Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Gosia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: Gosia » 11 gru 2013, 18:26

w Belgii jest do wyboru: Francuski, holenderski, niemiecki albo angielski. Sporo osob ktore znam wybralo angielski.
Gosia

celka-xx
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: celka-xx » 11 gru 2013, 18:38

Blazoo, jeśli mogę zapytać z czego?

Awatar użytkownika
Ala ma kota
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Ala ma kota » 11 gru 2013, 22:32

w Polsce niechętnie zgadzają się na obronę i pracę po angielsku bo trudno zebrać odpowiednie grono w komisji... ale jak ktoś się zaprze to jest możliwe, szczególnie jeśli badania do pracy robione były w międzynarodowym zespole.
Beauty w Polsce jest już na FB https://www.facebook.com/portalbeautywpolsce" onclick="window.open(this.href);return false; ZAPRASZAMY!!!

Jeśli wciąż nie spotkałaś mężczyzny, u boku którego chciałabyś się zestarzeć, nie przejmuj się. Bez mężczyzny też się zestarzejesz. Może tylko później. /Maria Czubaszek/

Awatar użytkownika
Wiesiunia64
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Wiesiunia64 » 13 gru 2013, 15:25

babina7 pisze: Zamiast wydawać forsę na reprodukcje, może lepiej kup sobie ładny olej, który będzie cacuszkiem i lokatą. Bardzo ładne malują , młodzi po ASP ( dużo sprzedają w necie i ramy też można wybrać). Byłoby inaczej, indywidualnie i nie biurowo.
Babina, jesteś kochana, cudowna, całuję Twoje rączki i stópki. (kiss (kiss (kiss (kiss (kiss (kiss
Znalazłam za Twoim wskazaniem studentkę ASP, która namaluje mi obraz jaki sobie wymyśliłam.
Dopracowujemy szczegóły.
Już kocham święta i moje prezenty, które sobie sprawiłam.

Oczywiście ten, który pokazywałam wcześniej kupiłam do "kuchni" (tongueout .

celka-xx
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: celka-xx » 15 gru 2013, 14:13

Kobietki, czy leciała któraś z Was do USA z Polski na paszporcie innym niż polski? Czy robią problemy jesli się chce lecieć bez wizy? Kiedyś mój znajomy poleciał bez wizy, ale jak to jest teraz?
Chodzi mi o paszport z zameldowaniem w Polsce.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 16 gru 2013, 09:29

celka a na stronie ambasady nic nie ma, może zadzwon i się dopytaj, przecież nie musisz się przedstawiać
dziewczyny jak przygotowania do świąt, odczuwacie że to już za tydzień
ja ciągle w pracy mimo przeziębienia, i jeszcze nic nie odczuwam, nie ma na razie dla mnie żadnej magii, jedynie troche kulinarnie jestem już przygotowana, niedawno do synów do londynu wysyłałam paczkę, a że już wszystkie terminy wysyłki (firma przewozowa) mieli zajęte i został tylko 6 grudnia to ja już zaczęłam przygotowania, chciałam im wysłać uszka z grzybami i pasztet, więc mam już zamrożone uszka i zamrożony pasztet do którego tylko po rozmrózeniu wbije jajka, wyrobie i upieke, w tym roku w wigilie jesteśmy sami we dwoje, pierwszy raz od początku naszego małżeństwa, w święta wezmę wnuczki do siebie na jeden dzień, a w drugi może odwiedze brata lub siostre, także nie piekę nawet żadnego ciasta i żadnych mięs, będzie luzik (nod

Awatar użytkownika
stradapl
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: stradapl » 16 gru 2013, 17:26

babina7 pisze:To poszalałaś z ergonomią... ja mam małą kuchnię i zdobyłam piekarnik mniejszy od standartowych (pod nim duża szuflada) i ma funkcję mikrofali!!! To jest oszczędność miejsca (giggle
U mnie maksymalizm (giggle
20131210_205148.jpg
babina a niech cie kule bija , mamy takie same gusty ,
taka mniej wiecej nowa kuchnie chce sobie sprawic , nawet kafelki ....... (whew
bo teraz mam ciemnawa wiec po kilkunastu latach czas na # jasnie oswiecona #
"Różnica między niemożliwym a możliwym leży w ludzkiej determinacji."
"Niektórzy patrzą na świat i pytają: Dlaczego? Inni patrzą na swoje marzenia i pytają: Dlaczego nie? "

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 gru 2013, 17:34

Jaka magia?? (rofl .ja nic szczególnego nie robię bo to co wszyscy lubimy , gotuję często.Zupa grzybowa i barszczyk jest często. Wnuczki pomidorową albo rosół....Muszę chudnąć więc nie kupię nawet makowca bo potem sama zjadam...
Przyjeżdża córka z rodziną więc zrobię takie zdrowe batony.
Puszka mleka skondensowanego do tego:platki owsiane (2 szklanki), płatki kukurydziane, można wiórki kokosowe i co chcesz......rodzynki, żurawina sezam, len...Wymieszać,rozpłaszczyć na blasze i piec w 130 st. 50 min
Zdrowa przekąska
zadowolona

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 16 gru 2013, 17:44

ja owszem robię...przygotowuję sie do wyjazdu, swieta w tym roku rodzinne w Olsztynie (rofl cieszę sie bardzo, bo my lubimy takie zjazdy/najazdy rodzinne w jednym domu, nie wiem tylko czy wszyscy sie pomiescimy (giggle
pamietacie jak pytałam co zrobic z odrzucona reklamacja? no wiec udało sie (bez sadu (giggle sklep oddał mi pieniadze. Trwało to trochę, ale udowodniłam, ze to ja miałam rację (yes) po drodze jakiś "urzędnik" ucierpiał (giggle

celka-xx
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: celka-xx » 16 gru 2013, 17:47

Strada, wróciłaś :) (handshake

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”