mi normalnie duszno jak mam cos na twarzy.Nigdy nie moglam dobrac nic fajnego,kryjacego i niewidocznego na twarzy,az trafilam na to cudo!!!!
http://www.sklepy24.pl/sklep/kosmetykio ... 0-ml/10936" onclick="window.open(this.href);return false; Numer 04 Rewelacja,tak cudnie pokrywa wszystkie niedoskonalosci,rozswietla i twarz wyglada mlodziej o10 lat! Skonczyl juz mi sie ,poszlam do drogerii,a babeczka mowi ze juz go nie beda robili. Kupialm inny z Dermiki ale juz tak nie kryjehttp://www.bodyland.pl/dermika-revisage-rewita ... wwod_CsA5A" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 15 maja 2014, 13:26

Witaminę D w naszym klimacie należy suplementować, jest w dawce 2000j dla dorosłych.
Można brać nawet 2 kapsuły dziennie, jeśli ktoś mało przebywa na słońcu lub stosuje filtry.
Ja biorę codziennie 1sztukę

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 15 maja 2014, 17:20

anima60 pisze:Witaminę D w naszym klimacie należy suplementować, jest w dawce 2000j dla dorosłych.
Można brać nawet 2 kapsuły dziennie, jeśli ktoś mało przebywa na słońcu lub stosuje filtry.
Tez wczoraj kupilam mimo ze nie unikam slonca, (sun wyczytalam ze nalezy brac jak nie mieszka sie w Afryce (happy

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 15 maja 2014, 17:35

anima60 pisze:Witaminę D w naszym klimacie należy suplementować, jest w dawce 2000j dla dorosłych.
no własnie miałam pytac jaką polecasz (rofl szukałam w aptekach ale bez rezultatu... wszedzie za mała dawka.
Słonca mało, i nie wiadomo kiedy bedzie duzo (giggle

Dziewczyny odnosnie pilęgnacji cery moge wkleic link do blogów z których ja sie uczyłam i wspierałam radami (nie wiem czy wolno).
W tej chwili bede robiła zkupy w kolorówce, mam apetyt na krem z czerwonym winem i kilka innych specjałow (toniki i sera robie sama (rofl (rofl (rofl

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 15 maja 2014, 22:12

D-Vitum forte, ale trzeba prosić zeby było 2000j w kapsułce, bo jest też po 1000j,
po 1000j jest też Vigantoletten,
a jak ktoś jest oszczędny, to można kupić w kroplach, jest tego trochę, np. Devicap i lać na język 4-8 kropli

mariola72
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mariola72 » 16 maja 2014, 08:37

Dziewczyny ja mam pytanie apropos tych witamin A,E i C :) czy wy te witaminy normalnie wklepujecie w twarz? takie bez niczego czy mieszacie z kremem? nie macie zadnych przebarwien po wit C ? a jakiej fimy witaminy polecacie? pytam,bo bede za tydzien w Polsce i chcialabym sie zaopatrzyc :)

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 16 maja 2014, 21:37

aha. To se zasuplementuję wit. D.Dodam do tej kupki co ją już łykam. Łykanie tabletek to jest kuracja, jaką lubię:-)
Na coś w końcu umrzemy. Jak nie na raka skóry to na osteoporozę.
Co do pytania marioli jak stosować mogę na bazie swoich doświadczeń odpowiedzieć tylko: to zależy w jakiej formie stosujesz. Mam taką wit. E, która ma postać gęstej, przeźroczystej mazi. To-to da się tylko z kremem rozsmarować. Wit. C jako juvit- na zwilżoną twarz. Ale rożne firmy mają w postaci serum i jest nieźle wchłanialna sama.
Tradycyjnie polecam zakupy na biochemii urody. Do wszystkich produktów mają instrukcje (na stronie www oczywiście).

A, filtr działa 2 godziny, więc z tą blokadą to bez przesady.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 18 maja 2014, 05:04

No kuracjuszki meldować mi tu, co wiecie o Kamieniu Pomorskim, dostałam tam skierowanie od 11 sierpnia do sanatorium Dąbrówka. Muflon, Kwiatek, byłyście tam, znacie te okolice, bo w tych rejonach Polski to mnie jeszcze nie było.

Co do vit E, ja stosuję na mokrą twarz, przekłuwam kapsułkę, wyciskam na palec i rozsmarowuje, po paru minutach się wchłania. Pisałam też że kupiłam w kapsułkach koenzym Q10, też jest tłusty i oleisty, wsmarowuje na lekko wilgotną twarz, ze szczególnym uwzględnieniem okolic oczu i ust, po 10 min jest całkiem wchłonięty.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 18 maja 2014, 10:36

Muszę Cie rozczarować Marzena, nie byłam. Słyszałam jednak,ze to najgorsza dziura jaka moze być, niestety. Jak mozesz kombinuj żeby tam nie jechać.
Jednak w myśl zasady "Nie wazne gdzie, wazne z kim" może być tez fajnie. (giggle (giggle (giggle
Ja wolałabym w listopadzie Kołobrzeg, niz w sierpniu Kamień Pomorski.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 18 maja 2014, 11:20

Wszystkie przed wygladaly lepiej
http://pudelekx.pl/te-gwiazdy-przesadzi ... eria-26265" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”