Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: iff » 25 maja 2013, 08:08

Znalazłam w sieci dosyć fajne blogi modowe pasujące do tego działu, więc "się dzielę" ;-)

http://40plusstyle.com/page/3/" onclick="window.open(this.href);return false;
i
http://mrsamericanmade.tumblr.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 25 maja 2013, 11:42

Tak Ullrike, to nie porcelana winna tylko metal na którym była mocowana koronka. To ten metal wchodzi w reakcję z dziąsłem.
Najlepsze koronki to porcelana tylko na cerkonie zamiast metalu.
Przy licówkach które są z samej porcelany (takie też mam) nie ma mowy o sinieniu dziąseł.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 25 maja 2013, 13:48

wiem ze to od metalowych sztyftow ta sinizna ,ale tamte koronki tez kosztowaly mnie kupe pieniedzy kilka lat temu.
i dobry dentysta powinien przeciez uprzedzic pacjenta i powiedziec jaki bedzie efekt metalowego trzpienia,a nie zainkasowac jak za pelnaceramike .
Wsciekla jestem na ta moja poprzednia dentystke i moja noga juz w ich wypasionym centrum w zyciu nie postanie.
Jolantast przestrzegam cie przed Curodentalem ,mam nadzieje ze to nie u nich robilas sobie licowki:)

Iff fajny blog :)
teraz to tyle pieknych ciuchow roznosci w sklepach ja mam calkowity metlik ,i nic sobie nie kupuje,a przydalby sie jakies porzadne buty chociazby i torba.

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 25 maja 2013, 14:02

Uli ,robię na Żabim Kruku w przychodni właśnie co dopiero wróciłam z przychodni ,ale coś mi się wydaje
że ta moja dr. chyba dopiero na mnie się uczy ,jeszcze mam 2 do zrobienia idę 28 .05 ale na Jaskółczą ,bo tam
tez przyjmuje .Ja myślałam że trochę wyrówna szpary tymi licówkami ,a tu gawno ,a 2 na dole to zrobiła mi taką długą (giggle że z gęby widać jak gadam ,no ale zobaczę jak będzie wyglądać całość ,bo robię jeszcze mostek
szkieletowy

MarysiaM
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: MarysiaM » 26 maja 2013, 13:34

iff, jakbyś czytała mi w myślach bo sama miałam już tutaj zagajać o blogi modowe dla kobiet dojrzałych. Owszem, blogów dla dziewcząt i młodych kobiet jest sporo - a w sklepach wybór taki ubrań dla młodszych roczników, że nic tylko zajrzeć na blog i wybrać się do sklepu aby zrealizować pomysł. Z niemałym niepokojem zauważyłam, że nawet ulubiony do niedawna przeze mnie Promod bardziej stawia na młodsze klientki ... a Tatuum ma jakby uboższy wybór (speechless

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 27 maja 2013, 07:43

Ja właśnie pisałam o takich koronkach porcelanowych na metalu, właśnie takie mam i moje koleżanki też, i żadna sinych dziąseł nie ma, wydaje mi się, że Ty możesz być uczulona na ten metal, albo źle Tobie ten metal dopasowali i za bardzo na dziąsła uciskał, tak czy inaczej dobrze, że teraz zrobiłaś pełną porcelanę, jak wiadomo, że coś komuś nie służy to trzeba zmienić. To masowanie dziąseł i ściąganie ich poprzez masaż w dół powinno pomóc, właściwie każda osoba po 40-stce , powinna profilaktycznie tak dziąsła naciągać na zęby, używając do tego past ziołowych przeciw paradentozie.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 28 maja 2013, 01:30

zrobiłam sobie "nową " ławeczkę, bańkę , wiaderko na kwiatki i konewkę (rofl (rofl (rofl
Ławeczka jeszcze dostanie jakies kwiatuszki..........
photo 3.jpg
zadowolona

Awatar użytkownika
mijka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: mijka » 28 maja 2013, 22:47

Super, babina naprawdę zazdroszczę Ci talentu :-)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 28 maja 2013, 23:33

to nie talent, tylko zwykłe rzemiosło.... (clin
zadowolona

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 29 maja 2013, 09:28

Babina klimatyczny zakatek:) zeby tylko jeszcze aura pozwalala w nim siedziec .

Eweplu, teraz caly czas trzymam paluch w ustach i i gniote sie nim w dziasla (tmi

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”