Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: ullrike » 13 paź 2012, 21:02

Sabrina mowisz ze Kory ciuszki ci pasuja?? :)
to ta jej spodniczke zalozylabys?....bo ja tak :)
tu sie wszytskie panie na ta impre wystroily w miniowy nawet pani Zapendowska ma na sobie dopasowane spodnie w stylu mimo swoich 65 lat. i wyglada swietnie ,gorniaczki nogi wiadomo nie wyobrazam jej sobie w innej sukni.
3491149-kora-jackowska-345-520.jpg
3491202-edyta-gorniak-345-520.jpg
3491380-elzbieta-zapendowska-345-520.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 13 paź 2012, 21:07

Sabrina pisze:
babina7 pisze:kora tych porad nie stosuje , a wszystkim się podoba......
Babina bo Kora nie nosi mini do szpilek i cieniutkich rajstop (yes)
a ja mysle, ze to dlatego, ze kora jest swiadoma siebie kobieta, ktora doskonale wie w czym jej dobrze i ma gdzies konwenanse.
nie bez znaczenia jest fakt, ze jest bardzo szczupla i zgrabna.
kozidrak to istne straszydlo, wybaczamy jej to, bo ja znamy, lubimy i podspiewujemy.
ewa kasprzyk jest boska, ma cudne nogi i duzo mlodszego kochanka i chyba nie potrzebuje porad wizerunkowych.
nie zapominajcie, ze jej zdjecia moga byc kreacjami scenicznymi.
kreglicka to dla mnie zjawisko.
bardzo podoba mi sie jej styl ubierania sie, figura, wyczucie sytuacji, no wszystko.
cyryl wyrwala sobie wlosy podejrzewam.
cyryl, lacze sie z Toba w bolu (whew
aa bylam u fryzjera i dalam sobie pofarbowac wlosy na rozowo.
niestety dwa razy nalozona farba nie chwycila i nie mam rozowej koafiury.
widze, ze ullrike cos dokleila.
grube rajstopy byly modne przez mgnienie i narobily sporo szkod.
czesc pan w bezkrytycznym uwielbieniu mody zakladala je na duze okazje do eleganckich strojow, bo bylo duzym bledem imo.
na szczescie moda minela.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 13 paź 2012, 21:20

niebieska zgadzam sie z tobą w kilku kwestiach np grubych rajstop, nie zawsze i nie do wszystkiego pasują szczególnie jak są jeszcze w kolorze rzucajacym sie w oczy ,bo nawet nie wspomnne że do eleganckiej kreacji pasują jak kwiatek do kożucha, co do kory figure ma boską i może nawet zgrzebny worek załozyć zwiazać w pasie sznurkiem i będzie bosko wygladać, podoba mi sie jej styl włącznie z tymi kaszkietami, apaszkami i biżuterią i gdybm ja miałą takie biodra to byłaby dla mnie wzorem do naśladowania ale mam lustro w domu i jej spódniczki pasowały by mi jak świni tiul....ale styl fajny, barwny, na pewno nie szary,,...ja też ubieram się nie szaro, bo nigdy szara nie byłam i nie będę i guzik mnie obchodzi czy komuś to się podoba, zawsze lubiłam awangarde taka wysublimowaną ze smakiem, lubie biżuterie srebrną i sztuczną, jestem sroka, lubie apaszki, lubie kolor (ruda głowa) i tatuaże i co to ma do tego że już mam wnuki... najmłodsza babcia ma 28 lat i co jest stara...bez jaj (nod

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 14 paź 2012, 01:15

hihihi swini tiul hihi
ja sie ubieram w bardzo proste fasony, czesto szaro, czarno (ostatnio jakby rzadziej, bo zauwazylam, ze zaczal mnie postarzac), nie nosze zadnych dodatkow oprocz zlotej bizuterii, bo uwazam, ze nie szata zdobi czlowieka ale.... czlowiek szate.
jakos tak to robie, ze i tak mnie widac na tle moich prostych strojow, a moze wlasnie dlatego.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 paź 2012, 10:10

