Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: Sabrina » 21 lis 2012, 16:09

Widzialam te fotki jozia 77 szok!!!! schudla niesamowicie!!! Nie chialo mi sie czytać wątku czy to dieta czy cwiczenia,ale jestem pełna podziwu.
Bardzo zal mi tych wszystkich dziewczyn którym zostaję tyle skóry na brzuchu po porodzie. Popatrylam na inne fotki ,normalnie szok ze skóra sie spowrotem nie obkurczyla. Ile dziewczyn nie moze nic z tym zrobic bo nie ma pieniedzy na operacje (thinking biedne. Zresztka wszyskie kobiety sa biedne które maja jakies kompleksy nie mogą nic z tym zrobic,bo albo kasy nie ma ,albo zdrowie nie pozwala (pleure

Co do spatku hormonów,to nie wiem czy to mozna z powrotem uzupełnic do wartości 100% raczej chyba nie,bo jak by to bylo mozliwe to miesiączkowały bysmy jeszcze w trumnie (giggle .
Ja bylam dwa lata temu hormony sprawdzić i juz mialam duzo mniej,a mimo wszytko miesiączkuje regularnie dalej prawie co do dnia i jak sie nie obżeram,to nie tyje. Jak przytyje 2 kg to tylko od slodyczy. 8 lat temu wazylam 54 kg teraz 58. Rok temu 60 (no) chcial bym dość do wagi 56,ale bardziej chodzi mi o spadek w cm czyli tylek z powrotem 96,a juz ogromnym marzeniem 94 cm (happy
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 lis 2012, 16:21

ja pół roku temu zarejestrowałam się do okulisty na NFZ.Mam termin 10 stycznia 2014 r!!!!!!. Nie dawno byłam prywatnie i pewnie jeszcze raz pójdę prywatnie zanim przyjdzie moja kolej ale nie odpuszczę (rofl (rofl .
Ani ja , ani mąż nie łazimy po lekarzach na szczęście ale czasem dent. gin czy USG się zdarza i wszystko człowiek płaci z kieszeni a na ubezpieczenie zdzierają...... Kamień z zębów zdejmuję prywatnie ale raz do roku się należy za darmo, to też korzystam i się zapisuję...... (giggle (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 21 lis 2012, 16:53

Rehabilitacja kolana syna, rezonans, lekarz, wszystko odpłatnie.
Pierwsze wolne terminy na kwiecień 2013.
Człowiek buli co miesiąc haracz i psu na budę to wszystko.
I tak trzeba płacić, albo czekać i cierpieć.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 21 lis 2012, 17:05

Dzieki Bogu ze sprawe ratuja wszelakie abonamnety medyczne .Sa teraz nawet jako gratisy przy kartach kredytowych np w City banku spotkalam sie z tym bo mi proponowano ale ze ja mam abonament z zakladu pracy nie skorzytalam z oferty banku.

Np wczoraj bylam u ogolnego z abonamentu oczywiscie ,bo znow zapalenie pecherza czy tam cewki mnie neka .
Wiec od razu badanie moczu ,usg jamy brzusznej na kiedy tylko mi termin pasuje ,porada i przepisanie leku wszytsko gratis.
Za abonament miesiecznie place 10 gr.
Sluchajcie naprawde nie mozna pic alkoholu przy antybiotyku?
kurcze... (worried taaaaka imprezke mam w piatek i to Sheratonie, a ja Cipronex mam zapisany i od wczoraj lykam.

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 21 lis 2012, 18:54

Mój syn złapał boleriozę. Brał przez 8 tygodni antybiotyk (podwójna dawkę niz standardowa),akurat to były wakacje, lekarz powiedział mu żeby nie naduzywał ale napic się raz na czas moze, bo tylko przy niektórych antybiotykach nie mozna pic, ale ogólnie tak się zaleca. Objawy uboczne moga byc jedynie takie że szybciej pójdzie mu do glowy. Moze zadzwoń do swojego lekarza i poprostu zapytaj.

Apropo boleriozy, nie wiem czy wiecie, ja dowiedziala sie dopiero od lekarza, mimo że wczesniej juz podczytywałam temat. Jezeli złapie się kleszcza nie czekac na wyniki badań czy objawy tylko najlepiej w tym samym dniu isć do lekarza ze specjalizacja leczenia boleriozy. Jest ich niewielu w Polsce. Przez 5 dni łyka się antybiotyk i jest 97% szansy ze nie dojdzie do zakarzenia. Nie ma też znaczenia w jaki sposób wyciaga się kleszcza bo on zawsze wypuszcza sline zeby się przyczepić. Jak ma bolerioze zawsze dochodzi do zakazenia. Przed wycieczką do lasu dobrze pić wit B complex bo podobno skóra wydziela specyficzny zapach, kleszcze tego nie lubią.
Leczenia nikomu nie życzę, strasznie wyniszcza organizm.

Babina, kiedyś chyba Ty pisalaś ze masz jakies fajne lekkie tabletki nasenne. Mogłabyś mi podać nazwę?

