Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: anima60 » 08 paź 2012, 00:51

cd....Koleżanki napatrzyłam się ostatnio na babki w różnym wieku...
Wnioski dla 50-tek są przerażające!!!! i... nie dlatego bynajmniej że są takie stare i brzydkie, tylko dlatego, że są takie bezkrytyczne (no)
Setki kobiet były tam gdzie i ja i wierzcie mi, nie widziałam żadnej młodej dziewczyny ubranej np. w mini ledwie przykrywajającą tyłek, a stare baby w takich kieckach były i owszem, choć miejsce -bynajmniej- nie było wakacyjne. Sama sobą też się w sumie przeraziłam, bo też założyłam "podkasaną" sukienkę i wcale nie czułam się tak, jakbym przekroczyła cienką czerwoną linię ku dzidzi-piernik (rofl

Jęśli zdołam, to załączę zdjęcia, bo ciekawa jestem Waszych opinii o przedstawionej "stylizacji":
-Sukienka chyba jest OK?
-Które buty byście do niej najchętniej założyły?
-Botki-kopytka nadają się do takich suchych odkrytych pęcinek?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 08 paź 2012, 01:11

Te z plecionką! Śliczne , co to za firma? Potem kopytka , ostatnie czółenka. Kopytka modne , jakby były w kontrastowym kolorze to już nie , bo wtedy skracałyby nogę i pogrubiały ale ten kolor prawie się zlewa.
Czółenka są takie zachowawcze. Podobne nogi do moich, To Twoje? Podobają mi się te pęcinki i nie uważam żeby były suche.
Zauważ, ze w naszym wieku często pęcinki są już opuchnięte więc ja się cieszę , że są szczupłe. U mnie uda grubsze niestety.
Ta kiecka nie jest dobra. Robi wrażenie ciąży.
Przyjrzałam sie ponownie nogom.....Moje były takie ale 20 lat temu............
zadowolona

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 08 paź 2012, 07:37

pierwsze albo drugie.
bardziej chyba pierwsze, ale to juz z mojego ascetycznego punktu widzenia, cos sie dzieje na sukience, jakies kolory, wiec but gladziutki.
sliczne te buty. z jakiego sklepu?
zafundowalam sobie jak mowi, bardzo trafnie babina "kopytka" i bardzo sie ciesze z tego zakupu.
czarne, zamszowe, piekne.
a co do peciny.. u rasowej kobyly musi byc szczupla.

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Eeku » 08 paź 2012, 08:54

Ja tez te ze sznurkami,robia noge taka mloda i szczupla.Kiecka Cie pogrubila .A napewno nie jestes?!
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 paź 2012, 09:21

Ja takie kiecki workowate lejace bardzo lubie ,nie uwazam ze pogrubily czy ciazowe.
Unikam tylko tego kroju dlugi tyl krotki przod z uwagi ze moje nogi ze sa krzywe w lydkach i w takiej zaburzonej dlugosci wygladaja poprostu zle.
Na Aniemie ta sukienka wyglada super .I butki tez w tej kolejnosci jak Babina mowi.
Butki drogie..he no ja wylacznie butkow drogich nie nosze ,jak popadnie nosze tanie i drogie.
Ze skory potrafia obedrzec mi stopy do krwi ,czesto sa niewygodne a te sztuczne dopasowuja sie do nogi jak kapcie.
I stylistyka jest modna ,czasowa ..gorzej jest nieraz z wykonaniem ,ale na to kupujac trzeba poprostu zwracac uwage .Bo rozne sa pseudoskorki czy podeszwy ,popatrzec zeby klej gdzies nie wylazil.Dzieki temu moge butow miec duzo ,na kazda okazje ,i nie niszcza sie tak .A tak mialabym dwie pary kazarow czyli louboutinow dla ubogich (giggle i nie mialabym w czym chodzic.

Anima swoimi nogami kasujesz konkurencje w kazdym wieku,a ze babki wystwaiaja swoje pydki w mini ,zalezy od postrzegania siebie.
No zobacz ty masz obiekcje do swoich nog a blogerka z pierwszego bloga uwaza ze ma nogi zgrabne i figure calkiem calkiem wiec czemu sie nia nie chwalic i ukrywac.
I to samo z mlodymi dziewczynami udziaste dupiaste i nie maja kompleksow i bardzo dobrze .W sumie to tylko zaburza czyjas estetyke ,a czyjas estetyka to ja np mam w nosie :)
Ma sie najbardziej podobac temu kto to nosi jak sie w tym dobrze czuje ?to co komu do tego.
Mozna najwyzej dupe obrobic albo miec vice wersa obrobina :)..i powiedziec taa to sie ubrala chyba w domu lustra nie ma :)) i jest fajnie.

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 08 paź 2012, 09:42

Babki, wszystkie jesteście suuuper! Tak jak już wspominano, forum to jednak inna liga kobiet, bo niestety takich jak Wy na zdjęciach powyżej często się nie widuje na ulicach.
Ulrike!!!! Moja Ty imienniczko :) oby było mi dane za lat kilka wyglądać tak dobrze jak Ty :)
Tego sobie życzę.

