Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Post autor: Eeku » 25 lis 2011, 19:35

Kurcze dziewczyny,zobaczcie jak BIO octem mozna fajnie kibelek wyczyscic i wszystko w laziece co jest z kalkiem.Fantastycznie wszystko rozpuszcza,tak samo moze i nasze wnetrznosci wyczyscic!!!
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 25 lis 2011, 20:23

Eeeee,sokiem z cytryny tez usuniesz kamień z czajnika:)

Właściwości lecznicze octu jabłkowego znane już były w starożytnym Egipcie. Królowa Kleopatra pija rozcieńczony wodą ocet jabłkowy po każdej uczcie i dzięki temu pewnie słynęła z dobrej figury i zdrowia. Osoby z nadwagą pragnące przeprowadzić kurację octową powinny go pić trzy razy dziennie - po dwie łyżki octu na pół szklanki przegotowanej wody, na czczo, przed obiadem i przed snem. Jednocześnie należy ograniczyć spożycie soli i uzbroić się w cierpliwość. Kuracja ta nie jest szybką metodą pozbycia się zbędnych kilogramów, gdyż spalanie tłuszczu następuje powoli, ale za to bez szkody dla zdrowia.

Ale ocet jabłkowy posiada wiele innych cennych wartości zdrowotnych. Zawarte są w nim najważniejsze substancje mineralne i mikroelementy, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów. Ocet jabłkowy zawiera sporo potasu, wapnia, fosforu i sodu. Główną rolę w powrocie do zdrowia odgrywa zawarta w nim pektyna, która poprawia procesy trawienia, obniża poziom cholesterolu, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu.

W occie jabłkowym występuje także witamina E, która jest bardzo silnym przeciwutleniaczem, neutralizującym szkodliwe działanie wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się , zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób onkologicznych. Ze względu na dużą zawartość potasu ma korzystny wpływ na system nerwowy i układ krążenia.

Również dermatolodzy wypowiadają się korzystnie o działaniach zdrowotnych octu jabłkowego. Nierozcieńczony można stosować bezpośrednio na skórę,leczy dolegliwości skórne, a używany do płukania włosów zapobiega ich wypadaniu

Ocet jabłkowy ma także zastosowanie kulinarne do sałatek i mięs, dzięki czemu przyspiesza wydzielanie soków żołądkowych, poprawia trawienie

Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi.

Uwaga

Nie wszyscy jednak mogą stosować ocet jabłkowy w czystej postaci - np.osoby z problemami żołądkowymi. W aptekach jest wiele dostępnych preparatów mających w swoim składzie ocet jabłkowy, który nie oddziałuje już negatywnie na żołądek.

Przepis na ocet jabłkowy

Jabłka (ilość zależna od wielkości garnka) umyć, pokroić na kawałki i przepuścić przez sokowirówkę lub zetrzeć na tarce. Otrzymaną miazgę, razem z gniazdami nasiennymi włożyć do kamionkowego naczynia bądź szerokiego słoja. Na każdy kilogram miazgi dodać litr i szklankę wody, 10 dag cukru, 1 dag drożdży piekarniczych i kawałek razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 10 dni. 3- 4 razy dziennie płyn zamieszać drewnianą łyżką. Po tym terminie przefiltrować płyn przez gazę, wlać ponownie do umytego naczynia. Na każdy litr soku dodać 10 dag cukru, odstawić. Po skończonej fermentacji (ok. półtora miesiąca) przecedzić i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 25 lis 2011, 23:58

niebieska pisze:w nadmiarze zwykla marchewka moze zaszkodzic.
Noooo, gotowana ma słaby indeks glikemiczny
Cudo avatar (yes)
aż mi się zachciało palić

Awatar użytkownika
Eeku
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Eeku » 26 lis 2011, 00:03

No dobrze Sabrinka,jak przeczytalam ta recepte na ocet ,to juz wiem ze ten nie jest trucizna.Ale ten kupny to zabojstwo!!! (lipssealed
Anima60 lepiej nie pal bo tez tak bedziesz wygladac jak Avator Niebieskiej (giggle
Plastyka brzucha 25.02.11 Szczecin. Artplastica .Dr.Grazyna Nasinska-Jurek
Wiek 39 lat
Wzrost 1.67 cm.
Waga 54 kg.
Jedno dziecko 20 lat

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 26 lis 2011, 10:47

No własnie minął tydzień jak nie palimy. Oboje z męzem co mi znakomicie ułatwia sprawę. Jest cudnie, ubrania nie śmierdzą i nie trzeba wychodzic na zimny balkon żeby zapalić.

Teraz na serio chcialabym przestac palic i wiem ,że nie moge sięgnac po papierosa. Nie i już. Coraz mniej ludzi pali i coraz mniej jest miejsc gdzie można zapalić. Czasami az wstyd wyciagnac papierosa.

Anima juz teraz jak sie spotkamy nikt nie bedzie Ci dymkiem kusił. (giggle (giggle (giggle (giggle (giggle

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 26 lis 2011, 15:32

Ktoś na forum pisal,ze rzucił palenie po przeczytaniu tej ksiazki
http://tnij.org/nfd9" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatuszku trzymaj sie:)

Awatar użytkownika
kimm
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kimm » 26 lis 2011, 16:08

dziewczyny, założyłam nowy wątek, może miałybyście coś do powiedzenia? będę wdzięczna... (rire

viewtopic.php?f=35&t=14525" onclick="window.open(this.href);return false;

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 02 gru 2011, 21:11

Nadal udaj mi sie nie palić. Wcale nie chcę wracać do tego obrzydliwego smrodu jaki daje paieros. (giggle (giggle (giggle (giggle To już ponad dwa tygodnie. Mąż tez nie pali, normalnie cud.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 03 gru 2011, 10:23

Super Kwiaruszku.Jestem pełna podziwu (yes) (yes)

Marena,a co z Twoim niepaleniem?

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 03 gru 2011, 10:38

a co ma byc nie pale i juz nawet jednego macha nie wzielam od marca juz troche minelo i wogole mnie nie ciagnie predzej mnie ciagnie do jedzenia niz palenia (rofl

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”