Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: ullrike » 14 paź 2012, 21:24

Bylam dzis w tikeju na szybko.plaszcza jednak nie oddalam ,bo cieply jest wygodny dobrze sie zapina jedyna jego wada brak kaptura ale moze znajde jaki futrzak w domu z innej kurtki i do zamka w plaszczu dopasuje to bedzie i kaptur.
ja musze miec praktyczne za tylek okrycie na codzien do pracy i do klubu i ten sie swietnie nadaje.
Z elegancja poczekam na przeceny .
Byl w sklepie ten trzeci bardzo podobny do tego ostatniego wstawionego przez Marene tylko ze czarny a nie jasny.
czy ja wiem,,,chyba nie jest wart 400 zl
teraz tego tak duzo wszedzie ze jeszcze sie rozejrze i poczekam ,nie pali sie.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 15 paź 2012, 09:48

ja bym wzięła ten z kapuzą.Ma ładnie (modnie) zaznaczone ramiona i fajne klapy i kieszenie.Kapuza bezcenna! Ten jasniejszy jakiś dół ma za wąski i wykończenie dołu jakieś nieciekawe.
Co do dyskusji , po przeczytaniu postów utwierdziłam się w przekonaniu, że liczy sie figura nie wiek.Młoda dziewczyna w leginsach i szpilkach tez wygląda wyzywająco. Po 50 może wyglądać smiesznie, bo mimo pięknych nóg {które ma np.K. Figura} często tułów jest za szeroki .Ona w mini wygląda jak cukierek M&S.Kulka na patyczkach (giggle .
Sabrina pisze, ze golfy.....Nie ubiorę golfa, bo mam dobre cycki i szyję wygładzoną, więc nie będę jej zasłaniać.
Kryjących rajstop nie znoszę.
Wklejam moje fotki w sukience {czarna kiecka , a wyglądam w niej na 15 kilo więcej niż w wąskich spodniach (envy
SDC17462.JPG
W styczniu mam wielkie wyjście i juz wiem, że nie założę kiecki. Powiedzcie gdzie znajdę wizytowe , wąskie spodnie?
Skopiuje strój Minge, może tylko mniej łąńcuchów.
zadowolona

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 15 paź 2012, 10:58

Babinka, na zdjęciu w marynarce i dżinsach wyglądasz rewelacyjnie!!!!! Nie trzeba nosić mini żeby wyglądać sexy ;)
W czarnej plażówce faktycznie sporo obszerniej.
Czy na obu zdjęciach masz tę samą wagę?

Ullrike, żadna z Twych propozycji nie podoba mi się. Są takie nijakie i bezpłciowe.
Ja myślę, że nie warto kupować niczego na siłę, szkoda życia na noszenie średnich rzeczy.
Nawet kurtka, czy płaszcz codzienny może być fajny, wygodny, dobrze leżeć, nie pogrubiać, podkreślać naszą sylwetkę, chować mankamenty :)
Od kilku lat trzymam się tej zasady, że nie kupuję czegoś do czego nie mam przekonania.
Nie chomikuję też tych ładniejszych rzeczy na lepszą okazję.
Każdy dzień jest dobrą okazją, aby super wyglądać.
Pozdrowienia poniedziałkowe :)
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 15 paź 2012, 11:36

Aż trudno uwierzyć ale waga ta sama.W spodniach mam obcas, a w kiecce płaskie buty. Kiecka ma fatalny fason.Za wąskie ramionczka przez co moje są jak u atlety i ma gumkę w pasie. To była {już jej nie mam (giggle } moja jedyna sukienka w szafie.
Spodnie maja boki nogawek ciut ciemniejsze przez co nogi szczuplejsze.
zadowolona