Ullrike,na tym zdjeciu Kora juz mi sie nie podoba i tak bym sie nie ubrała. Za krótka spodniczka do takich cieniutkich rajstop i takich butów, mlodej lasce by pasowala,jej juz . Gdy by byla nie Kora ,to byla by to dziwna stylizacja i nie wlasciwa dla jej wieku, ale Kora to Kora i jej wszytko pasuje (yes)
Co do grubych ciemnych rajstop to raczej nie mam na mysli okresu letniego bo w tedy nikt w takich nie biega. Mam na mysli późną jesień - zime i ciemne grube rajstopy pasują idealnie. Z grubszego materiału ,tunika, sukienka,swert,albo cieple welniane krótkie spodenki, do tego grube rajstopy i plaskie oficerki .Bosko (yes) Stylizacja dla kazdego wieku i dla 20 i dla 60 tki (nod
4 lata temu jeszcze tak sie ubierałam tylko do oficerek nie szpilek,teraz juz nie mam odwagi ubrac takich zakolanóweki bardzo zaluje bo bardzo mi sie podobaja tak biegajace laski. Teraz córcia tak sie ubiera a ja chodze w nich tylko po domu zimą.
http://zakolanowki.pl/2012/09/04/wloski ... awelniane/" onclick="window.open(this.href);return false;

Dla nas mniej kolorowe rajstopy, krótka tunika,za tylek golf,albo ciepla sukienka i jest super (yes)
http://style-directory.pinger.pl/m/10005711" onclick="window.open(this.href);return false;

Ciemne rajstopy sa ponad czasowe i nigdy nie wyjda z mody.Mylicie sie moje Panie (giggle
http://www.zeberka.pl/art.php?id=19489" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do kolorów to ja nosze tylko ciuchy kolorowe,bo w szarosci i czarnym wygladam o 10 lat starzej.

Taka stylizacja dla nas. I nikt mi nie powie ze styl ubierania mam jak ciotka klotka,bo o takie mi ciuchy mi chodzi o jakich pisze i jakie fotki dodaje. Nie jedna malolata tak sie nie ubiera. Jest to wszytko modne,nie ciotkowate,i klasą. Dobra ide na sniadanie (beer (cake (kiss
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 14 paź 2012, 10:42

sabrina, Ty jak sie czegos uczepisz to koniec.
najpierw bylo w "naszym wieku", teraz tuniki do rajstop promujesz.
taki stroj jest niemodny juz, i wybacz, moze byc naprawde smieszny.
w tunikach bez spodni chodzi sie do 20 roku zycia bez stresu.
pozniej lepiej wrzucic cos na tylek.
i mowie to ja, co leb na rozowo farbowalam.
widac rozne i indywidualne sa granice "naszego wieku" i estetyki niezalezniej od wieku.
zakolanowki i kolorowe rajstopy to masakrator figury, najlepiej wyglada na szczuplej nodze modelki i tylko na zdjeciu.
czarne, kryjace rajstopy mozna sobie nosic do woli, ale nie do eleganckich kreacji na duzo okazje.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 paź 2012, 11:33

Jednak sie mylisz. Nie ma ubrań modnych czy nie modnych. Wszytko zależy od kroju i fasonu. Tuniki były i beda modne i beda pasowały do kazdego wieku tylko w zaleznosci co do niej wlozymy i w jakim jestesmy wieku. Jak najbardziej do tej tuniki pasują grube zimowe bawełniane rajstopy i polaskie kozaki.
http://kardigan.pl/2012/09/24/038-tunik ... olory-x-l/" onclick="window.open(this.href);return false;
czarne, kryjace rajstopy mozna sobie nosic do woli, ale nie do eleganckich kreacji na duzo okazje.
Ja nie mówie o eleganckich kreacjach bo chyba logiczne ze nie ubierzesz cipłych welnianych rajstop do czegoslekkiego i eleganckiego.
I JESZCZE JEDNA SPRAWA!
Piszą W NASZYM WIEKU nie mialam na mysli ze nasz to jest stary i paskudny tylko w NASZYM to znaczy ze wszystkie jestesmy w posobnym wieku.
Moja córka jak rozmawia z kolezankami, to tez mówi - dziewczyny w naszym wieku, bo kazda z nich ma po tyle samo lat czyli 17-19.
Zawsze jak sie mówi o pewnej grupie osób które są w przyblizonym wieku,to sie mówi W NASZYM WIEKU. nie rozumie bulwersa o te slowa. niebieska ,z 30 lat temu tez mówilys dziewczyny w naszym wieku, dziewczyna w naszym wieku. Czy ma sie 12 czy 112 lat to zawsze bedzie sie mówilo W NASZYM WIEKU.

