Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Post autor: Kwiatuszek* » 08 gru 2011, 21:56

Dzieki za uznanie wiosna / meila otrzymałam odpowiem jutro/. Czasami wpadam na jakieś fajne pomysły ale sama dla siebie czasem nie mogę znależć pretekstu aby gdzieś pojechać. Generalnie nie mam takiego rygoru w domu ale wszystko musi miec rece i nogi z tym wymyslaniem (giggle (giggle (giggle

Jeżeli chodzi o powieki i lift to bym raczej nie wyobrazam sobie żeby mozna to ukryc przed domownikami. Przeciez to widać gołym okiem. Np. włosy jak sie umyje czy odsłoni. No chyba,ze sama bez meza mieszkasz a dzieci oddzielnie mieszkają to co innego.

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 08 gru 2011, 22:29

Kwiatuszku mieszkam z 2 gimnazjalistami, i mężem ,ale jak by co ,to oni raczej mężowi by nic nie powiedzieli ,
no może ten młodszy, jak wstaję o 5 rano do pracy to myję głowę to men śpi ,zresztą jestem trochę z nim na
bakier ,po op.powiek nic nie zauważył , ja do domu wróciłam chyba po 10 dniach ,siniaków nie było,jedynie
mówił temu najstarszemu synowi że powieki smaruję jakimś kremem z hormonami ,myślałam że padnę ze
śmiechu, zresztą w życiu by mu nie przyszło do głowy ,że są op powiek i że ja na takowej byłam ,natomiast
słyszał w tv. o liftach ,ale pewnie myśli że to tylko gwiazdy z tv.robią lifty (a nie wie że w domu ma taką artystkę) dance ,która czeka na lift .

Awatar użytkownika
wiosna w duszy
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: wiosna w duszy » 10 gru 2011, 00:49

Kwiatuszek* pisze:Dzieki za uznanie wiosna / meila otrzymałam odpowiem jutro/. Czasami wpadam na jakieś fajne pomysły ale sama dla siebie czasem nie mogę znależć pretekstu aby gdzieś pojechać. Generalnie nie mam takiego rygoru w domu ale wszystko musi miec rece i nogi z tym wymyslaniem (giggle (giggle (giggle

Jeżeli chodzi o powieki i lift to bym raczej nie wyobrazam sobie żeby mozna to ukryc przed domownikami. Przeciez to widać gołym okiem. Np. włosy jak sie umyje czy odsłoni. No chyba,ze sama bez meza mieszkasz a dzieci oddzielnie mieszkają to co innego.
Kwiatuszku, będę czekać cierpliwie na maila (happy A co do ukrywania, da się troche pościemniać (giggle

Dziewczyny, potrzebuję rady, jesli macie doświadczenia z laserową depilacją i zamykaniem naczyniek. Chodzi o to, jaki laser jest najlepszy do usunięcia włosków (górna warga). Mam i jasne, i ciemne te włoski, a lekarka powiedziała mi, że ma laser, który tylko ciemne usunie ( z mojej wiedzy wynika, że laserem w ogóle nie da się usunąć tych jasnych, ale może się mylę?). Czy cena 200 złotych za jeden zabieg depilacji i 200 złotych za jeden zabieg usuwania naczyń na nosie to dobra cena? (razem 400 zł)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 10 gru 2011, 01:14

Wasiska usuwalam 4 lata temu laserem sheer .
U mnie sporo tych zabiegow wyszlo chyba z 6 czy 7, bo i wasy byly bardzo sumiaste, grube, czarne.Placilam wtedy 100 zl za jeden zabieg.
I laser sheer bardzo polecam ,teraz w grudniu ide na pierwszy zabieg bikini tym oczywiscie laserem.
Boze bron przed IPL bo to naciagactwo i efektu nie przynosi ,
Nie wiem co z jasnymi wloskami ..sprobuj zobaczysz po pierwszym zabiegu bedziesz wiedzec czy skutkuje czy nie a dalej zastanowisz sie.
Na temat naczynek nie wypowiem sie bo nie wiem.

Jolanta fajnie kombinujesz:)
Grunt to dobre alibi.
Przypomina mi sie jak mialam 19 lat i chcialam z chlopakiem pojechac do Warszawy na majowke .
Wiec wyprodukowalam falszywe zlecenie delegacji z pracy, specjalnie dla rodzicow...takie byly czasy.

