Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: niebieska » 14 sie 2013, 22:57

w ogole to jakies buraki.
ja mam starsze towarzystwo (z tym, ze bez podtekstow erotycznych) i panowie mowia, ze jestem ich maskotka,
sa przemili, adoruja i nawet jesli sie za jakas obejrza, to zaraz mowia, ze niebieska najladniejsza, bo nasza.
i milo nam razem.
ja sie teraz niebieskim oczkiem rozgladam za kims nowym, i wedlug tego, ze facet lubi dziewczyne 10 lat mlodsza to moj target mialby kolo 60.
to ja mam gdzies takiego dziada.
bardzo mlodego tez nie wezme, taki 40, 44 bylby w sam raz.
jak starszego to juz takiego nad grobem i koniecznie bogatego:)
sabrina, oglosili stan wyjatkowy w calym kraju, uwazaj na siebie.

Awatar użytkownika
GoniaL
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: GoniaL » 15 sie 2013, 09:39

Ja tak oscyluję w max. granicach 45,46 lat, ale jak mówicie że lepszy młodszy to muszę czym prędzej zmienić preferencje (makeup
niebieska- starszy, bogaty musiałby być jeszcze nieprzyzwoicie szczodry bo użerać się z jakimś sknerusem to już totalna masakra. (nod

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 15 sie 2013, 10:01

GoniaL pisze: niebieska- starszy, bogaty musiałby być jeszcze nieprzyzwoicie szczodry bo użerać się z jakimś sknerusem to już totalna masakra. (nod
hahaa a na ogol to wlasnie sknerus, chociaz kto wie, bo zadnego takiego bogacza nie znalam.
ale przypomniala mi sie historyjka.
jeden mocno stary i dosc zamozny pan zaprosil mnie na capri.
zaproszenie polegalo na tym, ze on tam mial jakis kongres i z gory oplacony przez organizatora pobyt.
ja mialam sobie tylko kupic bilet i przyleciec do niego aby sie goscic w jego pokoju hotelowym.
niewdzieczna odmowilam (makeup

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 15 sie 2013, 11:37

Kurcze no mam troche nerwy,bo niby kurorty bezpieczne ale godzina policyjna jest od 19 do 6 rano a my lądujemy o 23.30 wiec moga nas nie wypuscic z lotniska (headbang cholera na infolini nie odobierają Traveliada telefonów hmmm pewnie nie wedza co mówić. Ciekawa jestem czy wogóle wylecimy. O 16.15 mamy startowac. Kurcze jak bym wiedziala tydzien temu ze tak bedzie to bym nie leciala. Szwagier dzis z tamtąd wraca a jego zona i 2 dzieci zostają i nastepny szwagier z dziecmi zostaje na nastepny tydzien,kolezanka z synkiem,wiec osamotniona nie bede gdy by spotkalo nas jakies nieszczescie (thinking Oni sa w 5* moze nas przygarną haha (giggle
Oj nerwa mam (angry
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
Gosia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Gosia » 15 sie 2013, 12:07

na stronie polskiego msz jest nastepujaca informacja. Kurorty sa bezpieczne.

http://www.msz.gov.pl/pl/informacje_kon ... zujacych_3" onclick="window.open(this.href);return false;