Anima, jak dla mnie buty nr 2 plus koniecznie cieliste rajstopy bez połysku :)
ew. w innnym niż cielisty kolorze, ale wtedy całkiem kryjące.
Takie jak na fotce są nieco demode :)
A nogi masz przezgrabne i takie młode, jędrne! Super.
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 paź 2012, 10:12

Ulla ,bezpardonowa w opiniach jestes jak ja ,czyzby specyfika imienia?? urszula- mala niedzwiedzica.:)...dlatego ciebie lubie (clin :)
daje glowe obciac ze bedziesz wygladac z 50 siatka duzo duzo ode lepiej ode mnie.
Bo ja juz dzisiaj 62 kilo ,wystarczyly dwa tyg luzu i z 58,7 zrobilo sie 62kg... (pleure
Ide do klubu ,do konca zycia jestem skazana na sport jesli chce wygladac przyzwoicie .
Bo teraz to jeszcze w miare szybko tluszcz zrzuce, ale wiem ze jesli kolejne dwa tyg odpuszcze to bede miec 66 na liczniku i taka figure jak na zdjeciach z lutego.
Gdzie te piekne czasy gdy mozna bylo konia z kopytami zjesc bezkarnie w ogole nie myslac o wadze.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 08 paź 2012, 10:18

Moim zdaniem pierwsze za cięzkie, czółenka za kolorowe ,paseczki idealne. Kiecka nie zła,ale wszytko zalezy od wyglądu twarzy. Dla mlodej idealna,dla kobiety po której widać ze ma 50 lat za kusa z przodu. Nie wiem jak Anima wyglądasz na twarzy i ile masz lat :)
Ja swojego zdania nie zmienię. Żadna kobieta z klasą po 45 roku życia nie ubierze sie w mini czyli kiecke do połowy uda,tylko troszke przed kolano. Nie pisze Anima o Twojej kreacji bo to jest fajny fason. Niedopuszczalne by było gdy by cała kiecka była tak krótka jak przód.
Zupełnie inaczej wyglada kobieta w krótkich spodenkach do połowy uda, a zupełnie inaczej spódnica czy sukienka do połowy uda.
Kazda kobieta której minęło 45 lat wyglada niekozystnie w mini BO OD RAZU WIDAC ZE NA SIŁE CHCE SIE ODMLODZIĆ,choć by nie wiem jakie nogi cudne miala. co z tego ze nogi cudna jak po twarzy widać,ze lata młodości ma juz za sobą.

Kazdy sie ubiera tak jak mu pasuje, w czym dobrze sie czuje,ale jezeli stylizacja jest załosna,to musi sie spodziewać komentarzy,usmieszków i pukania po głowie.
Teraz gdy jest chłodniej to babeczki 45 + przystopowały,ale latem widać i to bardzo która nie moze pogodzić sie z upływem czasu. Nie mówie o sukienkach plażowych,bo one mogą byc krótsze. Co niektóre panie ubieraja sweter przykrywajacy tylko posladki, do tego leginsy i szpilki i to jest tez totalna masakra. Myślą ze jak maja leginsy to juz miniówka super wygląda (no)
Babeczka z linku ma idealne nogi figurę, ale załosnie by wygladała gdy by ta sukienka była do polowy uda. Owszem nie musi byc do kolan tak jak u niej ale ciut nad kolanko,a zawsze najbezpieczniej ubrac spodnie
(giggle
http://www.stylissima.pl/2012/02/o-tym- ... go-lekcje/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kaska np ma super stylizacje i nie musi stroic sie w miniówki chociaz nogi ma boskie.
http://www.stylissima.pl/2012/03/katarz ... ra-50-lat/" onclick="window.open(this.href);return false;

Aż mi jej żal,ze takie posmiewisko z siebie zrobiła i nawet jak by miała cudowne nogi to juz nie ten wiek

http://kobieta.dziennik.pl/gwiazdy/gale ... anchorFoto" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 paź 2012, 10:30

Sabrina pisze:Kazda kobieta której minęło 45 lat wyglada niekozystnie w mini BO OD RAZU WIDAC ZE NA SIŁE CHCE SIE ODMLODZIĆ,choć by nie wiem jakie nogi cudne miala. co z tego ze nogi cudna jak po twarzy widać,ze lata młodości ma juz za sobą.
Sabrina ona wcale nie chce sie odmlodzic ,ona poprostu czuje sie mlodo .

Ja nie zaliczam siebie do kobiet z klasa,Bo kobieta z klasa kojarzy mi sie wlasnie z taka damusia kolo 50siatki.
Ja jestem typ calkowicie sportowy.
Prawdemowiac to zadnych stylizacji ciuchow nie robie tylko ubieram to co akurat mam pod reka czy na co mam akurat ochote .Napewno bloga modowego bym nie prowadzila ,bo to nie jest moj konik ciuchy,.Ale fajnie ejst po sklepach polatac ,tyle rzeczy mi sie podoba ,i to chcialabym miec i to i tak sie ubrac i inaczej w calkiem innym stylu..np takim hipissowskim do ziemi lejbowatym tez mi sie podoba.

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Eeku » 08 paź 2012, 10:36

Ooo nie to Skrzynecka?!O Boze jakie Ona ma obrzydliwe nogi.Moze to nie jej?Moze ktos komputerowo te nogi pogrubil.Zawsze uwazalam Ja za szczupla babke,a tu taka niespodzianka!
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”