Awatar użytkownika
wiosna w duszy
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: wiosna w duszy » 10 gru 2011, 01:22

Dzięki za szybką odpowiedź Ula (kiss Jestem umówiona na środę, więc zobaczę, co i jak. Wypytam o ten sheer. Wkurza mnie wąsik jak nie wiem co.
A co do kombinowania w tamtych czasach, też w wieku 19 lat chciałam wyjechać z paczką, o zgrozo stopem! O zgodzie rodziców na taki wyjazd mowy nie było (co mnie dzisiaj wcale nie dziwi), więc wykombinowałam skierowanie do pracy w OHP. Takie to były czasy.

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 10 gru 2011, 09:18

Wiosna ja chodziłam w tym roku jakoś styczeń-luty na laser aleksandrytowy ,zresztą pomogła mi w
wyborze Niebieska ,i muszę przyznać że jest naprawdę dobry .Miałam 4 zabiegi na wąchala ,5 miałam mieć we
wrześniu ,ale nie pojechałam ,bo jak z kulasem ,ale lada dzień pojade żeby dobić te włosiska do końca,
chociaż pewnie to nie będzie ostatni .Moje były twarde i ciemne ,więc je łatwiej usunąć .Jeśli masz jasne
i cienkie to lepiej nie ruszaj ,bo szkoda kasy ,ich laser nie rusza ,a i będziesz miała ich jeszcze więcej
Siwych oczywiście też nie bierze ,a ja już parę mam (giggle .Kurcze już nie pamiętam ile płaciłam,wydaje mi
się że 150 zł ,nie więcej ,i przy tym 4 jeszcze dużą obniżkę ,także 200 zł to chyba dużo .Naczynek nie robiłam
chociaż sama trochę mam ,al nic nie wiem jak je usunąć .

Ullrike tak jak piszesz, grunt to dobre alibi ,ale boje się wpadki ,bo tak jak pisałam, w ostatnim czasie
kombinowałam z tymi wyjazdami ,a i teraz te cholerne komórki ,przez które można wpaść ,jak sobie
zażyczą zdjęć i co wtedy ,no chyba żebym pojechała na głowę ,to kokon będzie pasował .
Dziewczyny głowy mamy nie od parady ,więc produkcja idzie ,oby się obeszło bez wpadki ,bo mój 30 letni
synek też produkuje ,ale podpowiedzi staremu .

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 10 gru 2011, 09:56

wiosna, jak Ci tak lekarka powiedziala to znaczy ze ma jeden laser, wiec warto poszukac innego gabinetu gdzie beda mieli laser dajacy rade jasnym wloskom, no i cena za zabieg dosc wysoka. zabiegow trzeba calkiem sporo.

Awatar użytkownika
wiosna w duszy
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: wiosna w duszy » 10 gru 2011, 12:22

Jolu, Niebieska, dziękuję za podpowiedzi (kiss Niebieska, chyba masz rację, że lekarka nie ma takiego lasera. Jest to o tyle dziwne, że chodzi o salon, który się specjalizuje w laseach.
Tak sobie myślę Dziewczyny, że chyba jeszcze poczekam i lepiej się zorientuję w ofercie. Z tego, co piszecie, wynika, to jednak wyjdzie mi zbyt drogo, o zniżkach na razie nie było mowy,a chyba powinno, jeśli chcę zrobić trzy zabiegi na raz (jeszcze broda). No i nie bardzo wiem, co wybrać... Ula odradza IPL, poleca sheer, Jola robiła aleksandrytowym. Musze się bardziej doszkolić w kwestii laserów. Szkoda, kurczę, bo chciałam się wygładzić przed wypełniaczami, a tu chyba będzie z tego (mooning Po wypełnieniu znowu trzeba odczekać z innymi zabiegami :( Ja bym chciała wszystko już -zacząć i skończyć (giggle

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 gru 2011, 13:31

a ja radze nie rób. Zabiegi trzeba dozowac zebyś ciągle była zadowolona.
zadowolona

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 10 gru 2011, 14:35

Wiosna na epilację chodzi się średnio co 5-6 tygodni ,także z wypełniaczy koło ust będzie dupa
Srednio musisz zrobić z 4-5 laserów ,żeby pozbyć się owłosienia, to trochę czasu zajmie ,jak już to wypełnienie
rób przed latem ,myślę że to prawda co pisze babina 7 ,ale jak kogoś stać na takie zabiegi, to czemu nie .
Wiosna poszukaj po gabinetach tego aleksandrytowego ,w moim przypadku ,super się sprawdził ,i chwała
za to Niebieskiej .Za brodę płaciłam jakoś tak ulgowo 80 zł. bo włosów jest średnio na jeża .

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”