Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 7.

Post autor: Sabrina » 24 sie 2012, 13:07

U mnie tez powoli leci w dół. Jednak nie ma to jak cwiczenia i spacery kilometrami na urlopie :)
Biodra 98 bylo 100,waga 56.5 kg a bylo chyba 58 ale w zimie bylo 60. Tak czy siak powoli w doł ale nogi i tyłek dalej galaretka,moze jeszcze za krótko zeby bylo widac efekt,chyba ze juz nic z tym nie zrobie (headbang (pleure
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 24 sie 2012, 13:34

Sabrina czekam na wieści ,jak będziesz po ,może będe szukać gdzies taniej ,trzymam (yes) żebyś
była zadowolona

U mnie waga idzie do góry , (headbang kiedyś jak miałam stres ,to chudłam w mgnieniu oka,
teraz jest odwrotnie ,jestem zła żre ,najgorszy ten bebzon ,nawet gacie wyszczuplające nie bardzo pomagają (giggle
zresztą jak je nosic latem

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 sie 2012, 18:38

Wrocilam od dentystki. Dzis zrobila mi tylko jednego zeba na próbę,zebym zobaczyła co i jak,czy mie sie spodoba. [bo tak sie z nia umawiałam] . Zrobiła mi 4-rke,fajnie wydłuzyła nadała kształt taki jak byl przed starciem. Kolor o ton jasniejszy niz mój czyli A3 . Zdecydowana jestem na zrobienie reszty czyli jeszcze 7 zębów ,tylko teraz następne zęby bedzie stopniować czyli zrobi A2 i A1 . Myślałam zeby zrobic tez dolne,ale mi odradziła bo piwiedziała ze są ok i szkoda pilować,a w kolorze nie bedzie widac róznicy bo góra bedzie o 2 tony jasniejsza i to nie jest drastyczna róznica i nie bedzie widoczna. 13 tego jestem umówiona na całosc . Potrwa to CZTERY GODZINY!!!! Powiedzial ze jak nie wytrzymam [a pewnie nie] zrobimy przerwe,pojde na kawe odpoczne i dokonczymy,bo trzeba to zrobić w jednym dniu,bo będzie widoczna róznica w wygladzie i kolorze górnych zrobionych i nie zrobionych.
Gdy by mi sie za jakiś czas nie podobało,albo cos by sie działo,to w karzdej chwili mozna je zdjać i załoze przynajmniej na 4 porcelane. Policzyla mi po 100 ZŁ!!!! Kochana babeczka:) (rofl
Nie wydaje mi sie zeby bylo gorzej niz mam,wiec jestem pełna optymizmu. Oczywiscie po wszytkim wklej fotki.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 24 sie 2012, 22:31

jak dla mnie to spacery są super. Przyjemne z pożytecznym. Dlatego część drogi do i z pracy odbywam od jakiegoś czasu piechotą. Babina,ty się nie katuj ćwiczeniami. Jak mają dać efekt, to nie możesz padać, tylko powoli dochodzić z formą. Przy takiej forsowności to się tylko zniechęcić szybko można (thinking

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 24 sie 2012, 23:07

Jeden sie zniecheci drugi nie.Cwiczenie trzeba czuc.
nie ma potow nie ma efektow.
Sabrina no to zadzilalas z zabkami.
U mnie pierwotny plan nie wypalil ,bo dzis mialam juz miec docelowe koronki,
Tymczasem okazalo sie ze moja dwojka pod koronke jest w takim do dupy stanie ze nadaje sie tylko pod mostek albo implant.
Zdecydowlalam sie na implant ,bo nie chcialam niszczyc zdrowej porzadnej trojki pilowaniem pod jakis tam mostek.
Tak wiec od poniedzialku mam wszczepiony implant i trzy tymczasowe zeby :)
trzy miesiace mam tak chodzic ale i tak wyglada to juz lepiej niz to co mialam do tej pory w gebie,
Koronki tez trzeba robic jednego dnia wszytskie tak powiedzil doktor bo technik musi miec ten sam humor i kolory zrobic jednakowe :)

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 25 sie 2012, 00:13

ullrike pisze:Jeden sie zniecheci drugi nie.Cwiczenie trzeba czuc.
No ale jak was tu czytam to od tego 'czucia" co jakiś czas rzucacie ćwiczenia. Zreszta jak ćwiczysz to forma ci się poprawia i stopniowo coraz mniej się męczysz. pewnie, że w wodzie się męcze bo to forsowne ćwiczenia. Ale nie tak żebym się musiała czegoś trzymać. Moje panie macie swoje lata (giggle (giggle ja zreszta też. (giggle