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 15 paź 2012, 15:36

a waga wagą, a wygląd wyglądem moja waga 57,5 kg a wygląd jakbym z 65 ważyła...buuuu musze coś w tej kwestii zrobić tym bardziej że kupiłam bilet na samolot i lece do synka na święta do londynu i mam zamiar się troche obkupić chociazby chciałabym jakieś fajne spodnie kupic bo u nas g...jest jak rurki to jak rajtki obcisle bo za duzo laykry i kolana obciskaja prostych i wyższych trudno znależć , a cieniowanych nie chce bo powiekszaja tylek i uda jasne plamy a poza tym juz wyszly i poszly
wstawiam moją jesienna stylizacje na takie polskie złote dni jak dziś....i co wygladam jakbym byla gruba

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 15 paź 2012, 15:57

Kurcze Marena szczerze ?...lepsze stylizacje miewalas:) (teraz to kazde ubranko to od razu stylizacja hihi :P)
jakos mi sie tu wszytskie kolory u ciebie gryza ,chyba za kolorowo na moj laika gust.Uwazam ze w spodnicy do ziemi wygladasz duzoo lepiej niz w tej waskiej przed kolanko.
Co do spodni ,widze ze rozne sa trendy.
Ja tradycyjnie tylko rurki ,ale jakbym miala mlodszy tylek ...to podobaja mi sie wlasnie takie luzne dzinsy wory zwisajace z pupy.tez to fajnie wyglada ,tylko tylek trzeba miec szczuply nogi naturalnie dlugie ,nie przedluzane butami.I widze duzo dziewczyn w takim stylu wlasnie niechlujnej elegancji z obwislym stylowo tylkiem chodzi.
Rurki powoli robia sie babciowe:)

Babina w zyciu bym nie powiedzila ze waga na kazdym z tych zdjec taka sama.

Ulla jak zwykle masz racje :)
tylko ze ja nie mam sil, ani czasu na lazenie wciaz po sklepach i myszkowanie...tak wiec i nic ekstra w oko nie ma szansy wpasc.Ja mam takie napady ,jak chodze po sklepach to chodze ,a pozniej przerwa i wolami mnie w strone galerii nie zaciagnie .Dobra jest ...co sie odwlecze to nie uciecze .Jeszcze sobie kiedys odlotowa burke kupie.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 15 paź 2012, 16:12

urlikke znasz mnie przecież i to napisanie przeze mnie stylizacja było sarkazmem,
bo własnie nikt teraz sie nie ubiera, nie czesze, tylko s t y l i zu j e
co do kolorów, no cóż właśnie miałam dzisiaj natchnienie, na takie letnio jesienne kolory, a spódnica przed kolanko jak widać, już mi chyba jednak nie pasuje, lepsze spodnie, ale pasowała mi do kapelusza (rofl

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 15 paź 2012, 16:25

a ty mojego sarkazmu nie odczytalas? przeciez i ja sie z tego terminu "stylizacja" smieje .
i sama tez sie tak jak ty s t y l i z uj e (giggle

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 15 paź 2012, 18:46

Spódnica pewnie by pasowała ale nie taki fason i nie biała, bo szatkuje sylwetkę (może do jasnej bluzki?) .Dwudziestka też by wyglądała na 10 kg więcej, więc nie mów, że Tobie nie pasuje (giggle
Kurteczka i kapcylinder fajny (yes) . Chociaż biały to raczej na słońce, do cienkich ciuchów?Tak mi się wydaje....Apaszka chyba Ci niepotrzebna. Przecież jesteś po lifcie (giggle .Pokazuj póki jeszcze sie ładnie trzyma (giggle
zadowolona

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 15 paź 2012, 19:35

Może mam jakiś inny monitor, albo co, bo jak dla mnie Marena to jest super "ałtfit" na jesienną szarugę :)
Uwielbiam połączenie rudości i musztardy.
Kolory te choć pozornie nie pasują tutaj grają fantastycznie.
Pewnie w bardziej jednolitej kolorystyce wyglądałabyś jak szczapa, ale tutaj też przecież szczupło i co najważniejsze proporcjonalnie.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”