Nianie,Gosposie,Catering, au pair :-)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
GAGA
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GAGA » 09 sty 2006, 20:14

bepi pisze: Dziewczyny a jak Wy się czujecie jak jakaś dziewczyna sprząta Wam dom a wy np czytacie gazetę bądź malujecie swoje tipsy????
nie miałm tego problemu bo wracałam po tygodniowym pobycie za granicą i jedyne co robiłam to spałam tam jedną lub 2 noce a w dzień wychodziłam załatwiać coś w pracy. poza tym nawet jeśli by sie tak miało zdarzyć to gówno by mnie to obchodziło bo za to przeciez płace abym nie musiała tego robić
to podejście to troche tak: jak ty się czujesz kiedy ktoś obcy robi ci pedcure?? no normalnie bo płace za to aby miec piękne stopy.nie uważam tego za poniżające dla kogoś że mogłabym malowac tipsy jak ktoś mi sprząta.

Bepi powinnaś mieć więcej dystansu- owszem jeśli lubisz i przede wszystkim masz czas na to to prosze bardzo, ja teraz znajduje czas na to aby ogarnąć moje małe mieszkanie ale gdyby nastąpił taki moment jak wtedy to uwierz mi że jeśli wracasz po długiej nieobecności to nie masz ochoty po pracy zabrać się do szorowania aby mieć przez 2 dni czysto bo potem znów Cie nie będzie tydzień lub dwa....
M³odym ludziom wydaje siê, ¿e pieni±dze s± najwa¿niejsz± rzecz± w ¿yciu. Gdy siê zestarzej±, s± ju¿ tego pewni./ Oscar Wilde
Snobizm jest jak wisienka na torcie - tylko dla wybranych. To rodzaj wtajemniczenia. Wyzwanie rzucone tyranii mas....

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 09 sty 2006, 20:24

bepi pisze:bez komentarza.. :shock:
no wlasnie........ :evil: :evil: :evil:

slonko, ja nie dlatego mam sprzataczke,zeby sobie paznokietki malowac- robi mi to moja kosmetyczka...

Awatar użytkownika
agnieszka21
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: agnieszka21 » 09 sty 2006, 20:46

Bepi kochana dziewczyny maja racje,nie stresuj sie ,a jakbys miala ogrodnika to w czase kiedy on kosilby trawe to ty co?wyrywalabys chwasty?placisz-wymagasz :!: co do tego nie mam zadnych oporow,ty zeby zaplacic takiej pani za wysprzatanie sama najpierw musisz zarobic wiec...w czym zecz?Oczywiscie takiej osobie nalezy sie szacunek,ale to ze ona sprzata ,a ty czytasz gazetke,nie znaczy,ze traktujesz kogos gorzej.Ja jak pisalam wczesniej ,w moim rodzinnym domu kazdy mial okreslone zadanie:rodzice do swojej pracy,dzieci do szkoly,a gosposia w domu....do sprzatania,ogrodnik do ogrodu ,niania wiadomo,wiec ja nie mam z tym, problemu

Awatar użytkownika
bepi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bepi » 09 sty 2006, 21:09

Oki Gaga, Agnieszko macie rację, czasami w wyjątkowych sytuacjach sprzątaczka jest dobrym rozwiązaniem, poprostu źle to ujęłam w swojej wypowiedzi, oczywiście są wyjątkowe sytuacje a zwłaszcza jeśli ktoś ma duży dom lub sporo pracy a do tego rodzinę nie ma czasu wszystkim się zając to może jest oki, ale ja podeszłam do tego wątku w sposób inny tzn znam w swoim otoczeniu kilka leniwych "laleczek" którym nic się nie chce sprzątać, a mieszkanka mają malutkie i jeszcze narzekają że tak ciężko pracują itp w pracy korona im z głowy spadnie jak umyją łyżeczkę lub kubek, a co dopiero ścierkę do ręki wziąść , drażnią mnie takie
" damulki" :evil:

