Moderator: Zespół I
poniewaz z koniecznosci zajęłam sie prawami konsumenta to mam troche doswiadczeniaQuer pisze:Dziewczyny, poradxcie mi w kwestii reklamacji. Kupilam buty w Venezji, po dwóch miesiącach na jednym bucie, z przodu, skóra brzydko się pomarszczyła. Drugi jest ładny. Buty wyglądają jak każdy od innej pary. Zwłaszcza ten jeden zrobił się mało estetyczny(tak to nazwijmy, jak 70latka do liftu)). Reklamację odrzucili. Dostalam taka odpowiedź:
"dokładne oględziny reklamowanego obuwia w kwestii różnej struktury skóry między półparami nie wykazały niezgodności towaru z umową. Obuwie zostało wykonane z różnych części topograficznych skóry i w związku z tym poszczególne elementy cholewy mogą różnić się między sobą strukturą, co jest powszechnie stosowaną praktyką przy produkcji wyrobów skórzanych i nie stanowi wady."
Orientujecie się może czy cos w tej kwesti można zrobić i jak ? nie przyjąć "odrzucenia reklamacji" czi jak? zdarzyło mi się cos takiego pierwszy raz i szczerze.. to nie bardzo mam ochotę paradować w dwóch odmiennych bucikach.