Moderator: Zespół I
Kiedyś by mi to nie przyszło do głowy, ale teraz kiedy jestem grrruba, rejestruję wszelkie przyjemne sposoby chudnięciaullrike pisze:...zwaze sie to wam powiem ile sie po sexiku chudnie
Gotuje sobie ziemniaki i zjem z buraczkami,mniam,mniamZamieszczone przez yamaya
Witam Was dziewczyny ,jestem od 6 dni na diecie i tylko 1,5 kg mniej..... A spodziewałam się znacznie mniej.. chcę schudnąć 15 kg i powinnam przejść 5 dni 1-szej fazy ale z powodu tak marnych efektów wydłużyłam o 2 dni ,został tylko 1 dzień 1 fazy,co będzie jak przejdę na PW ,wtedy przecież chudnie się wolniej ..
Mam wrażenie, że niezbyt dokładnie przeczytałaś książkę. I nie chodzi mi o same zasady poszczególnych faz ale o ogólny mechanizm chudnięcia.
Jeśli chodzi o spadki wagowe to uderzeniówka to nic innego jak tylko utrata nadmiaru wody, która była zatrzymana w organizmie. Straciłaś tyle kg ile miałaś tej wody co oznacza, że tych zapasów u Ciebie jednak dużo nie było. W ogóle nie wiem czemu przywiązuje się tak wielką wagę do wyników z uderzeniówki bo przecież to nic nie znaczy. Same sedno chudnięcia jest w II fazie, gdzie przede wszystkim palimy tłuszcz a chyba na tym nam najbardziej zależy. Dlatego jeśli martwisz się o spadki na II fazie jeśli na uderzeniówce mało spadło to coś chyba niezbyt uważałaś podczas czytania. I faza nie ma nic wspólnego z II. Zupełnie inny mechanizm tracenia na wadze. Poza tym troszkę niezdrowo by było tracić co tydzień po 5 kg jak czasami bywa na uderzeniówce.
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/prot ... omocy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Poczytaj co tu nasz forumowy kolega napisał o II fazie. Jest to cała śmietanka jeśli chodzi o wiadomości o II fazie dlatego warto to przejrzec. II faza diety proteinowej Dukana - Grupy Wsparcia Dieta.pl
Poza tym, kolejnym błędem jest przedłużanie uderzeniówki. Ani więcej nie schudniesz przez to bo białka już zdążyły Cię odpowiednio odwodnić, a druga sprawa to, że takie przedłużanie na siłę może powodować późniejsze zastoje. Dlatego przechodz już na II fazę i trać tłuszczyk a nie wodę