Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: ulla10 » 27 sty 2014, 14:20

Dziewczyny, dobry fryzjer to skarb!
Przy czym dobry będzie znaczyło dla każdej z nas coś innego.
Ja za moją fryzjerką pół Polski przemierzyłam w miarę jak zmieniała miejsca pracy.
Teraz mam inną, traf w totka i na miejscu. raz w miesiącu odrost i ampułka regeneracyjna 170 zł.
Raz na kilka mies. lekkie refleksy plus pielęgnacja i podcięcie końcówek 200 zł. To nie jest majątek, ale też nie mieszkam w wawie.
A salon piękny, aż miło tam pójść i kawka pyszna :)

Marena, no kurcze aż się wierzyć nie chce, że w dobrym salonie nie umyto Ci włosów, tylko popsikano wodą i cięto???
Jakom żywa nie spotkałam się z takim traktowaniem.
A babcia Twoja rację miała :)
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 27 sty 2014, 23:27

Ja chodzę do różnych salonów lepszych i gorszych i właściwie nie widzę większej różnicy, jesli chodzi o obcinanie włosów- prawie zawsze muszę sama poprawiać, nawet z tyłu to sama robię, bez lusterka. Ostatnio chodzę do niby dobrego i drogiego fryzjera i jestem dobrze obcięta co drugi raz, dobrze jest chyba wtedy, jak idzie po moich śladach. A kolor to po prostu wybieram z palety i nie pozwalam eksperymentować, ,więc raczej nie ma niespodzianek.

Reanata, Twój sposób zapuszczania znam, ale ja się po prostu źle czuję w długich włosach, robią mi się wtedy loczki, których nie znoszę, więc biorę nożyczki i po loczku (rofl

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 28 sty 2014, 06:07

ulla pisałam pare stron temu, że nie mogę umyć głowy u fryzjera, bo najpierw miałam zakaz korzystanie z michy do mycia głowy, a teraz w sumie rok już mija od operacji kręgosłupa szyjnego, ale się boję, mam problem z odchylaiem głowy do tyłu, więc panu powiedziałam, że włosy świeżo umyte i że nie stosowałam żadnych odżywek, myślałam że mi coś ekstra zastosuje...pan fryzjer zaproponował, że możemy umowić się na zabieg keratynowy, jakoś będziemy musieli dac radę skorzystać z myjki, potrwa to 3 godziny i będzie kkosztowało 300-350 zł, na razie odpuszczam, te środki co stosuje też działają dobrze,
anima ciebie to nawet trudno sobie wyobrazic w dłuższych, no chyba że zapuściłabyś przód, a tył na krótko, na ala boba, tak żeby grzywka kończyła ci się na linii żuchwy, tak myśle, że dobrze by ci było w takich
cos takiego jak victoria
VictoriaBeckham_fryzura_bob.jpg

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 29 sty 2014, 10:16

babina no melduj jak tam twoje zmagania z wagą, zdążysz do wesela, ja nie osiągnęłam tego co chciałam, ale źle nie bylo, zbierałam komplementy jak jabłka he he (giggle wiadomo że my same inaczej się postrzegamy, zawsze chcemy być szczuplejsze, młodsze i ładniejsze (giggle

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 30 sty 2014, 15:27

Raczej nie (giggle . Nie wiem ile ważę, bo ciągle jestem poza domem , a wagi nie wożę.....Ciuchy luźniejsze, nawet dzisiaj będę zwężać w obwodzie stanik, kupiony dwa tygodnie temu (możliwe, że się po prostu naciągnął) ale spodnie też luźniejsze...Słodyczy i chleba nie jem. Rano płatki owsiane , coś jednodaniowego na obiad (na deserowym talerzyku) , wieczorem najczęściej serek ziarnisty albo jajko.
Mąż mi kupił dwie piękne sukienki i muszę którąś ubrać , a ja tak nie lubię. Czuję się staro w takich eleganckich ciuchach...Pokazałam siostrze i wyobraźcie sobie, że ona (mama panny młodej) zamówiła sobie taką samą!!Byłoby śmiesznie jakbyśmy się pojawiły tak samo ubrane....Już miałam pretekst żeby ją oddać i miałabym wymówkę dla męża ale siostra kupiła inną i (mooning .
zadowolona

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 31 sty 2014, 00:34

co oznaczają te gwiazdki przy temacie?? I dlaczego jedna czarna a pozostałe żółte? Tylko przy tym dziale są, bo nie widze przy innych...........
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 31 sty 2014, 09:50

Rozenek na pudelku wyglada jak bezdomna. Fajna babeczka a takie spodnie ubrala,jak nastolatka.
Ona ma 34 lata!!! Bylam pewna ze po 40 tce !!!
http://www.pudelek.pl/artykul/63302/roz ... _warszawy/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 31 sty 2014, 10:50

figurę ma jak nastolatka, to czemu nie?? jest po 40. Przecież skończyła prawo potem długie lata starała sie o dziecko i urodziła z invitro. Dzieci już duże (łatwo policzyć)
zadowolona

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 31 sty 2014, 10:56

Sabrinka, Ty poważnie?
Super wygląda moim zdaniem :)

Normalnie nie wierzę, że ona z Majdanem!!!!!!!!!!! Szok, się dobrali jak w korcu maku :)))
Ale jaka ona od razu wyluzowana , trochę poluźniła pośladki i z piczki zasadniczki robi nam się wylozowane dziewczę :))
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 31 sty 2014, 12:19

Przeczytalam ze ma 34 lata, bo powiedziala tak w jakimś wywiadzie,ale okazalo sie ze klamala i ma 43,to tym bardziej nie takie spodnie do tego wieku (no) Fajna babbeczka, zawsze super ubrana,ale te sopdnie masakra.
Na tej fotce super wyglada i takie spodnie powinna nosic a nie takie pociete,dziurawe ,postrzepione.
rozenek (Kopiowanie).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”