W związku z sytuacją bezpieczeństwa w Egipcie i możliwością wystąpienia realnych zagrożeń dla bezpieczeństwa obywateli polskich, Ministerstwo Spraw Zagranicznych kategorycznie odradza wszelkie podróże do Kairu i innych dużych aglomeracji miejskich Egiptu. Obywatele polscy przebywający w Egipcie w takich właśnie skupiskach powinni zachować szczególną ostrożność i ograniczyć poruszanie się do bezpośredniego sąsiedztwa swoich domów i miejsc pracy. Ministerstwo Spraw Zagranicznych zaleca w szczególności unikanie miejsc publicznych: bazarów, muzeów, centrów handlowych.
Ministerstwo Spraw Zagranicznych uznaje jednocześnie za możliwe z punktu widzenia bezpieczeństwa obywateli wyjazdy zorganizowane z Polski do egipskich ośrodków turystycznych nad Morzem Czerwonym. Osobom przebywającym w kurortach MSZ ponownie kategorycznie odradza wszelkie wyjazdy indywidualne i grupowe poza ośrodki turystyczne na terenie Egiptu.
Władze Egiptu wprowadziły 14 bm. od godz. 16.00 czasu lokalnego stan wyjątkowy na obszarze całego kraju na okres jednego miesiąca. W tej sytuacji wszystkie firmy organizujące w Egipcie różnego rodzaju wycieczki zostały uprzedzone, iż nie otrzymają od władz porządkowych żadnych pozwoleń na ich przeprowadzenie w najbliższym czasie. Tym samym oznacza to, że turyści zobowiązani są do przebywania jedynie w miejscowościach turystycznych w których zamieszkują. MSZ zwraca się z apelem o stosowanie się do zaleceń i poleceń służb porządkowych.
Ministerstwo Spraw Zagranicznych zaleca także śledzenie ogłoszeń zamieszczanych na stronie internetowej MSZ oraz Ambasady RP w Kairze i informacji w mediach lokalnych. Wszystkie osoby przebywające w Egipcie powinny zgłosić swój pobyt w systemie e-konsulat, a w razie wątpliwości co do sytuacji bezpieczeństwa kontaktować się bezpośrednio z ambasadą RP w Kairze po numerami telefonów: +201024626010 lub +201005485500.
Gosia

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 17 sie 2013, 21:32

Słuchajcie, zrobiłam lody!!!!Pyszne i łatwe! Teraz już wiem co znaczy powiedzenie "kręcić lody" .....Taka ilość w mojej lodziarni kosztuje ok.30zł. Koszt wytworzenia moich 5-6 zł (rofl
30 ml śmietany ( robiłam z 30% ale spróbuję z chudszej , bo podobno wychodzą nawet z jogurtu)
2 jaja
pół szklanki cukru
garść owoców albo wanilia

Smietanę ubijamy na sztywno, żółtka ubijamy z połową cukru i dodajemy łyżkę wody, białka ubijamy na sztywno z drugą połową cukru, potem wszystko łączymy i mieszamy. na końcu dodajemy owoce rozdrobnione. Wkładamy do zamrażalnika w szczelnie przykrytym pojemniku i za 1-2 godziny mieszamy. Ja mieszałam dwa razy i wyszły super.!!!
Chyba "tajemnica" jest w tym szczelnym pojemniku, bo dawniej próbowałam robić i wychodziły ble....
zadowolona

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 17 sie 2013, 22:14

Trza wyprobowac Twoje lody . Ja tez swego czasu robilam i to sporo lodow i to bez zadnej maszyny . Rozniaste , nawet z trzech czekolad i przekladalam je by wyszly trzy rozne smaki i kolory . Z owocami rowniez , nawet ze skorkami rozniastymi i orzechami . To bylo dawno i nie pamietam (clin Ale moze dobrze by bylo sobie przypomniec , mamy przeciez lato , a kto nie lubi lodow ?
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 18 sie 2013, 00:31

Wieki temu też kupiłam maszynkę i nigdy z niej nie wyszły (giggle .A te robię zwykłym mikserem i są naprawdę pyszne i co ważne, bez "dodatków". Kupiłam w lodziarni wafelki rożki i częstuję gości, wszyscy się pytają gdzie kupione (yes) . Oj przynajmniej to mi wychodzi..... oprócz placków z zakalcami..
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 19 sie 2013, 21:34

niebieska pisze: jeden mocno stary i dosc zamozny pan zaprosil mnie na capri.
zaproszenie polegalo na tym, ze on tam mial jakis kongres i z gory oplacony przez organizatora pobyt.
ja mialam sobie tylko kupic bilet i przyleciec do niego aby sie goscic w jego pokoju hotelowym.
(makeup
Cholera co za szczodrość ! Za cudzą kasę był taki hojny (rofl
o jakiejś donacji z własnej kieszeni się nie zająknął?
toż to obciach takie zaproszenie przyjąć. Jeszcze by Ci na koniec dopłacić kazał (rofl

Te dziadki to sknery są....

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 19 sie 2013, 21:58

dzisiaj zrobiłam lody za smietany 22% i też pięknie wyszły.Następne zrobię z 18%
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”