Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: Sabrina » 25 lip 2011, 10:13

Babina,nie oswiadczam Ci sie bo jak wychodziłam za maż,to mój tez wydawał sie "złotym jajkiem" a potem okazało sie ze ma tylko jajka,wiec nie chce sobie brać następnego problemu na głowe gdy by okazało sie ze jednak zmienisz zdanie i nie bedzesz juz domów stawiać,aut klepać,blacharkę robić..... (giggle
Dopiero bym sobie kłopotu narobiła (headbang (rofl

Dziewczyny,ale mamy lato! Szok! Światło od rana zapalone bo nic w domu nie widać,tak ciemno. Jeszcze w kolo domu mam choinki,tuje i inna zielenine,która pieknie wyglada,ale blokuje światło. Nie pomyslałam o tym gdy sadziłam to wszytko 15 lat temu (no)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 27 lip 2011, 11:38

Zobaczcie co zrobiła z policzkami (no)
http://www.pudelek.pl/artykul/33980/han ... ca_do_tvp/" onclick="window.open(this.href);return false;

martam46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: martam46 » 27 lip 2011, 12:22

Sabrina pisze:Zobaczcie co zrobiła z policzkami (no)
http://www.pudelek.pl/artykul/33980/han ... ca_do_tvp/" onclick="window.open(this.href);return false;
To ja takie mini bulki mam w gornej czesci policzkow po podaniu juvederm3 w okolice doliny lez,w dodatku nieco zasiniale.Jutro ide na laser,ktory ma cos na to pomoc.Przed podaniem hialuronidazy przestrzezono mnie bo moze ona tez rozpuscic moj wlasny kolagen i dopiero bedzie pasztet. (giggle (whew

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 27 lip 2011, 12:53

ja nic nie mam wstrzykniete w policzki a czasami jak sie usmiecham tez mi sie jakos tak glupio uklada jakby miesnie mi sie rozdzielaly zaznacza sie dolina lez gemba sie zapada?

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 27 lip 2011, 13:55

Martam co to są te hialuronidazy ? pochodna kwasu hialuronowego? czy jak? bo nie moge za bardzo znaleźć w googlach objasnienia.

martam46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: martam46 » 28 lip 2011, 17:17

Jest to enzym,który rozkłada kolagen i powiedziano mi,że może on rozłożyć przy okazji mój osobisty kolagen a mam go napewno już niewiele.Nie chcę nawet wiedzieć jak mogłabym wyglądać gdyby mi wyżrło ten ludzki (whew
Marena bo może zanika Ci tłuszcz na policzkach i stąd te luzy. (triste

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 29 lip 2011, 11:05

Ha ha dobre (yes) (giggle pomyl;ka Kaczynskiego z hymnem i zrobiona parodia
http://ryjbuk.pl/pis-factor-259013" onclick="window.open(this.href);return false;

martam46
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: martam46 » 03 sie 2011, 16:25

Przepytalam fachowca o dzialanie tego enzymu hialuronidazy i doktor powiedziala,ze on nie rozpusci ludzkiego ktory znajduje sie w komorkach a tylko ten podany w injekcji.Ujemnym skutkiem jest dosc znaczny obrzek skory,wiec odpuscilam to sobie a jedynie chodze na laser by szybciej mi sie te wory pod oczami wchlonely.Jak doktor ktory mi to podal wroci z wakacji to pojde po zwrot kasy,jeszcze powinnam prosic o zwrot za laser,ale mam to robione za friko wiec mu sie upiecze.Juz nigdy nie dam sie namowic na niesprawdzonych "fachowcow".
Skorzystalam dzisiaj z bezplatnej mammografii,bo stala przy mojej pracy.Z cyckow zrobili mi nalesniki przy badaniu (giggle Za 3 tygodnie bedzie wynik.Jeszcze przydaloby sie zrobic wymaz z szyjki macicy.Trzeba tego pilnowac.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 03 sie 2011, 19:04

A ja się zawsze zastanawiam, po co wysyłają kobiety na mammografie skoro i tak, jeśli coś wykryją, to każą robić USG??? Nie lepiej od razu USG? Mniej promieni i nie tak nieprzyjemne . Ja sobie sama wymacałam guza przed laty.Był tak duży, że z tego co czytałam , nie miałam szans na życie.....Po tej okropnej mammografii , kazali zrobić USG, a potem i tak wycinałam żeby sprawdzić co to. Na szczęście nic groźnego, ale co przeszłam przez te parę dni, to moje.
Mam taki lęk, że od tego czasu boję się dotykać i nie macam się {wiem że to źle}.Nawet staram się myć gąbką aby nie wymacać czegoś znowu.
Cytologię robiłam dawniej regularnie co 1-2 lata. Niedawno poczytałam jak fachowo powinno się ją robić i okazało się, że chyba nigdy nie miałam prawidłowo robionej (no) . Zawsze było przy badaniu i obojętne w jakim dniu cyklu...ech lekarze.....
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 03 sie 2011, 19:16

Ojjj Babinko no to przeszłaś (thinking straszne to musiało być,bo wiadomo ze czlowiek zaraz pomysli ze to rak!
Ja mammografie robilam 4 lata temu jak wkladałam,zelki.Wiemze powinnam znów zrobic ale jakos tak zwlekam zreszta nawet nie wiem czy przy rzelkach da sie zrobic mammografie. Cytologie robi sie w polowie cyklu i to nawet miedzy którymis tam dniami nie wiem czy nie miedzy 11 a 14 ? Ja ostatnio robilam 2 lata temu jak zakładałam spirale.
Kurcze tez musze sie wybrać.

Posłuchajcie,ale sie smiałam haha
http://www.youtube.com/watch?v=sz0dWjY_ ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”