Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: ullrike » 14 paź 2012, 12:23

Sabrina no bo fakt ze z twoich wypowiedzi niekonsekwencja az kipi,
Najpierw wklejasz skopiowane porady jak kobieta w srednim wieku powinna sie nosic i sa to porady dla naprawde starszych wiekiem i figura pan.
Pozniej serwujesz krotkie kiecki,spodenki i tuniki ktore wczesniej krytykowalas za bezklasowosc.
Ciezko lapie co jest tym twoim stylem:)
Grube rajstopy fajnie sie teraz nosi ,bo cieple,lubie jak mi cieplo.

W Anime wierze i wiem ze cokolwiek nie ubierze ma to smak i klase i odpowiednio wyglada do okazji,
I chyba o to w tym wszytskim chodzi ,zeby sie sobie podobac ,zeby w miare obiektywnie patrzec na siebie w lustrze.
ja nieraz rozny ciuch zaloze (przewaznie pozyczony od corki) stane przed lustrem i mowie NIE do kitu i przebieram sie ...albo jakym byla szuplejasza byloby super.

Pojade dzis do TK maxa mam problem z plaszczem na zime.
Kupilam jeden dwa dni wczesniej spedzajac w sklepie i dalej nie wiem czy go nie wymienic ,a moze cos innego.
Kurcze co jest fajne z plaszczy na zime??,\Nie chce krotkiej kurtki,bo mam .
Chcialam cos dluzszego zaraz wstawie zdjecia .
dwoch plaszczy nad ktorymi dumalam '.
Jest jeszcze trzeci plaszcz nad ktorym siebardzo zastanawiam taki bardziej elegancki na lepsze wyjscia .
musialabym go sfotografowac i powiecie mi czy jest fajny ,czy wyglada babciowo.bo jest czarny z milutkim kapturem z futra .Kaptur futrzany ,rekawy wykonczone futrem i plisa z przodu tam gdzie guziki futrzana
Co o nim sadzicie ,mozna w takim czym chodzic ?? kurcze mojej mamie 75 lat bardzo sie podobal i bylby dla niej super ,ale byl tylko w rozmiarze S...a dla mnie?:)

Ulla dla mnie Gwen jestem na TAK ,super buty i w polaczeniu z tymi spodniami bosko,
Sama pewnie bym tego nie zalozyla bo nie jestem taka odkrywcza ,umiem tylko kopiowac mode .Ale podoba mi sie i do figury wcale nie szczuplej wyglada modnie ,z jajem.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 14 paź 2012, 12:40

MNie też się Gwen podoba, chociaż sama się tak nie ubieram.
Płaszcze teraz się nosi za duże, długie, mogą być na zakładkę jak szlafrok, ale to pewnie pogrubia, więc lepiej jak jest klasycznie zapinany
albo inny model bardzo modny, to taka "baryłka" beztaliowa, wtedy raczej do kolan - mierzyłam taki ostatnio, bo jest super stylowy, ale musiałabym podrosnąć i schudnąć (giggle

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 paź 2012, 12:43

ullrike pisze: sabrina no bo fakt ze z twoich wypowiedzi niekonsekwencja az kipi,
Najpierw wklejasz skopiowane porady jak kobieta w srednim wieku powinna sie nosic i sa to porady dla naprawde starszych wiekiem i figura pan.
Pozniej serwujesz krotkie kiecki,spodenki i tuniki ktore wczesniej krytykowalas za bezklasowosc.
Spodniczka 80 cm dluga to spódniczka dla Pani w naszym wieku i dla pan w wieku 30 lat. Krutkie cieple spodenki na jesien-zima tez na pasuja i nigdy ich nie krytykowałam. DLUGA TUNIKA do polowy uda tez nam pasuje. Nie chodzi mi o tuniki zakrywajace posladki. Krutkie spodenki mogą byc do polowy posladków i krótkie spodenki moga byc do kolan. Czepiacie sie nazewnictwa,ale kazda z was ma swój rozum i chyba zdaje sobie sprawe ze jak napisze tunika, mini spódniczka to chodzi mi o te do polowy uda. Powtarzam po raz ostatni kobiecie +- 50 lat NIE PASUJE mini spódnica POWYZEJ POLOWY UDA gdy ubierze do tego cieniutkie rajtki. Pasuje jej natomiast spódnica, sukienka, tunika, krótkie spodenki gdy siegaja do polowy uda i jest to stylizacja jesienno-zimowa do cieplych rajstop. Koniec. Kropka. To tyle w tym temacie,bo widze że nie dojdziemy do porozumienia.
Guwen super (yes)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 14 paź 2012, 12:47

