TYCIE zaczyna się po 40-tce:( cz.2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
stradapl
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:( cz.2

Post autor: stradapl » 01 lut 2014, 12:52

Ja jakiś rok temu dostałam owsikow i jestem sobie w Austrii hmmm
Zaraz na kompa odpalam internet a tam w domowych sposobach czosnek do odbytu i pomogło , na drugi dzień było już po
Kuracje jeszcze ciagnelam przez około tydzień czasu i do dziś cicho sza
Ale dzieciaki nie wytrzymają bo taki dyskomfort w tyleczku ze hej (giggle
To te moje ciagle rozjazdy po świecie (no) niebezpieczne są i niehigieniczne (devil
"Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji."
"Niektórzy patrzą na świat i pytają: Dlaczego? Inni patrzą na swoje marzenia i pytają: Dlaczego nie? "

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 01 lut 2014, 13:04

Od smrodu uciekły cholery wyżej (rofl
Ja bym mimo wszystko się zbadała, może teraz wyłażą ostrozniej?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 01 lut 2014, 13:22

Też doustnie czosnek (podobnie jak kiszona kapusta) pomaga pozbyć sie owsików. moja wnusia miała , zobaczyłam na pieluszce) córka nosiła kał 5 razy do badań i nic nie wykazały .Podobno często sie tak zdarza. Dziecku trudnoaplikować czosnek więc kupiłam Pyrantelum ( recepta musi być) .Spokój trzeci rok.odpukać.
zadowolona

Awatar użytkownika
stradapl
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: stradapl » 01 lut 2014, 13:24

Anima
Mam nadzieje ze nie bo co m-c robię rożne badania krwi , mam bardzo dobre wyniki przez ostatnie m-ce przytyłam bo choduje tłuszczu do przeszczepu w trakcie liftu
Zapomniałam tylko dodać ze w myśl zaleceń odstawilam słodycze na jakieś 2 m- ce od objawów
Nie wymawiając sie tylko od ulubionego cappuccino ze schlag czyli bita śmietana
Ale pozostał mi uraz na tyle ze doteraz za każdym razem obserwuje swój kal
Po lifcie kurujac sie chciałam zrobić poziom hormonów , bo w Austrii mój ginekolog pobrał mi krew i stwierdził ze mój poziom hormonów jest super jak u młodej kobiety hmm zdziwiłam sie bo chyba powinno sie badać poziom hormonów co kilka dni , interakcje miedzy hormonami w ciele kobiety
Założyłam ze w Polsce przez m-oc zrobię gruntowne badania ....... Może wiecie coś o tym ? Teraz dołączę jeszcze badania na oowsiki bo przeczytałam ze tak może byc jak piszesz brrrrrr, dzięki anima (yes)
"Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji."
"Niektórzy patrzą na świat i pytają: Dlaczego? Inni patrzą na swoje marzenia i pytają: Dlaczego nie? "

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 01 lut 2014, 14:21

stradapl pisze:a tam w domowych sposobach czosnek do odbytu i pomogło , na drugi dzień było już po
Kuracje jeszcze ciagnelam przez około tydzień czasu i do dziś cicho sza
Przecież to starodawny wypróbowany sposób na różne dziadostwo: owsiki, grzybice pochwy itp.
Dawniej ludzie wiedzieli czym się leczyć bez chemicznych leków i wizyt u lekarza. I pomagało.

Babina, o tym sposobie na grzybicę pochwy moja babcia i mama wspominały, to bardzo efektywne leczenie i bez skutków ubocznych.
Czosnek i kasza jaglana to skarby.

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 01 lut 2014, 14:38

babina7 pisze:Ma więcej do zrzucenia niż ja.... jakieś 40 kilo!!!!Muszę mu pomóc a jak widzi jedzenie to wszystko pochłania.
To jest bardzo duża nadwaga, nie poradzisz sobie łatwo, będzie chciał jeść i już.

Ugotuj mu marchwianki:
1 kg marchwi pokroić i wrzucić do 2 litrów wrzącej wody, gotować na małym ogniu 1 godzinę, całość zmiksować.
Jeść zupkę w ciągu dnia.

Zrób herbatkę:
korzeń cykorii podróżnika - 50 g
owoc kopru włoskiego - 50 g
zioła wymieszać, 3 łyżki ziół zalać 3 szklankami wody, zagotować, a następnie parzyć pod przykryciem 15 min.
Pić ciepłe przed posiłkami bardzo powoli, przeżuwając każdy łyk napoju.
Nasyca organizm porcją szybkiej energii, która pozwala oszukać głód.

