wiele naprawde ładnych imion fatalnie mi sie kojarzy (Wiktoria, Weronika Julia, Wanesa, Apolonia, Milena i jeszcze wiele innych) i jestem do nich zrazona glownie ze wzgledu na osobe, ktora je nosi, i nie nazwalabym tak dziecka
nie dałabym takze imienia z aktualnie lecacego popularnego serialu (tak jak byl kiedys bum na imie Esmeralda czy Milagros) bo mimo ze moze i ladne to i tak za kilka lat wszyscy beda pamietac ze to serialowe...
chyba imie dobiore, w zaleznosci od nazwiska, jak bedzie typowo polskie, to nie bede sie wyglupiać amerykanskimi zeby nie wychodzily polaczenia w stylu Britney Wiśniewska czy Bruce Kowalski... jesli bedzie neutralne to moze na jakies zachodnie sie skusze
ogolnie lubie imiona ktore maja pełna, oficjalna forme (taka na przyszlosc) i jakies ladne zdrobnienie nie-dziecieco brzmiace,
niegdys nie lubilam swojego imienia - Magdalena, ale jak dostrzeglam, ze jest ono wlasnie takie jak lubie - moze byc oficjalne Magdalena, ma normalne zdrobnienie Magda i mozna tez inaczej zdrabniac, dziecieco Magdusia czy jakos tam (nie znosze Madzia), czasem uzywam formy Meg
a podobaja mi sie
Olivia
Karolina
Magdalena (w formie Magda)
a z meskich
Andrzej
Maciej
Marcin
Mateusz (ogolnie lubie te na M)
Patryk
Filip
Jesli cos za bardzo udoskonalasz, na pewno to spieprzysz.