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2012, 00:45

Żyję!!
Lubię sie pomęczyć (giggle , to mnie dopinguje. Mam straszną satysfakcję jak po tygodniu ćwiczeń mam mniejszą zadyszkę, lepiej mi się wbiega po schodach itp. Byłam kiedyś na pilatesie i wytrzymałam pół godziny. To nie dla mnie, nudy.
Postanowiłam sie męczyć przez najbliższe trzy tygodnie.Tyle czasu ponoć trzeba według tej trenerki ,żeby zauważyć zmiany w wyglądzie . Zobaczymy jak u mnie będzie..?? We wrześniu jadę do Chorwacji, myślę że wreszcie popływam...i będę chudsza na zdjęciach (giggle (giggle .

Te ćwiczenia same w sobie nie są jakieś trudne. Wykańcza mnie kardio tj. pięć minut pajacyka, skakania na boki, sprintu w miejscu i ..to tempo...Jezu ! Jak 5 minut potrafi długo trwać..
zadowolona

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 25 sie 2012, 09:58

U mnie tez z zębami się sprawa przesunęła o tydzień, dzwonili z gabinetu i przełożyli mi termin na 30-stego.
ullrike pisze:Koronki tez trzeba robic jednego dnia wszytskie tak powiedzil doktor bo technik musi miec ten sam humor i kolory zrobic jednakowe :)
a to mnie zmartwiłaś, bo moja dentystka nie chce mi robić od razu na całość, chce mi najpierw zrobić górę, a potem dół .
Czy do Juvitu C można oprócz tych 4 kapsułek wit E dodać jeszcze A ? czy któraś tak stosuje ?
Sabrina ząbki na pewno będziesz miała o wiele lepsze, z pewnością będziesz zadowolona, a jak za jakiś czas kompozyt by zaczął zmieniać kolor, albo jeszcze coś innego by ci się nie podobało, to tak jak piszesz zawsze możesz zmienić na porcelanę, ale myślę , że te 5 lat bez problemu chyba się obejdzie. Cztery godziny z otwartą buzią to może być poważny problem, jak ja potem zamknąć (giggle Ja po 40 minutach u dentysty mam takie zdrętwienie szczęki i ból , że nie umie sobie tych 4 godzin wyobrazić.
Ullrike ile u Ciebie liczą za implant ? Koleżanka była i płci 3700 zł za wszczepienie implantu, a potem jeszcze ok. 2500 zł za ząb tak jej powiedzieli, nie wiem dlaczego ten ząb potem taki drogi ? To bardzo dużo mi się wydaje, ja też bym musiała szczerze mówiąc wszczepić sobie 6- stke u góry, ale przy takich cenach, to jest mi za drogo.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 25 sie 2012, 11:46

eweplu pisze:
ullrike pisze:Koronki tez trzeba robic jednego dnia wszytskie tak powiedzil doktor bo technik musi miec ten sam humor i kolory zrobic jednakowe :)
a to mnie zmartwiłaś, bo moja dentystka nie chce mi robić od razu na całość, chce mi najpierw zrobić górę, a potem dół .
Mysle ze nie masz byc czym zmartwiona bo szczeka gorna a dolna to calkiem inna bajka i nie ma chyba fizycznej mozliwosci ani potrzeby zeby wszytsko zrobic za jednym zamachem.
U mnie chodzilo o dwie jedynki na ktore teoretycznie mozna by juz wziac wycisk i miec zalozone koronki.
Ale nie ,bo musze poczekac i te dwie jedynki zrobic razem z dwojka .To raptem trzy zeby ale na przedzie ,wiec wazne zeby kolor byl porzadnie dobrany i zabki byly ladne.
Wiecej napisze w temacie o koronkach.Bo tu to groch z kapusta ,a tam wiadomosci konkretne.

Babina ten twoj trening to cos takiego jak u mnie w klubie obwodowy prowadzi facet .Nadaje takie tempo ze wszyscy zdychaja ale to jest wlasnie piekne .Czuc ze cos sie dla ciala dobrego robi.
Podziwiam ciebie ze sama przed telewizorem potrafisz sie do takiego tempa dostosowac ,,dla mnie byloby to niewykonalne

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 sie 2012, 12:50

jakbys widziała jak ze mnie leje sie pot, to przestałabys podziwiac (giggle (giggle .Nie pokazałabym sie nawet na silowni taka wykończona {z reszta nigdy tak się nie męczyłam na siłce}.
Zaraz idę "skakać", bo mam luzik.
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”