Druga herbatka:
znamię kukurydzy - 50 g
kłącze perzu - 50 g
zioła wymieszać, 4 łyżki wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, zagotować, następnie ogrzewać na małym ogniu 3-4 minuty.
Pić ciepłe 1/2 godz przed posiłkiem.
Znamię kukurydzy to niezwykle cenne zioło wspomagające odchudzanie. W połączeniu z perzem skutecznie redukuje tkankę tłuszczową.

Wszystkie 3 powyższe rzeczy już dzisiaj wdrożyłam. Zupkę zjadłam, zioła popijam. Mam dwa wolne dni na działania, spróbuję coś ruszyć w organizmie.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 01 lut 2014, 14:56

(rofl (rofl (rofl (rofl (rofl (rofl (rofl gdzie by mi sie chciało szukać takich składników i pitrasić (rofl (rofl (rofl Gotuje mu samą obraną marchewkę pokrojoną w grube plastry z ociupiną soli i pieprzu(lubimy).
Mięso głównie gotowane indyk i kurczak i różne kasze. Cały czas zażywa herbalive. Wreszcie się wziął za siebie, bo go lekarz wystraszył, że zaczną się choroby ,a szykujemy sie na drugą młodość i czas pożyć.
Na razie sukces , że poszedł na różne badania po 30 laty unikania lekarzy.
jnajlepsza metoda, to pusta lodówka. Mam tylko światło i jednego ogórka (giggle
A co to znamię kukurydzy? Kolba? Teraz nie kupię chyba w kolbach tylko puszki.......
zadowolona

igrane
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: igrane » 01 lut 2014, 15:04

kimm pisze:cześć dziewczyny (happy
ja poszalałam trochę w Święta i Nowy Rok, świadomie zresztą - i było 3 kg na plusie
niby nic wielkiego, ale zaczęłam kombinować z różnymi dietami, białkową, rozdzielną no i zupa kapuściana,
skończyło się tym, że z 3 kg zrobiło się 5 kg (whew

porzuciłam te "nowości" i wskoczyłam na swój własny, sprawdzony od lat rytm
/jak by nie było, odchudzam się już ze 30 lat, więc doświadczenie jest (mdr /
no i jeszcze 1,5 kg a wszystko wróci na właściwe tory...

aha - dla mnie bardziej wymierne są centymetry niż waga, waga to tylko taki "dodatek" jak widzę,
że zrobiło się przyciasno... bo sporo ćwiczę, i takiej masy mięśniowej to nigdy nie miałam
pozdrawiam Was, towarzyszki doli i niedoli (flower)
ja wąłsnie o rozdzielnej sobie podrukowałam :) mówisz, ze kiepska ta dietka?
a jaki masz model odchudzania?

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 01 lut 2014, 16:14

babina7 pisze:gdzie by mi sie chciało szukać takich składników i pitrasić

A co to znamię kukurydzy? Kolba? Teraz nie kupię chyba w kolbach tylko puszki.......
To wszystko są zioła, w zielarskim kupiłam wszystko za parę złotych.
Nie, znamię kukurydzy to są te "wąsy" z kolby, suszone, zioła.

Wg mnie bez jakiegoś wspomagania ziołami nie pójdzie gładko, pomimo, że prawidłowo gotujesz, i jarzyny i mięso gotowane .... zdrowo.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 02 lut 2014, 08:44

strada, ja bym na robale wzięła leki, nie wierze w działanie czosnku, że zabije jaja, w końcu człowiek czosnek je ciągle, a mimo to może się gdzieś zarazić, mimo mycia rąk, ryzyko istniej i już, po to są leki żeby skutecznie zadziałały,
o jogurcie do pochwy słyszałam, ale czosnek jest żrący - ja bym się bała, że więcej spustoszenia niż korzyści,wierze w medycynę normalną a nie babciową
renata dzięki za przepisy, ale za dużo tryndolenia z tym, wiadomo że człowiek wszystkiego na raz do gara nie wrzuca tylko dodaje stopniowo, spróbuje, znowu coś doda, może i sposób gotowania istotny ale poza grochówką i flakami żadnej zupy nie gotuje 4 godziny, 2 to tak, lepszy smak, bo się to wszystko dobrze połączy, zupy gotowanie za krótko, smaku nie mają, zresztą sosy też, szybko to można co najwyżej jajka usmażyć (giggle , może ten grog wypróbuje,
zgadzam się z ulla i animą - są mody, i próbuje się wszystko sprzedać, wszystko jest cool i cudowne...diety z grupą krwi, dla kobiet, dla mężczyzn i ble ble ble
babinka samoopalacz z ziaji jest bardzo delikatny, czasami raz na tydzien posmaruje sobie dekold i ręce, a na twarz znakładam zmieszany z normalnym kremem, daje delikatny odcień, solarium stanowczo nie bo zabija komóki, nie warto

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”