Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: babina7 » 10 sie 2011, 12:38

może za dużo dałaś? Ja zakleiłam kilka dziurek. Dawniej stosowałam szampon suchy ale dla mnie ten puder jest lepszy. Bardziej podnosi włosy. Tapirować z tylu nie umiem , a on daje taki efekt. Na grzywkę tez dobry, bo nie lubię jak widać tapir.
zadowolona

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 10 sie 2011, 12:53

Ja jeszcze odnosnie tych wkleśniec na policzkach, ktore zreszta martam 46 swietnie sfotografowała i uwidoczniła. Moim zdaniem sa to typowe doliny łez, ktore po wstrzyknieciu pod oczy kwasu hialuronowego uwypukliły sie potrojnie. Ja mam dokładnie to samo. Walcze z tym bo mam taki typ urody,ze nie mam chomikow tylko takie przeorane policzki na poł. Lift to troche zlikwidował ale po roku wylazło. Juz pisałam,ze gęstym wypełniaczem głęboko pod mięsień albo własnym tłuszczem mozna to zlikwidować ja sobie wstrzykiwałam restylane subQ, pomogło na rok ale droga zabawa bo jeden policzek 2,200 zł razy dwa.
Tego diabelstwa niczym nie zlikwiduje jak tylko wypelnieniem policzkow gęstym wypełniaczem albo własnym tłuszczem. Tłuszcz jednym słuzy innym nie. Po nim jakby bardziej tłusciła sie skora. Ja nie robiłam tłuszczu tylko moja siostra. Ona po zrobieniu tym i tym woli wypełniacz.

Te doliny to wstretne sa , ale chomiki jescze wstretniejsze bo ich niczym nie zlikwiduje rylko skalpelem.
Babina trzeba szykowac sie za dwa lata na nowo na powieki no u mnie tylko dolne.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 sie 2011, 13:42

u mnie też (triste . Zastanawiam się czy nie robić u Brzusia...Może będę się znowu dwa lata zastanawiać , a potem jak mi coś strzeli pójdę gdzie najbliżej (giggle
zadowolona

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 10 sie 2011, 15:26

Ja napewno nie pojade do Brzusia. Nie mam ochoty tłuc sie przez cała Polskę.co innego gdyby lift robił dobrze ale nie chcę mnieć już takich brzydkich blizn. Na dzien dzisiejszy to lift robiłabym u Kobusa / Kobus na topie teraz/ tez daleko ale dla liftu warto sie tłuc a dla powiek nie. Powieki robiłabym gdzies blizej, gdzie nie mam pojecia?

martam46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: martam46 » 11 sie 2011, 17:33

Kwiatuszek* pisze:Ja napewno nie pojade do Brzusia. Nie mam ochoty tłuc sie przez cała Polskę.co innego gdyby lift robił dobrze ale nie chcę mnieć już takich brzydkich blizn. Na dzien dzisiejszy to lift robiłabym u Kobusa / Kobus na topie teraz/ tez daleko ale dla liftu warto sie tłuc a dla powiek nie. Powieki robiłabym gdzies blizej, gdzie nie mam pojecia?
Kwiatuszku ja robiłam górne powieki u Sirka w Bielsku i jestem bardzo zadowolona.Płaciłam 3 tys.
Wracam jeszcze do moich oczu.Doliny łez to są wyżej,zaraz pod okiem a to co mam teraz to zapadniętą skórę w górnej części policzków( pod doliną).Poza tym okolica doliny po ostrzyknięciu kwasem jeszcze bardziej mi przysiniała. (envy Nawet mój małżonek zwraca na to uwagę a nie jest zbyt spostrzegawczy ( kiedyś robiłam usta i były jak parówki,stanęłam przed nim żeby zobaczył a on na to : co? zmieniłaś kolor włosów?) (rofl

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 13 sie 2011, 10:43

Kupilam ten puder do włosów. Jest fajny ale rzeczywiscie trzeba go stosować w minimalnej ilosci lub najpierw na palce potem na włosy.

Awatar użytkownika
wiosna w duszy
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: wiosna w duszy » 13 sie 2011, 15:58

Quer pisze:Kupilam ten puder do włosów. Jest fajny ale rzeczywiscie trzeba go stosować w minimalnej ilosci lub najpierw na palce potem na włosy.

