Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: ulla10 » 10 sty 2013, 14:14

Quer, nogi patyczki może i są fajne, ale jeżeli są w proporcji do reszty. U mnie wszystko wygląda w miarę ok, kiedy ważę max 57 kg. Powyżej zaczynam przypominać pudziana na szczudłach :)
A teraz po świętach 60 wlazło !!!!! cholera by to!

Co do bielizny korygującej to mam takie majtki do wys. pod biustem i super korygują wałeczki pod obcisłą sukienką.
Jednak mają one sens przy korygowaniu, a nie wyszczuplaniu, bo tak to zawsze gdzieś wypłynie.
To są majtki z Kappalh.
Mam też gorsety z Exotiq, usztywniane, piekne koronkowe, ale za bardzo się odznaczają pod ciuchami i są niewygodne.
Dlatego używam tylko do nocnych igraszek jak mąż zasłuży :))))
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 10 sty 2013, 14:35

ulla10 pisze:
Co do bielizny korygującej to mam takie majtki do wys. pod biustem i super korygują wałeczki pod obcisłą sukienką.
ale majtki masz typu stringowate?bo te wszelkie majty modelujace owszem talie obciskaja a z drugiej strony splaszczaja (mooning .albo odznacza sie na tylku linia gdzie te majtki koncza sie .
Pozatym czasem jak ubiore taki pas niby obciskajacy pod biust ,lubi sie to zsuwac i mam wrazenie ze i tak za malo mnie sciska.
Halka moze jest i fajna opcja ,ale mam watpliwosci co do tego czy dobrze dziala tez jako biustonosz ?Czy w takich halkach wystepuje pelna rozmiarowka miseczkowa?
Watpie,w koncu to triumph ,a triumhach rozmiarowki porzadnej nie ma.
Wiec w talii bede scisnieta ,a gora beda kipiec scisniete cycki?..

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 10 sty 2013, 14:41

czyli Ty tyjesz odwrotnie niż ja, w górę.

Tez mam takie majtki od połwy ud az pod biust. Kupiłam je jak bylam po lipo. Wtedy wazylam pare kilo więcej i wpijały się tu i tam. Wyplywało bo kupilam za maly rozmiar. Ostatnio je przymierzyłam i są idealnie, nic nie wypływa a tyłek unoszą super. Ostatnio zastanawialam się nad taką halką korygującą pod kiecki.

Gorsety tez mi się nie sprawdziły pod ubranie, mam wrażenie że wygladam w nich grubiej niż bez. Uzywam w tym samym celu co Ty.

Ullrike, o ile dobrze pamiętam widziałam majty z ramiączkami

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 10 sty 2013, 14:53

Ale jak ubrac majty do polowy ud ,przy krotkiej kiecce?
Niech no zawiruje w tancu ,albo przy wygibasach tanecznych z nogami w gore widok bylby bezcenny ...hehehe na piekne reformy (rofl
nie ,mnie dlugie gatki niepotrzebne ,bo moj problem lezy nie w udach tylko w talii.tak samo chyba u Ulli.
A fikusne gorsety jasne ze tylko do figlowania (nod ,one wcale az tak nie modeluja ani nie sciskaja.
Quer pisze:Ullrike, o ile dobrze pamiętam widziałam majty z ramiączkami
A te ramiaczka piersi nie splaszcza?

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 10 sty 2013, 15:27

Nie .. no takie majty to pod spodnie.

znalazlam takie pierwsze z brzegu z ramiączkami.
http://allegro.pl/bielizna-wyszczuplaja ... 97632.html" onclick="window.open(this.href);return false;

gorsety to może takie profesjinalne wyszczuplają. Dita von Tesse podobno zawsze chodzi w gorsetach.

ja mam tego typu, bez dziurki, nie pamiętam firmy, jakies tanie z allegro. Te też są z ramiaczkami.
http://allegro.pl/gorset-bielizna-wyszc ... 81140.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 10 sty 2013, 15:40

W tej halce chyba najwiekszy to 80 C i mi taki wystarczył.

Srebrna sukienka odpadła, dzis poszłam zobaczyc ją jeszcze raz. Juz mnie tak nie zachwyciła, niepraktyczna na jeden raz, odpadła.

Ale kupiłam inną, cha, cha. Jak sie nastroję to wieczorem ja wstawię. Ta calkiem inny ma charakter. Nie na Szapałowską. Odcinana w pasie taka rowno w kolanko, do tanca szalonego akurat, nawet kankana mozna w niej tańczyć i nózkę wysoko podnieść. Dodatki bedziemy wybierac wieczorem albo juto.

Ale jest też inna smutna wiadomosc, koleżanka taka od wyjazdow do Krynicy nagle zmarła. Miała zator, jeszcze dobrze wszystkiego sie nie dowiedziałam, dopiero wieczoprem wiecej pogadam. Była amazonaą ale z rakiem bylo wszystko ok. Nie wiem skad ten zator? Była odemnie 6 lat młodsza. Wstrzasnęło to mną, może pojade na pogrzeb ale to ok.300 km jazdy w jedna stronę, wiec wszystko zalezy jaka bedzie pogoda.

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 10 sty 2013, 19:08

Kwiatuszek* pisze: Ale jest też inna smutna wiadomosc, koleżanka taka od wyjazdow do Krynicy nagle zmarła.
Wiesz Kwiatuszku wchodzimy w lata gdzie statystyki będą tylko rosnąć.

czekam na fotkę kreacji :)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 10 sty 2013, 22:18

Choć nie jestem w nastroju, słowo sie rzeklo. Tylko nie piszcie,ze jestem gruba bo sama o tym wiem /walczę ale rezultaty marne, jak narazie/. Na ta długa nie patrzcie na te badziewiaste rekawiczki ani na buty bo to zdjecie sprzed 6 lat. Do tej dlugiej sukienki ubrałabym cieniutkie bolerko z tiulowej tkaniny z dlugimi rekawami, krociutkie, naprawde ładne. Wstawiam takie jakie mam bo Ula mi zmiejszyła a mi sie dzis nic nie chce.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: muflon2121 » 10 sty 2013, 22:39

Kwiatuszek* pisze:Muflonku, nie widzisz przecinka miedzy rękawkiem a kolankiem (mdr (mdr (mdr (mdr
e-tam, przecinek.
Ja jestem za pończochami, bo balowe i wizytowe suknie są jednak dość dopasowane. Rajstopy pod taką suknią widać, niestety, szczególnie gumkę. Sprawdziłam to kiedyś na sobie. Zawsze można wziąć zapasowe, jakby z intensywnych tańców gumka "puściła" (rofl
Do tej czarnej to bym rajstop nie ubrała. A w takim pancerzu jak Ula proponuje to bym w życiu na bal nie poszła. Masz się bawić a nie męczyć. Czarna ze złotym jest bardziej balowa i tę bym wybrała, chyba.
Ale w sumie rajstopy w sprayu albo samoopalacz na nogi byłby najlepszy, jak radzi Anima.

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 11 sty 2013, 01:07

czarna

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”