Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Post autor: majamajamaja » 22 cze 2012, 22:30

Mniam! Ziemniaczki z maselkiem pycha, wlasnie te swieze.
A wiecie, z czym gotowac jeszcze ziemniaki, zeby mialy dobry aromat? Z rozmarynem. Pycha!

Eeku, ja nawet nie wiem, co to jest Kaufland, nigdy w nim nie bylam. Mieszkam na polnocy Niemiec i sa tu inne markety.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Eeku » 23 cze 2012, 01:18

majamajamaja masz racje,zapomnialam ze w Niemczech sa np.polnocy calkiem inne sklepy jak na poludniu Niemiec i odwrotnie jak na wschodzie i zachodzie.No ale przeciez skad moge o tym wiedziec,po ktorej stronie Niemiec mieszkasz?!Ja mam kolo siebie Kaufland i bardzo duzy wybor owocow i warzyw,ktore znam z Polski bo tu to Niemcy,jak juz pisalam wczesniej,takie prawdziwe ciemniaki,jezeli chodzi o warzywa.Nawet nie wiedzieli ze jest pietruszka w korzenniu.Mysleli ze jest tylko nac pietruszki (giggle No moze napisze tak,ci ze wschodu Niemiec to wiedza ale z zachodu Niemiec to juz inna para kaloszy!!! (thinking
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Awatar użytkownika
maxi1207
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: maxi1207 » 23 cze 2012, 09:06

Takie cuda do jedzenia opisujecie,że aż żołądek skręca od samego rana. Przy moim obecnym obżarstwie to nic innego jak próbować przepisy. Powiedzcie ile czasu od rzucenia palenia jest taki atak na jedzenie,czy to kiedyś minie? Staram się jeść marchewki,gryzę pestki dyni,truskawki ale zawsze muszę coś memłać, choćby gumę do żucia. Na początku wcinałam lody i ciastka i nie wiem czy brakowało mi cukru, czy co? No i przytyłam 6,7 kg. Jak przeszłam na warzywa to waga się zatrzymała.
1994-2000 biust Dmytrzak (porażka i naście poprawek)
2009 korekta powiek Skupin
2010 biust Dmytrzak (udało się)
30.04.2012 Pełny lift,endo czoła,endo brwi,korekta powiek dolnych, liposukcja policzków Surov (już po)

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 23 cze 2012, 09:42

maxi, Ty sie za bardzo przepisami nie interesuj, bo skutki beda oplakane.
rzucenie palenia to duza sztuka i podziwiam Twoja wole, ale gryz marchewki i ogory, bo jak wrzucisz ponad 10 kilogramow to i radosc z liftu przygasnie.

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 23 cze 2012, 09:57

Maxi, super że nie palisz, dla zdrowia i urody, ale dodatkowe kilogramy to też żaden luksus.
Dobrze Ci niebieska prawi. Wcinaj warzywa surowe, na parze gotowane, chude mięsko..
Szkoda liftu!

Babki, serio Wam się ręce brudzą od młodych ziemniaków??? Obieram prawie codziennie i nic :)
Dzisiaj robię chłodnik litewski po raz pierwszy! Rodzina tak wyczekuje, że czuję się jak na egzaminie (whew
Ta presja mnie wykończy :)

Ps. a przepis mam taki http://www.wielkiezarcie.com/recipe985.html" onclick="window.open(this.href);return false;
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
maxi1207
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: maxi1207 » 23 cze 2012, 10:36

Dzięki babeczki za słowa otuchy. Wytrzymam,najgorsze już chyba za mną,ale pierwszy miesiąc był straszny,teraz już nie myślę o papierosach. No i jak policzę,że miesięcznie 800zł w portfelu to następny powód by nie sięgać. A najgorsze było to,że założyłam się z koleżanką a ona na to " Maxi ty sobie lepiej komin zamontuj a nie myśl o rzuceniu,przy twoich dwóch paczkach to nie możliwe" To możecie sobie wyobrazić jaki bunt we mnie urósł. Następne to siniaki po lifcie, myślałam,że szybciej zejdą i teraz nie chcę już palić.Na razie waga się zatrzymała i teraz jej pilnuje tylko to memłanie, czasami gęba aż mnie boli.
Wiecie babki,że jeszcze nigdy nie jadłam chłodników. Nie miałam jakoś przekonania do zimnych zup i tak już zostało.
1994-2000 biust Dmytrzak (porażka i naście poprawek)
2009 korekta powiek Skupin
2010 biust Dmytrzak (udało się)
30.04.2012 Pełny lift,endo czoła,endo brwi,korekta powiek dolnych, liposukcja policzków Surov (już po)

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Eeku » 23 cze 2012, 10:44

Ja juz 18 lat,nie mialam peta w gebie!Nigdy wiecej mnie nie ciagnelo do tego paskudzctwa,jestem szczesliwa ze dzisiaj nie musze byc od tego dziadostwa uzalezniona.Przytylam wtedy owszem,tez duzo bo chyba 8 kg.ale to tylko dlatego,bo zamiast papierosa tez zarlam jak swinka.Gdzies okolo po 3 miesiacach sie wszystko ustabilizowalo i wrocilo do normy!Moja motywacja, byla moja siostra blizniaczka,ktora pachniala na perfume a ja na papierochy.Dzisiaj sie pukam w glowe,jak moglam byc tak durna i wogole z tym gownem zaczac?!
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 23 cze 2012, 13:30

maxi ja po rzuceniu nie przytyłam, ale ja rzuciłam tez i jedzenie od razu przeszłam na diete i bardzo ale to bardzo się pilnowałam, mnie pomagało częste picie szklanki wody praktycznie co pół godziny, myśle że możesz jesć duże ilości ogókó chrupać ile wlezie bo mało kalorii arbuz też, natomiast wszyelkie pestki niestety to też kalorie, tak samo truskawki, lody, dasz rade tylko sie nie złam
Ja fajki rzuciłam w ramach przygotowań do liftu, żeby właśnie pięknie się to wszystko goiło i żeby sobie nie zarzucić że mogłam coś więcej z tym zrobić, myśle ze po etapie stabilizacji wagi ,musisz przejsć na jakąś diete i zgubić te zbędne kilogramy, tylko nie raptowie nie więcej niż 1 kg tygodniowo bo szlak trafi lift

Awatar użytkownika
kimm
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kimm » 28 cze 2012, 07:20

ciekawy artykuł (nod
http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzi ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 28 cze 2012, 08:30

kim no cieakwy arytkuł, podsumowując może równie dobrze smarować się oliwka dla dzieci po kąpieli i wystarczy zamiast kupować drogie kremy, mleczka, emulsje
a babina i juz jakis czas temu pisała że stosuje najtańszy oliwkowy krem...

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”