Quer, mam pytanie natury ogólnej, więc w tym wątku chyba mogę :) Ty jesteś z Krakowa, prawda? Mam prośbę o namiary na jakiś sprawdzony salon kosmetyczny... Możesz mi coś polecić?

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 13 sie 2011, 22:33

kwiatuszku chyba ściągnęłam Cię myślami. Od dłuższego czasu chciałam napisać do Ciebie z zapytaniem czy Ty
masz też takie brzydkie blizny jak Ullrike.Odpowiedz padła że są brzydkie ,tak więc ja rezygnuje z tego
operatora ,który ma robić mi lift.Jak byłam z powiekami ,pytałam się czy odessa mi tł.z mojego podgardla ,
bo trochę jest tłuściutkie ,powiedział że nie trzeba.Zastanawiam się jeszcze nad Furmankiem ,co o tym myślisz.
Może inne dziewczyny pomogą.Na tych droższych doktorków nie bardzo mnie stać,chyba że poczekam ze 2,5 roku.
Gęba się posypała ,już nie mogę patrzeć w lusterko,a nie chcę harakirry.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 13 sie 2011, 23:08

Jolanta powiem tak. Gdybym staneła przed dylematem czy robić lif u Brzusia czy wcale bo na drogi mnie nie stac to zrobiłabym u Brzusia. Lift w Czechach jest za smieszna cenę. Fakt,ze blizny sa brzydkie widoczne ale jak sie nie czeszesz tak,ze widac Ci przy uszach to idzie to zatuszowac. sabrina płaciła cięzkie pieniadze i tez ma blizne brzydka bo musiał jej otwierac rane na drugi dzień. Prawda jest tez,ze nie odsysał mi podbrodka ale ja tez nie nalegałam ani nawet nie wspomiałam bo nie miałam takiej wiedzy na ten temat jak teraz. Teraz bym powiedziała,że chce i ma robić bez gadania. Oczywiscie za to sie dodatkowo płaci. Jezeli chodzi o Furmanka to wiem,ze blizny po nim sż ładne bo robiła Joanna ale podbrodka tez jej nie odessał dopiero jak pojechała drugi raz. U Furmanka sie nie czeka tak długo to tez atut. Joanna jest w miare zadowolona. Furmanek robi w narkozie a Brzusio w znieczuleniu miejscowym. Czechy maja tę dobra strone,że lezysz sobie 3 dni w szpitalu, obskakuja Cię i jestes bezpieczna.
Reasumujac ja bym sie zdecydowała na lift u nich gdybym nie miała innej alternatywy. takie jest moje zdanie.

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: jolantast3 » 14 sie 2011, 00:16

Kwiatuszku wielkie dzięki ,jeszcze raz przemyślę .Termin już mam wyznaczony na 8 marca.Obecnie zapuszczam
fryz ,i z tymi kudłami nie mogę sobie poradzić. wyglądam już jak Baba Jaga.Jak byłam młoda ,nosiłam długie
włosy od 20 lat krótkie.Czekam jeszcze na lift Jagny 5 ,ma mieć w listopadzie u Furmanka ,jak zda mam
relacje i wszystko będzie ok. to pojadę do niego na konsultacje.Muszę coś z tą gębą zrobić ,bo od ok.8 miesięcy
jestem tak zdołowana że nic mi się nie chce.Chyba siada mi psychika,nie mogę się pogodzić z tak nagłą
zmianą.Jak zaczęły wychodzić bruzdy nos.-wargowe ,zaczęłam więcej jeść ,myślałam że jak trochę przytyje na
twarzy to ich tak nie będzie widać.Okazało się że wyszły chomiki (których wcale nie zapraszałam do siebie).
Właśnie innej alternatywy nie mam i coś muszę wymyśleć .Martam jeszcze pisała o Sirku z Bielska,ale żadnej
dziewczyny po lifcie od niego nie ma.On dzieli lift na 2 ,więc chomiki już można zrobić u niego za 6,5 tyś.
Właśnie to dobre że w Czechach 3 dni jesteś pod stałą opieką.Do zdjęcia szwów pobyła bym u Kasi na kwaterze.
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”