Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: babina7 » 29 lis 2012, 12:09

Pobawiłam się tymi moimi nabytkami i tak.....bazą za 140 {kupiłam ze zniżka na szczęście!} wymaziałam lewą stronę buzi , a prawą stronę ,moja starą bazą za 7 zł z bazaru {iestety opakowanie wywaliłam, bo była resztka i nie pamiętam nazwy}. I nie widzę różnicy (envy . Poder na bazę daje efekt strasznie suchej cery, taki tynk.Jednak jak dałam sam puder, na buzie przemytą mleczkiem, to efekt całkiem fajny.Puder trzeba nakładać punktowo, nie wolno trzeć. Założyłam nawet okulary i patrzyłam w lusterko powiekszające (giggle .
zadowolona

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 29 lis 2012, 13:48

Babina ale Ty masz chyba ogólnie bardzo głdką cerę, nieporowatą? tak kojarzę ze zdjęc bo mi się bardzo podobała.

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 29 lis 2012, 14:01

Babina, a czemu Ty sobie tej bazy nie przetestowałaś w sklepie?

Nie wierzę, że baza za 7 zł jest porównywalna do tej. Może przez chwilę po nałożeniu, chociaż też wątpię.
Ocenić można coś po całym dniu z tym na twarzy, po jedzeniu, smarczeniu, przypudrowywaniu nosa, używaniu chusteczek matujących i co tam jeszcze z twarzą w ciągu dnia robimy....nie wnikam :D
Co z tego że podkład np max factor pieknie wygląda po nałożeniu, albo inny maybelline, skoro po 2-3 godzin, znika, waży się na twarzy lub schodzi plackami.
Podobnie baza. Miałam silikonową z Daxa bodajże i to samo. Na początku super, a po kilku godzinach masakra wizualna na twarzy i zapchane pory dnia następnego.
Mnie ta baza bardzo pasuje, nawet w sklepie kiedy posmarowałam sobie wierzch dłoni momentalnie znikła faktura skóry i nastała gładkość, czary mary :D
Szkoda że Tobie babina nie służy.
Odnośnie kosmetyków to zauważyłam jeszcze pewną prawidłowość. Te dobre wysokopółkowe podkłady nie wyglądają super od razu po nałożeniu. Potrzebują ok godziny żeby się zlać ze skórą i być już nie do zdarcia przez cały dzień.
Nie wiem czy tylko ja mam takie spostrzeżenia.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 29 lis 2012, 14:32

Nie przetestowałam, bo byłam ze sponsorem (giggle , więc w biegu złapałam. Potem ględził, ze tylko jedną rzaecz wzięłam, to złapałam za puder (giggle .
Fakt, nie mam kłopotów z cerą od czasu jak uzywam Zoracu i Juvitu. Już w trzech aptekach brakło Juvitu a mi sie kończy!!
zadowolona

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 29 lis 2012, 15:39

no to babinko polecam samą witaminkę E ja tak stosuje i jest ok na noc witaminka na dzień mój nawilżajacy total olay of olaz
coraz więcej osób mnie pyta co ja robię z twarzą że mam taką gładziutką, nie wiem a może dopiero teraz widać lepiej efekt lift (nod tak czy siak gęba jak dupka niemowlaka, nawet pory po lifcie mi się zmiejszyły i ich nie mam choc miałam na nosie i policzkach przy nosie, tu liftu mi nikt nie robił a jednak (rofl

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 29 lis 2012, 15:48

babina7 pisze:Nie przetestowałam, bo byłam ze sponsorem (giggle , więc w biegu złapałam. Potem ględził, ze tylko jedną rzaecz wzięłam, to złapałam za puder (giggle .
Fakt, nie mam kłopotów z cerą od czasu jak uzywam Zoracu i Juvitu. Już w trzech aptekach brakło Juvitu a mi sie kończy!!
Tez takiego chcę, rozumiem ze ten zarezerwowany (giggle

Próbowałam Zoracu ale dla mnie jest za mocny. Twarz miałam jak ogień. Teraz uzywam acne derm z kwasem azaleinowym i jest OK.
ulla10 pisze: Te dobre wysokopółkowe podkłady nie wyglądają super od razu po nałożeniu. Potrzebują ok godziny żeby się zlać ze skórą i być już nie do zdarcia przez cały dzień.
Nie wiem czy tylko ja mam takie spostrzeżenia.

musze zwrocic na to uwagę, bo moze w tym kruczek do dobrego makijazu

http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/2 ... if_600.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6167_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 29 lis 2012, 16:45

łagodniejszy od Juvitu jest Cebion.Ma tylko {chyba} mniej gliceryny. te którym juvit nie służył {podrażniał} stosują właśnie Cebion.
zadowolona

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 29 lis 2012, 19:32

Ale sie wystraszyłam (giggle .Kilkakrotnie wyskoczył mi komunikat, że zostałam <zbanowana na zawsze>. Napisałam do Mai i Animy o ratunek.Jak widać po problemie (yes) .Co to było szanowne administratorki?
zadowolona

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 29 lis 2012, 22:41

A ja też nie chciałam pisać od razu ,ale często po zalogowaniu ,mnie wywala i muszę powtórzyć logowanie
2 nawet 3 razy ,dzieje się tak chyba od 2 tyg. Nie wiem jaka jest przyczyna ,zresztą chyba któraś z dziewczyn też miała taki sam problem jak ja

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 29 lis 2012, 22:56

Babina a Ty te vitaminy cebion na twarz dajesz,czy pijesz?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”