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 21 lis 2012, 21:00

Quer ja mam kuzynkę która ma boleriozę ,często z tego powodu cierpi ,zaatakowane ma stawy ,ból czasami nie
do wytrzymania.Mieszka w Niemczech i możesz sobie wyobrazić że nie ma szansy na rentę ,tam po prostu
nie dają tak szybko jak u nas w Polsce .Nie wiem czy babina jakieś polecała tab. ale ja biorę Onirex 10 mg.
jest to podobno nowej generacji lek.Jak dla mnie jest świetny ,śpisz tak lekko ,a nie kamiennym snem ,
że rano jeszcze nie wiesz co się z tobą dzieje.Wstajesz po tych tab. normalnie wypoczęta .Jak na rano mam
do pracy a wstaję o godz.4,15-4,30 a o godz.23 czuję ze snu zero ,biorę tab. i jest ok.są na receptę
Baze pod podkład którą polecałaś ,jest rewelacja .Byłam w Sephorze ,dostałam w pudełeczku sporo i kremiku też
jeszcze rozświetlacz też mi dała .Baza 140 zł ale naprawdę warto ,buzia taka po niej aksamitna ,super

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 lis 2012, 23:11

Nie polecałam, bo ja zadnych tabletek nie łykam. Czasem aspirynę tylko. Nie wiem jak można nie spać? Ja wchodzę do łózka, nastawiam tvn24 żeby posłuchać czy świat jeszcze istnieje (giggle i zwykle po 5-10 minutach usypiam.
Kiedyś nocowałam u kol. i w mieszkaniu pod nami była strzelanina. Nic mnie nie obudziło (giggle (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 22 lis 2012, 08:47

Kurcze Babina ja bym chciała mieć takie spanie. Właściwie to kiedyś też tak spałam, a teraz od może 2-3 lat śpię bardzo zle, ale żadnych tabletek nie biorę, próbowałam kiedyś z ziołowymi, ale jakoś mi nie pomagały, teraz piję melisę już tak o 17 stej zamiast kawy i mleko przed snem, ale też bez jakiś rewelacji, budzę się co chwila, nawet nie wiem ile razy w ciągu nocy, rano nie mogę wstać, oczy mnie bolą tak jakby mi kto piachu pod powieki nasypał.
Wydaje mi się, że u mnie te kłopoty ze snem są spowodowane spadkiem hormonów, ale tych zaś brać nie mogę i koło się zamyka.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 lis 2012, 10:19

Eweplu ja tez mialam problemy ze snem. Zaczęlo sie dwa lata temu,ale odkad zaczełam smarować sie naturalnym progesteronem [na allegro kupuje] wszystkie problemy zniknęły. Nabralam ochoty do życia,spie jak niemowle od 24 do 9 rano,regularnie miesiączkuje i nic mi nie dolega. Do tego łykam soyfem i nie mam uderzeń.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 22 lis 2012, 10:21

A to coś Babinka pomyliłam.

ja muszę coś zacząc brać bo mnie ta bezsennosć wykończy. U mnie jest to spowodowane braniem innych tabletek.
Dzieki Jolu, wlasnie o takie mi chodzi zeby rano normalnie się obudzić.
jolantast3 pisze:Byłam w Sephorze ,dostałam w pudełeczku sporo i kremiku też
jeszcze rozświetlacz też mi dała .Baza 140 zł ale naprawdę warto ,buzia taka po niej aksamitna ,super
ja się do niego chyba uzalezniłam, jak nie nałożę to wydaje mi się ze mam taka nieświezą cerę.
Gdybyś się zdecydowala to jeszcze lepszy jest chyba, działajacy na tej samej zasadzie dr. Brand, też mozesz wypróbować z Sephory. Jeden to taki mus jak juz masz a drugi to mus koloryzujacy. U nas kosztuje ok 250 zł ale na Strawberry 150zł, wysyłka gratis, paczki idą nawet do 3tyg . Wprawdzie nasz UC moze nałoyć ( raczej nie nakładają) vat 23% ( cła od kosmetyków sie nie płaci) ale jak wyczytałam na wizzazu przy zakupie na truskawce trzeba zaznaczyc giff, po dodatkowych oplatch wysyła się kwitek do Strawberry i do 3 tyg zwracają wszystkie opłaty. Podobno na forum gazeta jest więcej opisów jak robic tam zakupy.
http://pl.strawberrynet.com/skincare/dr ... nt/129572/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pl.strawberrynet.com/skincare/dr ... ly-/52144/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeszcze chciałam wypróbować taka bazę wygładzjącą z Loreala, kosztuje 80zł. Jak przetestuję to napiszę wrażenia.
Ostatnio tez za diabła nie mogłam poradzic sobie z wysuszonymi ustami,nic nie pomagalo. 2 dni temu kupiłam w Realu SOs lip repair Nivea (10zł) ma w skladzie chyba jakaś miętę i mozliwe że jakaś papryczkę bo usta mrowią, robia sie takie pełne i nawilzone jakby pobudzał krążenie i są wybarwione jak nigdy.
jolantast3 pisze:Quer ja mam kuzynkę która ma boleriozę ,często z tego powodu cierpi ,zaatakowane ma stawy ,ból czasami nie do wytrzymania
My zaczęlismy leczenie jak tylko wyszedł rumień po 7 dniach, zanim jeszcze dostałam wynik badania kleszcza.najtrudniej wyleczyc podobno jak już b. daje objawy. Czytalam o tym, masakra
W sobotę syn ma pierwsze badanie, okaże się czy trzeba powtórzyc terapię. Mam nerwa..

i jeszcze cos na wesoło
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 3604_n.jpg

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”