Do lektur szkolnych lubię wracać,do Przedwiośnia,Trylogii.a to w Medalionach było o mydle z ludzi tak?
Jestem połykaczem książek,dużo czytam,dużo na książki wydaję -bo lubię je mieć i często wracać do nich.
Jeśli chodzi o Coelho To pewnie jak większość przeczytałam Jedenaście minut, Zahir, ale Czarownica z Portbello mnie pokonała i nie dałam rady...no niestety wciągnąć się trudno,troche nudnawa.
Polecam księżkę pt Dolores Claiborne-Stephen King,super się czyta,dużo humoru,choć historia do najsmieszniejszych nie należy.Naprawdę fajna.
Pachnidło-Patrick Suskind, oczekiwałam czegoś lepszego,ale można sie wciągnąć.
Ostatnio przeczytałam też Upragnione życie Louisse Voss,o kobiecie która oddała swój szpik chłopcu,którego póżniej poznaje i przy okazji jego ojca itd...a ma mężą..fajna.
Trzepot Skrzydeł Katarzyna Grochola ,o kobiecie zdominowanej przez męża,ale nikt z zewnątrz tego nie dostrzega.
Cień Wiatru- Carlos Ruis-Zafron,ta książka mnie zaskoczyła bo z początku myślałam,co za gniot,ale się rozkręca,dość zagmatwana historia,która ma zaskakujacy koniec.Opowiećś jest o pisarzu,który napisał książkę pt cień wiatru,tą książkę właśnie wybiera sobie chłopiec,który zauroczony powieścią próbuje odnależć inne jego dzieła.Okazuje się ,że wszystkie jego książki zostaja spalone.
Natomiast moim ostatnim największym zainteresowanie ciesza się książki.....tylko się nie śmiać!!!
O czarownicach,wampirach,i innych dziwnych fantastycznych stworach:
Akademia Wampirów(6części) Richelle Mead-superowa,szybko sie czyta,bardzo wciągająca.Można sie zakochać.
Intruz-Stephanie Mayer ,(nie jest o Edwardzie,hahhah) bardzo fajna,polecam.
Bractwo Czarnego Sztyletu(11części) -J.R.Ward- o wampirach broniących swojego gatunku,dużo erotyzmu,bzykania,
Mroczny Sekret Libba Bray- o dziewczynie,która trafia do londyjskiej akademii i przy okazji do fantastycznego świata.Składa się z 3 części,bardzo wciągająca.
Zew Księżyca(5częsci)-Patriccia Briggs- o wilkołakach,miłości,niebezpieczeństwie.Ona jest mechenikiem samochodowym.
Tearz czytam Dom nocy-Cast,(9części),o wampirach i ludziach,trochę myslę młodzieżowa,ale wciągająca.
Mogłabym tak pisać i pisać ,tylko żeby ktoś to chciał przeczytać