Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 6.

Post autor: Quer » 23 wrz 2011, 20:37

Sabrina, taka chudzinka to nie jestem. Wygladam tak normalnie. Mam dośc tłusciutkie kolana w stosunku do reszty i optycznie moje nogi są troszkę grubawo. No chyba że założę mega szpile (clin .
Plastyke brzucha robilam przez nadmiar skóry i jestem b.zadowolona bo to był mój duży kompleks. Przenosiłam ciażę i stało się... Przy okazji lekarz zaproponował lipo z którego teraz to mam plusy i minusy. Zaproponowal podrównanie tego tyłu żeby własnie podkreslic pośladki. Byłam przekonana że chce mi odessać trochę z dolu pupy i przez to bedzie taka kraglejsza a on odessał gorę ud, tuz pod posladkiem i zrobił się taki zwis. Druga rzecz to porobiły się tez nierównosci od pończoch uciskowych.Chyba powinno byc zastosowane poełne ubranko. Raczej to już nie zejdzie bo mineło ponad rok. Plus to to że niewielkie odessanie bryczesów naprawdę bardzo fajnie wysmukliło sylwetkę.

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 24 wrz 2011, 09:31

Zapomniałam Was jeszcze zapytac jak to jest z tym sciskaniem posladków bo nie wiem czy robie to dobrze. Czy to trzeba robic tak, że napinać, trzymać chwilkę i rozluźnić mięśnie czy może lepiej takie szybkie spinanie mięsni i puszczanie? Ja robię zazwyczaj min 100 wolno i 100 trochę takich szybkich skórczów. Czy to wystarczy do ćwiczeń posladków?
No i najczęściej jakoś mam ochotę na takie ćwiczenia po obiedzie. Czy podjadanie przed jest przeciwskazaniem bo jak dobrze pamietam powinno się chyba ćwiczyć na głoda ?

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 wrz 2011, 10:33

Ja zaciskam szybko tyle razy na ile mam ochote ale staram sie zeby bylo 100. Jak stoje w kuchni i cos gotuje,kroje i nie ruszm sie przez pare min to staram sie stac z z wypieta miednicą do przodu,zaciskam posladki,a brzuch napinam,cofając w strone kregosłupa] to pozycja z Pilatesu. Brzmi to bardzo zagmatwanie,ale jest proste.Gdy stoje w kolejce nie napinam posladków i nie puszczam,bo jak ktos stoi za mną i by to widzial to pomyslał by, ze mam wzdęcia,a nie ze ćwiczę tylek (giggle wiec robie to co w kuchni.
W ogóle,gdziekolwiek dłużej stoję,to staram sie przybierać taka postawę. Z wiekiem nie ćwiczone miesnie flaczeja,wygina sie kręgosłup,brzuch zostaje wypchniety do przodu,plecy zgarbione...masakra!
Ja mam cholpla na punkcie plaskiego tylka,wypietego brzucha i zaokrąglonych pleców. Zauważcie ze prawie każda kobieta po 50 tce zaczyna miec wystajacy brzuch,po 60 tce zgarbione plecy,dla tego cwicze to wszytko,zeby jak najdłuzej fajnie wygladać. (yes) (dance (ninja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 24 wrz 2011, 11:25

Oki , a co z tym jedzeniem? ma wpływ na to czy je się przed czy po?

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 24 wrz 2011, 13:10

no tak....Nic w przyrodzie nie ginie....z tyłu maleje , za to z przodu rośnie (giggle (giggle (giggle
zadowolona

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 24 wrz 2011, 16:19

Kurde Babina.. Ty to zawsze dowalisz (giggle (giggle (giggle

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 wrz 2011, 16:52

Quer pisze:Oki , a co z tym jedzeniem? ma wpływ na to czy je się przed czy po?
Ja jem kiedy chce i nie zwracam na to uwagi,napinam kiedy chce i kiedy mi sie przypomni.
Jedzenie,czy nie jedzenie ma tylko wpływ gdy idzie sie na silownie.Trzeba przestać dziamdziać na 2 godziny przed silownia bo podobno spala sie w tedy to co jest w zołądku,ale ja na to tez nie zwracam uwagi bo akurat zawsze gotowac koncze o 14 tej i na 15 ta jade na fitnes (dance

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 wrz 2011, 21:20

(giggle (giggle (giggle (yes) (yes) (yes) (rofl (rofl (rofl
http://www.youtube.com/watch?v=9Jywdzvu ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 24 wrz 2011, 21:55

Kurcze dziewczyny ,ładne macie te pupy ,takie okrągłe.Moja waga kiedyś to 53 kg.pupę też zawsze miałam
taką okrągłą jak marena i zawsze z tym walczyłam ,bo wydawała mi się za duża .Dzisiaj bym taką chciała,
ale od tego siedzenia i leżenia w domu ,zauważyłam że zaczyna się płasko dupie ,a tego bym nie chciała
bo wygląda to nie ciekawie.U mnie zaczyna się tak jak pisze babina
babina7 pisze:no tak....Nic w przyrodzie nie ginie....z tyłu maleje , za to z przodu rośnie (giggle (giggle (giggle
.Już zaczynam ćwiczyć,napinam
pośladki do oporu aż zaczyna piec,innych ćwiczeń na razie nie robię bo noga całkiem się nie zrosła po 7 tyg.
w gipsie.10 dni już jestem bez gipsu ale chodzić dalej dobrze nie mogę ,chodzę tylko z kulami bo boję się
że złamię ją na nowo.Dziewczyny jak zlikwidować opuchliznę z tej nogi ,buty żadne nie wchodzą no chyba
że kupię 2 pary takich samych tylko rozmiar 38 i 41.
niebieska może coś poradzi i wesprze w potrzebie ,bo miała podobny problem kiedyś.Pozdrawiam

Sabrina dobre aż mam gatki mokre z śmiechu (giggle

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 25 wrz 2011, 11:31

Cześc Jolu (happy fajnie że Ty tez się znalazłaś.
jolantast3 pisze:Już zaczynam ćwiczyć,napinam
pośladki do oporu aż zaczyna piec....
Sabrina, Marena ale zmobilizowałyscie towarzystwo tymi fotkami (yes)
Wczoraj bylismy u znajomych na posiadówce i tak się w pewnym momencie złapalam, ze tak sobie siedzę, gadam, pije drinki i posladki sciskam. Dobrze że stół byl wysoki a obrus długi (giggle bo gospodarze magli by to "dziwnie" odebrać (giggle

Jolu, spróbuj z Otrexem na opuchliznę. Działa drenująco, przy okazji wzmacnia naczynia. Mi pomaga. Jest bez recepty. Przy opuchlixnie zażywam 2x2 dziennie.Próbowałam tańszego zamiennika Dosminexu ale jakos chyba źle się wchłania i nic nie pomagał.

I jeszcze tak z innej beczki. Czy wiecie może która oliwa z oliwek nadaje się bezposrednio do jedzenia z bagietką? Zaraziłam się tym kilka lat temu na Chorwacji i od tej pory szukam ale wszystkie które kupowałam maja jakis taki posmak.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”