Myslslam o czyms bardziej na codzien ,czyli pikowanym .
no ewentualnie jako dodatek jeszcze jeden plaszcz w wersji elegantszej niepikowanej taki bardziej jak anima mowi .
Ale te plaszcze nie sa dlugie tylko do kolan....
No taki sobie kupilam,guziki nie patrzec bo sa pourywane ,wisza na jednej nitce i trzeba je poprzyszywac
DSC_0408.JPG
DSC_0406.JPG
DSC_0407.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 14 paź 2012, 12:59

Trochę Cię pogrubia, Ula, szkoda chować Twoją sylwetkę w tej pikówce. Jeśli możesz, to oddaj.
A córki jak Cię oceniają?
Moje dzieci są bezlitosne w ocenie, zabieram je często ze sobą na zakupy - ja mam z tego korzyść i one (smirk

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 14 paź 2012, 13:41

Corka wlasnie byla ze mna przy zakupie i to ona mi doradzila zeby wziac wlasnie taki jak kupilam a nie ten..ktorego cena byla dwukrotnie wieksza i jakis taki cienki byl ,malo zimowy
oto on
DSC_0405.JPG
DSC_0404.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 14 paź 2012, 13:45

ulka myśle tak samo jak anima, ten płaszcz cię pogrubia, po drugie wygląda jak kurtka i wydaje mi się że już coś takiego masz, chodziłas w czymś podobnym jak u ciebie byłam, dla mnie płaszcz to raczej z flauszu lub wełny, a takie coś to raczej długa kurtka, z opisu ja bym wziela ten z futerkiem ,bo futerka pod każdą postacią modne i sztuczne i prawdziwe niestety, tak samo jak najróżniejsze kożuchy, szczególnie w panterki na ten sezon (nod
na zmiane tematu i dla rozładowania gęstej atmosfery
wrzucam fotki jedna będzie obrazowała jak będzie wyglądała urlike jak bedzie za dużo ćwiczyć i jak mogę ja wygladać bo nie ćwicze czyli ku przestrodze, powinna sobie to zdj na lodówce powiesić....

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 14 paź 2012, 14:18

ullrike pisze:Corka wlasnie byla ze mna przy zakupie i to ona mi doradzila zeby wziac wlasnie taki jak kupilam
Ja też już bym wolała ten co masz.
Zdjęcia zwykle trochę przekłamują. Corka Ci na pewno nie pudruje (fajne słowo!) - i to raczej Jej bym zaufała

Fajne zdjęcia. Dołącze do Ciebie Marena, jak nic...

Awatar użytkownika
Wiesiunia64
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Wiesiunia64 » 14 paź 2012, 15:01

Ulka, oddaj ten płaszcz. Drugi też taki kurtkowy. Chowasz figurę. Wybrałabym 3. Jeżeli to klasyczny krój, zawsze będzie na czasie i wcale nie wygląda się w takim płaszczu "wiekowo". Oczywiście musisz się dobrze sama czuć. Osobiście mam 5 płaszczy z czego...4 są czarne (giggle . Może ze mną coś nie tak. Zimą czerń, latem biel (rofl

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 14 paź 2012, 15:09

buszowała po necie, trafiłam na portal we dwoje bo szukałąm fajnych botków na miękkim koturnie, ale znalazłąm kilka płaszczy w temacie ulki

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”