Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
stradapl
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: stradapl » 25 sty 2014, 13:28

Dana2
nie stresuj sie i udanego wypoczynku zycze (sun
u mnie w tej chwili zawieja sniezna pod oknami w salzburgu brrrr

ja mam taki ulubiony prywatny sklepik z butami w niemczech , odkrylam go dokladnie zima ubieglego roku
butki oryginalne ze skorki krokodylej lub inne roznosci , cud miod i ceny mniej wiecej jak u nas czyli i do 1000 pln kupi sie
bedac w mediolanie nie widzialam tak orginalnego designu choc marki z tego sklepu nie sa znane ale nie rozpadly sie po zakupie wiec planuje do 2 tygodni tam wpasc i moze cos ustrzele bo i czas wyprzedazy jest (party
"Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji."
"Niektórzy patrzą na świat i pytają: Dlaczego? Inni patrzą na swoje marzenia i pytają: Dlaczego nie? "

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 25 sty 2014, 16:50

stradapl pisze:cud miod i ceny mniej wiecej jak u nas czyli i do 1000 pln kupi sie
Jesssooo, toż to dla przeciętnej Polski jest drogo.
Ja nie miałam nigdy w życiu takich drogich butów.
Może jak bym miała nadmiar gotówki, to bym kupiła, ale nie mam, więc byłoby mi żal tyle wydać.
Obracam się (na razie (pleure ) w niższym przedziale cenowym.
Wyprzedaże i przeceny kocham, można coś tanio kupić i cieszyć się.
Ale nie ukrywam, że marzy mi się garderoba pełna cudnych ciuchów, butów, dodatków i .... cudnych perfum w łazience.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sty 2014, 19:41

właśnie zakupiłam dwie pary butów w Gino Rossi. Przecenione 60%, a jak kupisz dwie pary to jeszcze 30 % mniej (zawsze te tańsze :). Teraz warto wejść do droższych sklepów, bo oni więcej obniżają, a gatunek super. W Van Grafie kupiłam kilka par spodni przecenionych z 400 na 79 zl!!!!
zadowolona

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 25 sty 2014, 21:05

ullrike pisze:Ciekawe jak mocno krotko:)
ja mam teraz coraz dluzsze i wszyscy mi mowia zebym cos z włosami zrobila bo wyglądam bardzo zle (clapping
Wiem, ze moja opinia jest niepopularna, ale ja uwazam, ze w "pewnym wieku" powinno sie nosic wlosy raczej krótkie, moze nie tak krótkie jak moje (smirk , ale tez nie dłuzsze niz do ramion, a jeśli są długie to powinny być starannie upięte, bo inaczej wyglądają niechlujnie i wcale nie odmładzają
Bo włosy też się niestety starzeją. Długie MUSZĄ być gęste, sprężyste, wypielęgnowane. A takie występują zazwyczaj tylko w młodym wieku, oczywiście z pewnymi wyjatkami. Nie ma nic gorszego niż smętne strąki z wypłowiałą farbą.

Ty Ula przepięknie wyglądałaś w tej krótkiej fryzurce, jaką miałaś kiedy się ostatnio widziałyśmy. Dzisiaj sobie dla przypomnienia obejrzałam zdjecia - jaką tam masz zgrabną głowę i jak młodzieńczo wyglądasz, w zadnej innej fryzurze mnie tak nie zachwyciłaś.

Jestem ciekawa Twojego wyglądu, Dana.
W Bangkoku w dzień jest rzeczywiscie 30 stopni - wygrzej sie tam porzadnie (sun

