Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: ulla10 » 13 paź 2012, 14:33

Cyryl, nie pojmuję Twojego bulwersu. Na prawdę.

Po pierwsze to co widzimy w lustrze jest zazwyczaj mocno subiektywne, i na pewno niejedna 40 stka czy 50tka łudzi się że wygląda na 25 czy 35 :) a zazwyczaj jest to niestety nieprawda. Gładka skóra i jędrne ciało to nie wszystko.
Potem widzimy na ulicach takie ofiary lustra , patrz Sabrina na stronie poprzedniej :)

Po drugie forum beauty jest dla różnych kobiet, dla miłośniczek naturalnej urody także, chociaż może Cię to mocno zdziwić :) nie tylko fanki mocnego tuningu tutaj się udzielają.

Po trzecie ja mam 36 i piszę sobie tutaj, bo tutaj są babki właśnie nie skapcaniałe, inteligentne, pełne życia, (żeby nie obrażać wątku 30 stek :)) Wymieniamy swoje poglądy bez zacietrzewienia ale ze zrozumieniem dla inności każdej z nas. To sobie cenię.

Wkleiłam te zdjęcia bo taki jest mój ideał kobiety po 50 i tak właśnie chciałabym wyglądać. Nie wykluczam tuningu, zresztą moje wklejone powyżej "idolki" zapewne niejedno mają zrobione (no może wyłączając Meryl ). Ale to wszystko ma klasę, smak, te kobiety są seksowne, naturalne, a nie na siłę odmłodzone, silące się na coś czy coś innym udowadniające...
To że piszę na forum beauty nie zobowiązuje mnie chyba do jedynie słusznego poglądu na sprawy urody :)

dziękuję za uwagę i pozdrawiam

Ps. bardzo lubię grzebać w ziemi, pielęgnować swoje kwiatki na tarasie a nawet o zgrozo czasem skosić trawinik
nie wiedziałam że to uwłacza mojej kobiecości i odbiera mi seksapeal (thinking
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 13 paź 2012, 14:55

ulla10 pisze: Potem widzimy na ulicach takie ofiary lustra , patrz Sabrina na stronie poprzedniej :)
MOWA O SABRINIE PIOSENKARCE,NIE O MNIE (giggle (giggle
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 13 paź 2012, 15:01

Sabrinko, oczywiście że nie o Tobie :))))
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 13 paź 2012, 16:43

Każdy niech sie ubiera tak aby czuł się dobrze. Jezeli kobieta lat 45 z+ czuje sie super w miniówce z golymi plecami z dekoltem po pępek to ok,bo to ona ma sie dobrze czuć,ale niech sie nie oburza jeśli ktoś pokarze jej kółko na czole.
Kozidrak na estradzie moze latac w minówce i nawet na ulicy jak bym ja spotkała w takich mini kreacjach to by bylo ok bo ona jest artystką i jej wolno. Nie jest wylgarna i moim zdaniem wyglada fajnie,ale nie ma w tym stroju elegancji i klasy. Natomiast z klasą wyglada gdy jest normalnie ubrana nawet jak lata w dzinsach,bo kobieta z klasą to nie tylko szpilki,garsonki i apaszki na szyi. Nawet Kora lat 60 fajne ma stylizacje i bardzo mi sie podoba jak sie ubiera. Zakłada mini do grubych rajstop do płaskich butów i jest ok. Mini a mini rózni się. Moze byc mini elegancka i wulgarnie tandetna.
Stylizacja piosenkarki sandry jest wulgarna natomiast stylizacja naszych piosenkarek jest fajna.

To samo sie tyczy fryzur . Ewce Kasprzyk wydawało sie ze byłysnie jak malolata i ze ją ten strach na wróble na głowie odmłodzi (giggle
Ale zobaczcie jak fryzura i kolor wlosów mogą postarzać . Tylko w tych jaśniutkich super wygląda,a w innych jak wlasna matka.
ew (Kopiowanie).jpg
Ewka (Kopiowanie).jpg
1216152450 (Kopiowanie).jpg
oj (Kopiowanie).jpg
2410964-polsat-kobietami-stoi-kora-jackowska-643-482 (Kopiowanie).jpg
klasa (Kopiowanie).jpg
2450ced2002339b64d0955b9 (Kopiowanie).jpg
kozidrak_mwmedia_20060717_121139 (Kopiowanie).jpeg
68315 (Kopiowanie).jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mijka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: mijka » 13 paź 2012, 18:54

