Nianie,Gosposie,Catering, au pair :-)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 10 sty 2006, 10:48

bepi,val -buźka :wink:
myślałam już że ja jakaś dziwna jestem :? :wink:

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 10 sty 2006, 10:53

Valentina pisze:[ ...a na obiad dziś u mnie steki z wołowiny w sosie, ziemniaczki i do wyboru mizeria, seler z rodzynkami, buraczki tarte, ogórki konserwowe lub kiszone... :wink:
...:
oooo Tyyyy.nie doluj mnie pliss :cry: ja jestem w polowie recenzji ksiazki jeszcze zajmuje sie alexem..a ty mi tu taaakiego smaka robiszhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... hungry.gif..a ja dzis kompletnie nie mam czasu na gotowanie... :roll:
powiekszenie biustu u dr Kasprzyka 16.12.05, 255 model 410 LX inamed

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 10 sty 2006, 10:58

to ja też pozwol sobie wtracic 3 grosze. Wszystkie macie rację. Jedne lubią prowadzenie domu inne mniej. Może chodzi o to, że Agatapas w pierwszym poscie troszkę, jak na moj gust, za mocno napisała. Mamy z mężem taka pracę, że wciaz musimy sie uczyć. Pracujemy w weekendy i w nocy. jak wpadam do domku to czesto lece na twarz ze zmęczenia. Mieliśmy różne panie do sprzątania, ale nie bylismy z nich zadowoleni. Jak po wyjściu takiej pomocy mam brać ścierkę albo odkurzacz to taka pani może wcale nie przychodzić :evil: Żeby obrobic sie z pracą, ugotowaniem obiadu, spedic troche czasu z meżem i synciem , ugotować obiad, zrobic zakupy, czasem sie pouczyć i mieć czas na odpoczynek czy kawke z przyjaciólkami czsem potrzebuję więcej niz 24 godziny w ciągu dnia, dltego taka pomoc by nam sie przydała. Czasem jak przyjde z roboty to nie mam siły na gotowanie obiadu wiec jemy w knajpce. Mój mąz powiedział, że dla niego nie musze codziennie gotowac obiadu z 3 dań.
A na manicure/pedicure i tak chodzę do kosmetyczki :wink:
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
Valentina
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Valentina » 10 sty 2006, 11:05

paula pisze:bepi,val -buźka :wink:
myślałam już że ja jakaś dziwna jestem :? :wink:
:wink: ...nie Paulunia... nie jesteś dziwna :wink: tylko jak najbardziej normalna... :)
a dodam jeszcze :) , choć może się to innym wydać bardzo dziwne :roll: , że z tego gotowania, prasowania, itp. można czerpać zadowolonie... :P ...bynajmniej u mnie tak jest, że mam dobre samopoczucie, gdy tak wszystko na cacy zrobię... :D :wink: ...jeszcze nigdy nie miałam kwaśnej minyhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... kwasny.gif przy prasowaniu czy gotowaniu... :) ...ja to po prostu lubię robić... :wink:
Już po operacji nosa - 7 lipca 2005 oraz chirurgicznej korekcji ust - 12 października 2005
Dr PIOTR SKUPINhttp://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... doping.gif

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 10 sty 2006, 11:13

dobrze,jesli ktos umie ugotowac czy zajac sie domem- ja tez jestem( w tym momencie) od spraw domowych a maz od czegos innego... ... i nie powiem ,ze sprzatanie czy gotowanie mnie przygnebia... :?

Niektore kobiety moga poswiecic sie calkowicie rodzinie i domowi a niektore czuja sie z tym zle i potrzebuja pracowac- a praca niektorych zon i matek nie polega zawsze na siedzeniu w biurze przed kompem...! :x
Dziewczyny, ktore nie maja mezow czy dzieci nie sa w takiej samej sytuacji...........................................!

Tylko, czy kazda zona ,ktora ma pomoc domowa albo nianie, musi zaraz wygladac jak barbie i byc totalnym leniem ?????(bzdura!)

Nie wiem,czy dalabym rade z trojka dzieci ,wielkim domem z ogrodem i jeszcze z praca poza domem... :roll: ...nie znam takiej niezastapionej-niestety....

Awatar użytkownika
Bella
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: Bella » 10 sty 2006, 12:52

Samanthii pisze:
bepi pisze:
bepi pisze::roll:
Dziewczyny a jak Wy się czujecie jak jakaś dziewczyna sprząta Wam dom a wy np czytacie gazetę bądź malujecie swoje tipsy????
:roll:
[smilie=to funny.gif]
nie ,bo skonam... (niektore wypowiedzi irytuja mnie coraz bardziej...) :x
nic nie powiem w tej kwestii... mam nadzieje,ze jednak ktos to skomentuje-ja mam dosyc na dzisiaj... :roll:
:evil: :roll: :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
angelika
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: angelika » 10 sty 2006, 13:46

Samanthii pisze:Nie wiem,czy dalabym rade z trojka dzieci ,wielkim domem z ogrodem i jeszcze z praca poza domem... :roll: ...nie znam takiej niezastapionej-niestety....
Sam grunt to dobra organizacja i dobry podzial obowiazkow :D
powiekszenie biustu u dr Kasprzyka 16.12.05, 255 model 410 LX inamed

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 10 sty 2006, 14:16

no nie wiem... :roll:

Nie wydaje mi sie ,zeby to bylo takie latwe... Owszem, kiedy ktos pomoze- ale jezeli pozostawione jest wszystko jednej osobie ???

Awatar użytkownika
agnieszka21
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: agnieszka21 » 10 sty 2006, 14:28

Trojka dzieci,dom 800m,duzy ogrod,prowadzenie firmy?mojaMama mosialaby sie chyba zamienic w supermena zeby temu wszytkiemu sprostac :lol: dlateo najlepszym rozwiazaniem byla gosposia,a ze i ona ledwo wyrabiala(prawde mowiac)nie mialaby czasu zajac sie wtedy Nami,szczegolnie moim mlodszym rodzenstwem,pomoc w odrabianiu lekcji,odebrac ze szkoly,podwiesc na zajecia pozalekcyjne,wiec niania tez musiala byc.Zreszta w dzielnicy,w ktorej mieszkaja moi rodzice w co drugim domu byla "taka"gosposia,wiec to nikogo nie dziwilo.Wiem,ze znalezc taka osobe,ktorej mozna zaufac i powierzyc caly dom,rowniez w czasie naszej nieobecnosci,kiedy wyjezdzalismy wszyscy na wakacje jest trodno,ale nie jest to niemozliwoscia,ja bynajmniej mam nadzieje,ze znajde taka osobe rowniez "tutaj".Na razie mioeszkamy sami z mezem w wynajetym mieszkaniu,ale w tym roku rozpoczynamy budowe domu,tez ma byc duzy wiec jak dla mnie,w szczegolnosci jesli pojawi sie kiedys dziecko taka osoba jest niezastapiona

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 10 sty 2006, 14:50

agnieszko, mam takie same plany na przyszlosc jak Ty :wink: ... ...mysle,ze znajde jakas mila pania do sprzatania-najlepiej z Polski!!!!!! :cry: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”