Nataa
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Nataa » 25 sty 2014, 21:38

anima60 pisze:Wiem, ze moja opinia jest niepopularna, ale ja uwazam, ze w "pewnym wieku" powinno sie nosic wlosy raczej krótkie, ... nie dłuzsze niz do ramion, a jeśli są długie to powinny być starannie upięte, bo inaczej wyglądają niechlujnie i wcale nie odmładzają
Bo włosy też się niestety starzeją. Długie MUSZĄ być gęste, sprężyste, wypielęgnowane. A takie występują zazwyczaj tylko w młodym wieku, oczywiście z pewnymi wyjatkami. Nie ma nic gorszego niż smętne strąki z wypłowiałą farbą.
Tak, są wyjątki, np. Bogumiła Wander, nie zawsze na starość tracimy włosy.
Jeśli są długie, to muszą wówczas pasować do urody, twarzy, jej one bardzo pasują pomimo, że ma chyba 70 lat.
Nie wyobrażam sobie jej z krótkimi.
Ale większości starszych kobiet źle jest z długimi, to prawda. Ale też chyba dlatego, że farba "obleźnięta" i nie myte często.
Upięte włosy postarzają starsze kobiety, nie widzę ciekawych upięć u starszych pań.
U młodych "cokolwiek" wygląda dobrze.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sty 2014, 22:11

ciekawe upięcie podobnie jak elegancka suknia dodają lat. Ja najlepiej sie czuję w byle jak podpiętych klamrą , czasem mam warkoczyk (włosy do ramion, bo faktycznie coraz gorsze.) Nie cieniuję już ...Wczoraj podcinałam końcówki żeby nadać im życia (giggle .
Moje łupy
http://sklep.gino-rossi.com/kozaki-i-bo ... 368-p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ponieważ wzięłam dwie pary, to te mam za 160 zł!!! Warto iść z koleżanką na zakupy.
http://sklep.gino-rossi.com/kozaki-i-bo ... 914-p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nabyłam wariackie spodnie, rurki. Mam już takie ale podniszczone. Bardzo się podobają, to kupiłam dziś drugie.Przecenione chyba z 399 na 90zł .Całe z złote kropki (giggle , Babcia zaszalała.........
20140125_213217.jpg
zadowolona

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 25 sty 2014, 22:37

Wander ma włosów dużo, dba o nie, ale i tak to nie są już "młode" włosy. Przyzwyczaiłyśmy się do Jej wyglądu, trudno powiedzieć czy w krótszych nie wyglądałaby lepiej.
Co do upięcia się zgadzam jak najbardziej, że postarzają, ale wolę już to, niż rozpuszczone pięć włosów na krzyż. Można rzeczywiście podpiąć byle jak i często jest OK, ale już np. warkoczyk? - to dla mnie podchodzi po czterdziestce pod dzidzię-piernik (rofl

Spodnie rurki fajne z tymi złotymi kropkami (yes)
Ja też sobie ładne rzeczy kupiłam, ale nie chce mi się robić zdjęć...

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sty 2014, 22:52

dzidzia??? (giggle (giggle to zależy do czego ten warkocz. Jak strój na abnegata, to myślę, że jest fajny. Szczególnie latem pod kapelusik. Na pewno nie do falbanek, koronek , piździółek (ale tego nie noszę).
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 25 sty 2014, 22:57

W temacie wlosow masz zupelna racje ,zgadzam sie co do joty:)
i moze kiedys wroce do tej fryzury "czeski piłkarz" ale dopiero po lifcie jak sie blizny zagoja.
a na razie niech sobie beda te zniszczone piora.Fakt, co to jest ?ze te wlosy tak sie starzeja.,pierza i pusza.
A warkoczyk czemu nie? zalezy na jaka okazje.gdzies na plazy czy urlopie?

te kozaki dlugie ze strony gino rossi chcialabym miec .
Babina ja w takie kropki sobie spodniczke kupilam tylko szara.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 25 sty 2014, 23:21

Babina, na abnegata i pod kapelusik, i latem, to rzeczywiście może być OK. Ale latem to w ogóle dużo mniej podchodzi pod dzidzię (rofl

Ja sobie kupiłam długie czarne kozaczki w Venezii (coś koło 400zł), w innym stylu niż te z Gino Rossi, ale miały pasować do płaszczyka oversize w czarno-białą kurzą stopkę, który też wtedy nabyłam. Zajrzyj do nich Ula. Moje są trochę damulkowate, na obcasie (takie chciałam) ale były i inne, wahałam się które wziąć...

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”