Oj zmęczona juz jestem. Dziad swoje baba swoje. Niebieska wyrywasz zdania z kontekstu i ni kupy ni dupy sie to nie trzyma. Odpuszczam dyskusje. Wole pogacac odchudzaniu,silowni (dance (ninja (headbang
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 14 paź 2012, 11:52

Obydwie się trochę za bardzo zacietrzewiłyście. Ty też sie Niebieska czepiłaś, że grube rajstopy nie pasują do eleganckiej kreacji, no może nie pasują do sukni balowej ale już do koktajlowej jak najbardziej, ja np bardzo lubię okryte ramiona i grube rajstopy i sama tak się niedawno ubrałam na bankiet - czarna góra: dość lekka sukienka+ grube rajstopy i do tego czerwone szpilki. Podobałam się w tym stroju.
W taką krótką spódnicę jak Kora bym się nie ubrała, ale tuniki do leginsów czy rajstop też nie, tak jak Niebieska uważam, że to się nadaje dla 20- latek.

A słuchajcie, a Cyryl to ile ma lat? bo wczoraj to pojechała tekstem stetryczałej sześćdziesięciolatki. Czy ona nie wiedzi, że my tu mamy dystans i do siebie i do koleżanek też. My głowy mamy młodziutkie i czy któraś nosi mini czy nie nie, to jest sprawa drugorzędna

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 14 paź 2012, 11:59

dziewczyny uzywaja tego sformulowania w kontekscie prznaleznosci do jednej grupy wiekowej, z twoich wypowiedzi wylania sie obraz ograniczen z wieku wynikajacy.
dla mnie mozesz nosic swetry i bez majtek, ale dlaczego tak autorytatywnie wmawisz innym, ze to jest fajne,
jak babka ma malo samokrytyki i wyczucia, cyce i uda sluszne to sie dopiero wystroi.
krytykujesz mini, a na czym polega roznica miedzy mini a krotka tunika, czesto krotsza, niz spodniczka?
piekny efekt, fafle z mordy wisza a uda swieca.
zamykam sie, bo wyjda mi resztki wlosow, co to mam je nadal w planie pofarbowac na rozowo.
(headbang

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 14 paź 2012, 12:13

Wszystkie mamy rację, tylko nie zawsze język giętki wyraża to co myśli glowa :)
Mnie się stylizacje Sabriny tu wklejane bardzo podobają. Podpisuję się pod każdą.
http://i.pinger.pl/pgr61/bbc08bb400225e ... HaFw_c.jpg
moje klimaty :)
http://www.zeberka.pl/img_new/2012/09/e ... 013-09.jpg

Slowa niebieskiej też jak najbardziej sensowne.

Natomiast co do "trendow" zgodzę się jak najbardziej z animą, że są rzeczy klasyki, które zawsze będą modne.
Dlatego oparłam się mięcie noszonej w tym sezonie aż do wyrzygania, wcześniej pamiętam kolor żólto-kanarkowy.
I wszyskie celebrytki wyglądały niczym pszczółki, a ostatnio a'la sprane zielona gacie. To jest śmieszne moim zdaniem.
Nie znoszę takich oczywistych, jednosezonowych trendów, a mimo to uważam, że nie jestem w modzie zacofana.
Czerń, szarość, brąz, czerwień, biel, to będzie zawsze na czasie. Klasyczny fason plus jeden fajny akcent, zabójcze szpile, kozak lub czadowy naszyjnik, bransoleta, jakis pasek od czapy i mamy stylizację. Byle nie przesadzić ;)

Ps. a co myślcie o Gwen??? Jak dla mnie ikona stylu i ma już 43 lata. SZOK!!!

http://s1.kozaczek.pl/2012/10/gwen-stefani-R1.jpg http://e.lansik.pl/la166/01dea25f000c33d44ec64769 http://www.gala.pl/uploads/pics/All-ONS ... tefani.jpg
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”