Awatar użytkownika
bepi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bepi » 09 sty 2006, 21:18

Samanthii napisała:
(bo normalnie zaraz mnie cos... :evil:[/size] - chwala Ci za to ,ze jestes taka niezastapiona!!! [img]

:lol: :lol: :lol:
Samanthii własnie :D mój mężuś codziennie mówi do mnie to samo...Myszko jesteś niezastąpiona ... :lol: zapomniałam dodać iż dwa razy w tygodniu zazwyczaj pieczę ciasto dla mojego Misia...)) pomimo że tyle sprzątania po tych wypiekach, ale jak widzę radość w oczach ukochanego mężczyzny to bałagan mnie nie przeraża i sprzątanie także.

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 09 sty 2006, 21:31

bepi pisze:
bepi pisze::roll:
Dziewczyny a jak Wy się czujecie jak jakaś dziewczyna sprząta Wam dom a wy np czytacie gazetę bądź malujecie swoje tipsy????
:roll:
sorry, ale to raczej nie bylo do Twoich kolezanek-laleczek ,tylko do dziewczyn, ktore sie tutaj wypowiadaly i ktore korzystaly z uslug sprzataczki czy niani...(dziewczyn, ktore maja moze wiele obowiazkow...???)
Twoj tekst byl nie na miejscu-Mialam poczuc sie glupia i prozna... :?
Taka niezastapiona blondynka, Ty mi sie wlasnie wydalas-to lekkie przechwalanie :x - JAKA JA TO JESTEM PRACOWITA I PORZADNICKA... :?
Przykro mi- tak to wlasnie odebralam...
(musialam zjesc czekolade z nerwow!!!!!!!!! :evil: )

- ide sprzatac........
8) :lol:

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 09 sty 2006, 21:33

bepi pisze:
:lol: :lol: :lol:
Samanthii własnie :D mój mężuś codziennie mówi do mnie to samo...Myszko jesteś niezastąpiona ... :lol: zapomniałam dodać iż dwa razy w tygodniu zazwyczaj pieczę ciasto dla mojego Misia...)) pomimo że tyle sprzątania po tych wypiekach, ale jak widzę radość w oczach ukochanego mężczyzny to bałagan mnie nie przeraża i sprzątanie także.
prosze Cie.........http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1574.gif

Awatar użytkownika
bepi
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: bepi » 09 sty 2006, 21:46

Sam jesteś szczupła to czekoladka Ci nie zaszkodzi, :lol: więc się nie stresuj tak bardzo.
Przepraszam jeśli Cię uraziłam, :wink:
a ponieważ wziełaś się za sprzątanie ...zaraz spalisz kaloryczną
przekąskę, i jeszcze jeden pozytyw zjedzenia czekoladki, czyli humor Ci napewno wróci, i uzupełnisz sobie magnez w organizmie...więc tylko dziękuj Kochana za kuracje lecznicze z mojej winy

Awatar użytkownika
agnieszka21
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: agnieszka21 » 09 sty 2006, 21:52

Bepi to dobrze,ze jestes taka zaradna :roll: z Twoich wypowiedzi wywnioskowalam,ze poprostu lubisz zajmowac sie domem i nic w tym zlego :wink: ja bym tak bynajmniej nie potrafila oi szczerze wolalabym caly dzien przesiedziec w pracy za komputerem niz piec placki(ktorych pieczenie zreszta nie bardzo mi wychodzi) :D ale kazdy "sobie".Co do "damulek"to gdyby moja mama zajmowala sie domem zamiast pomagac tacie w rozkrecaniu biznesow nigdy nie mialabym tego co mam,no moze.... :roll: ale prawda jest taka ,ze u Nas w kraju trudno by bylo

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 09 sty 2006, 21:55

magnez, magnezem- ale jutro to na bank mi morde wysypie....... :roll: :(

DZIEKI !!!http://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... i/1843.gif

:roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”