Tu a propos tematu zapis z wczoraj http://dorotawroblewskablog.pl/fashion/czass-wiek/" onclick="window.open(this.href);return false;. Podejmuje temat mody dla 40-50 latek i przytacza nawet niektóre przykłady co Wy :-)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 13 paź 2012, 19:14

Sabrina ta fryzura jak u perkoza ktora ma Kasprzyk swiadczy tylko o jej poczuciu humoru,poprostu postanowila sobie z wszytskich zrobic jaja ,tak ja to odbieram.
Jednorazowy wyglup albo eksperyment na imprezke jak to zwal i jest fajne bo znaczy mam babka dystans do siebie.
Styl Kozidrak to jej styl nie ma co sie z nia identyfikowac raczej malo kto tak chodzi po ulicy ,a na scenie nas nie chca artystkami nie jestesmy:)
aaa Sabrina i zaraz mi sie przypominaja patrzac na Kozidrak twoje buty do swirowania ktore wyslalas dla murzynkow w Afryce :)
za to podobaja mi sie ubranka Kory i kazdy jej ciuch moglabym zalozyc (yes)

Mijka fajny link .
faktycznie porownujac te babki to np przy przy Anecie Kreglickiej Foremniak wyglada jak ciotka a tylko dwa lata miedzy nimi roznicy.
A zauwazylyscie kto to sie tam w komentarzach wypowiada? (happy
pani KrystynaBalakier ta od bloga ktorego tak skrytykowalysmy (giggle

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 13 paź 2012, 19:55

ja zawsze uważam, że krótkie włosy postarzają.....Kasprzyk lepiej wygląda ale na tym zdjęciu ma matową, wygładzoną twarz.Odpowiednie światło i zwróćcie uwagę na powieki. Widać powiekę a na wcześniejszych ma firankę.
Jakby miała dłuższe { jak na pierwszy zdjęciu} tylko mniej utapirowane, jakoś normalnie puszczone wyglądałaby super.W jaśniejszym jej lepiej, bo dają blask.....byle nie były (giggle siwe
Kora fajnie się ubiera. Tak lubię. Nie mogę przyzwyczaić się tylko do siwizny..
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 13 paź 2012, 19:55

Zdecydowanie zgadzam sie ze stwierdzeniem ze 40 i 50 tki powinny sie tak samo ubierać. 50 tki moga nawet ubrac sie jak 30 tki ,fajna sporowa sukienka,fajne dzinsy t-shirt marynarka czy sweterek. Tylko miniowki nie pasują do cienkich rajstop i wysokich szpilek. Co do stylizacji Kory to ja tez mogła bym nosic wszytkie jej ciuchy (yes) Przydatne porady z którymi zgadzam sie w 300% (giggle

"Fasony i długości
Panie w średnim wieku kategorycznie nie powinny wybierać sukienek mini. Są one przeznaczone głównie dla młodych kobiet i niektóre panie będą wyglądały w nich po prostu śmiesznie. Najlepsze w ich przypadku będą kreacje przed kolano lub w kolanko. Pasujące dla pań dojrzałych fasony sukienek damskich to sukienki kopertowe, rozpinane z krótkim rękawem, sukienki z kamizelkową górą i rozkloszowanym dołem, klasyczne princeski oraz sukienki typu tulipan.
Po 50-tce, trudno spódniczkę nazwać mini ponieważ wydłuża się ona do 80 cm.

http://modbis.pl/news.php?id=1334088205" onclick="window.open(this.href);return false;

W linku ponizej bardzo podobaja mi sie te spódniczki na górze i takie długosci ja noszę,bo to nie jest miniówka.
Te ponizej koszmarki (no)
http://urodaizdrowie.pl/do-jakiego-wiek ... nosic-mini" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 13 paź 2012, 19:58

kora tych porad nie stosuje , a wszystkim się podoba......
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 13 paź 2012, 20:02

babina7 pisze:kora tych porad nie stosuje , a wszystkim się podoba......
Babina bo Kora nie nosi mini do szpilek i cieniutkich rajstop (yes)
Co do Kasprzyk to te długie fryzury ma koszmarne (no)
Super wygląda. Na dalszych fotkach jest w mini góra, ale do plaskich butów,ciemnych grubych rajstop i to jest ok (yes)
http://www.fakt.pl/Ewa-Kasprzyk-Co-zrob ... 397,1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”