TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: TYCIE zaczyna się po 40-tce:(

Post autor: Sabrina » 13 lip 2012, 13:01

Dziewczyny te kijki to nie dla tego,ze emeryci nie maja siły (giggle One maja inne przeznaczenie
http://strefanordicwalking.pl/index.php ... c-walking/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 13 lip 2012, 16:04

Wiem, wiem...jednak jak jestem poza miastem czy nawet w górach i mijamy takich z kijkami, to jakoś mnie politowanie bierze......Takie dorabianie "ideologii" dla biznesu kijkowego....
zadowolona

Awatar użytkownika
maxi1207
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: maxi1207 » 13 lip 2012, 16:16

Kiedyś wypowiadali się lekarze neurolodzy na temat kijków i twierdzili,że z nimi czy bez to po prostu spacer. One w niczym nie pomagają,ale też nie szkodzą
1994-2000 biust Dmytrzak (porażka i naście poprawek)
2009 korekta powiek Skupin
2010 biust Dmytrzak (udało się)
30.04.2012 Pełny lift,endo czoła,endo brwi,korekta powiek dolnych, liposukcja policzków Surov (już po)

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 13 lip 2012, 18:10

babina7 pisze:Wiem, wiem...jednak jak jestem poza miastem czy nawet w górach i mijamy takich z kijkami, to jakoś mnie politowanie bierze......Takie dorabianie "ideologii" dla biznesu kijkowego....

chodzę z "kijkami" od kilku lat, lubię ten rodzaj ruchu, czasem padam na "pysk" ze zmęczenia (tez to lubię) ale nie pomyślabym, ze ktos z poltowaniem na mnie spogląda...

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 13 lip 2012, 21:32

a nie możesz bez?? (giggle . to tak jak w sztuce Moliera <nie wiedziałem, że mówię prozą>. Mama mojej koleżanki chodzi i ją podziwiam, bo ma 96 lat. Trzyma się prosto , przeczytała w internecie jak sie chodzi i pani zasuwa (yes) .
zadowolona

Awatar użytkownika
wiosna w duszy
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: wiosna w duszy » 14 lip 2012, 01:13

babina7 pisze:zmotywowałam sie i zakupiłam płytę dvd Ewy Chodakowskiej. W necie jest opisany jej trening {wczoraj próbowałam, ale muszę mieć narzucone tempo, więc płyta mnie zdopinguje}.Ona też każe wyrzucić wagę i tylko sie mierzyć. Trzymajcie za mnie żebym miała siłę co dziennie ćwiczyć (giggle

Babina, też mam tę plytę (rire Ale wcześniej byłam na dwugodzinnym treningu z Ewą Chodakowską. Przeżyłam (giggle Polecam z całego serca, dziewczyna daje dobrego kopa i efekty są (rofl

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 14 lip 2012, 08:31

babina7 pisze:a nie możesz bez?? (giggle . to tak jak w sztuce Moliera <nie wiedziałem, że mówię prozą>. Mama mojej koleżanki chodzi i ją podziwiam, bo ma 96 lat. Trzyma się prosto , przeczytała w internecie jak sie chodzi i pani zasuwa (yes) .
nie mogę bez bo to nie to samo (giggle starszym osobom kije pomagaja zapewne w utrzymaniu równowagi, doadaja pewnosci itp.
Babina musiałabym Cie zabrać ze sobą do lasu na 1h, potem bysmy pogadałay (o ile dałabys rade dotrzymać tempa (giggle

Awatar użytkownika
maxi1207
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: maxi1207 » 14 lip 2012, 09:03

Dana_2 to w tym też tempo się liczy ? Jak się po tym czujesz i co Ci to dało, zmieniło ?
1994-2000 biust Dmytrzak (porażka i naście poprawek)
2009 korekta powiek Skupin
2010 biust Dmytrzak (udało się)
30.04.2012 Pełny lift,endo czoła,endo brwi,korekta powiek dolnych, liposukcja policzków Surov (już po)

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 14 lip 2012, 09:33

maxi1207 pisze:Dana_2 to w tym też tempo się liczy ? Jak się po tym czujesz i co Ci to dało, zmieniło ?
z kijkami chodzisz szybciej, bo częśc energii z wybicia kija o podłoze wybija "ciało", ale warunek: musżą byc odpowiednie kije (nie składane), odpowiednią końcówkę (ja mam pod skosem ostrą) i chodzę tylko po nie utwardzonym terenie. Zaczynałam kilka lat temu z trenerką i w grupie, długo czasu zajeło trenerce oduczyc mnie swoich starych nawyków chodzenia, ciagle słyszałam: pięta, łokieć, łopatki, pochylenie, dłuzszy krok ... (giggle
Z kijami jednak trzeba nauczyc się chodzic, zawsze nalezy pamiętaś o tym aby ręka z tyłu została otwarta , czyli wypuszczamy kij w momencie kiedy jest wbity w ziemię.
Większa czesc osób chodzi z kijami, które służą jako laski, czasem starają sie mnie pouczyc np: niech pani wezmie te kije z przodu, albo: co tak pani ciągnie te kije itp. (rofl

co mi dało? uwielbiam ten rodzaj ruchu na świezym powietrzu,poprawiły mi sie ramiona i minęły bóle kregosłupa w odcinku piersiowo szyjnym (nie dosć ze mam zmiany pourazowe to jeszcze komputerowo samochodowe (giggle )
na pewno mam inną pojemność płuc (byłam kiedys palaczem) , generalnie same plusy. A tempo ma zasadnicze znaczenie, bo przeciez spacerowac czy isc marszem zawsze można, do tego nie są potrzebne kije.
Zarazie wybieram się do lasu... kto ze mną?

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 14 lip 2012, 10:13

Dana_2 pisze: Zarazie wybieram się do lasu... kto ze mną?
Boże a ja nie mam nikogo do sacerów. Na wsi mieszkam,wiec po wsi chodzic nie będe bo sie gapia,po lesie sama sie boje. Dana przeprowadz sie w okolice Krakowa (giggle
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”