Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz. 5

Post autor: muflon2121 » 06 maja 2011, 21:00

Własnie sobie Nanobase wklepałam. Dziwna reakcja u mnie nastapiła po odstawieniu retinoidów (ale stopniowo). Jak sie skóra przy Zoraku przetłuszczala w ciagu dnia (choć generalnie była wysuszona), to teraz, te parę miesięcy po odstawieniu kompletnie nie uświadczysz tłuszczu. Kompletnie się nie świeci, a ostatnio nawet jakaś taka 'drazliwa' w niektórych miejscach się zrobiła. Generalnie w kremy nie wierzę. jedyne jakie stosuję są w miarę neutralne- Phisiogel i Nanobase. Witamina C mi nie sluży. Po ostatnim uzyciu na policzkach zrobiły się wałki jak od źle podanego miejscowo wypelniacza. I zaczerwienienia. na szczęście to-to ustąpiło. Używam witaminy E - 70 000 jednostek z Holland and Barret. Lepkie to jest i tłuste, ale mieszam z Phisiogelem i na noc ujdzie. Oleje - arganowy i z pestek różnych z Biochemii Urody stosowałam z róznym skutkiem. Córka mi ostatnio zameldowała, że kupiła oryginalny arganowy w Maroku, ale póki co jest u niej i czeka aż po niego pojadę (giggle
Ja tez czytałam i sprawdziłam w praktyce, że kremy pod oczy to pic i wymysł PR-owcow. Te co do twarzy - można na i pod oczy.
A propos nawilżenia, to żyłam w przekonaniu, że wlaśnie natłuszczające kremy "nawilżają". No bo nawilżanie to nic innego jak zabezpieczenie skóry przed utrata wilgoci. Samej wilgoci nie da się (podobno) "dostarczyc" skorze, bo krem zatrzymuje sie na naskorku. Więc to nawilżanie to jakby taka 'folia", zapakowanie skory przed utratą wody.
Zresztą jak się na noc niczym nie wysmaruję to skóra po jakimś czasie sama wytwarza taką powłokę lagodzącą wysuszenie i podrażnienie.

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 06 maja 2011, 21:16

muflon2121 pisze: Ja tez czytałam i sprawdziłam w praktyce, że kremy pod oczy to pic i wymysł PR-owcow. Te co do twarzy - można na i pod oczy.
A ja sie nie zgodze, a szczególnie jak ostatnio odkryłam Youth Eye Complex firmy is clinical. Co prawda mam przynajmniej dekade lat mniej niż Wy jednak moje problemy ze zmarszczkami, sincami pod oczami trwały od X czasu, próbowałam i tanich i drogich kremów, serum itp itd, wszystko o kant d... obic, no moze oprocz skin vivo biotherm, przez przypadek natknelam sie na Youth Eye Complex i juz po pierwszym nałożeniu czułam że ten kremik będzie inny i miałam rację, zmarszczki delikatnie spłyca, since redukuje, skóre napina, jakby wypełnia od srodka i nie jest to wyłącznie moje zdanie o moich oczach, ostatnio słysze co raz więcej pozytywnych słów apropo stanu twarzy - promieniejesz, kwitnaco wygladasz, zmienilas podklad czy co itp itd...Wiem, ze szybko nie zamienię go na inny (nod
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 07 maja 2011, 19:22

No, OK, ale ten krem jest Youth Eye a moje oczy są raczej old eyes , więc tego....zmarszczek nie napnie

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 07 maja 2011, 23:46

hahaha
nesia, fajnie, ze jest taki krem (ile kosztuje?), ale to raczej szczytny wyjatek potwierdzajacy regule.
kremy pod oczy maja slabsze dzialanie niz te do twarzy i na ogol sa chwytami marketingowymi i niczym wiecej.
poszperaj sobie w necie.
a ten moze kupie chociaz moje oczy tez sie old i nie wiem, czy nie szkoda pieniedzy, bo mi tez nie napnie.

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 08 maja 2011, 11:08

Dziewczyny Wasza sprawa co stosujecie pod oczy czy co zamierzacie z nimi robić. Wyraziłam swoją opinię, bo od X czasu szukałam swojego kremu i w koncu znalazłam.
muflon2121 niektóre nazwy rozumie się inaczej (clin
Tu stronka z opisem kremu http://www.sklep.isclinical.pl/youth-ey ... 6-p17.html" onclick="window.open(this.href);return false;, zresztą w necie możecie poszperać stronek z opisem i opiniami jest kilka.
Pozdrawiam
23.02.07 - ;)

Giacomo Casanova

joanna peers
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: joanna peers » 08 maja 2011, 16:06

Oj chyba jesli komus mam uwierzyc to stawiam na Muflonka bo skoro jak Nesia twierdzi ze jest na rynku taki krem
ktory zmniejsza zmarszczki pod oczami /a propos obejrzalam Twojego linka i przeczytalam co tam pisza mysle ze to
proste mydlenie oczu a jak jeszcze zobaczylam cene tego kremu to napewno go nie bede probowac bo dolozysz troche ekstra i mozesz zrobic op. oczu z wynikiem permamentnym i nie bedziesz musiala wydawac setek na kremy.
Ale oczywiscie jest to sprawa indywidualna jezeli nie chcesz korzystac z bardziej inwazyjnych sposobow to byc moze
dla niektorych ten krem jest rozwiazaniem .Ja raczej sie nie skusze (shake

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 08 maja 2011, 17:10

joanna peers pisze:Oj chyba jesli komus mam uwierzyc to stawiam na Muflonka bo skoro jak Nesia twierdzi ze jest na rynku taki krem
ktory zmniejsza zmarszczki pod oczami /a propos obejrzalam Twojego linka i przeczytalam co tam pisza mysle ze to
proste mydlenie oczu
Wiesz ja nie stoję w przetargu ani nie zbieram punktów, tak więc stawiaj na kogo chcesz. Myślisz że to mydlenie oczu, ok myśl co chcesz, ja nie poczytałam tylko korzystam i mi bardzo pasuje (nod
joanna peers pisze:a jak jeszcze zobaczylam cene tego kremu to napewno go nie bede probowac bo dolozysz troche ekstra i mozesz zrobic op. oczu z wynikiem permamentnym i nie bedziesz musiala wydawac setek na kremy.
Operację - zawsze można...
joanna peers pisze: Ale oczywiscie jest to sprawa indywidualna jezeli nie chcesz korzystac z bardziej inwazyjnych sposobow to byc moze
dla niektorych ten krem jest rozwiazaniem .
We wszystkim należy mieć umiar, a szczególnie z krojeniem się (clin
23.02.07 - ;)

Giacomo Casanova

joanna peers
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: joanna peers » 08 maja 2011, 17:56

Nesia przetarg nawet mi do glowy nie przyszedl przeciez to nie o to chodzi ale dalej dyskusji na ten temat nie bede prowadzic bo to nie ma sensu pozdrawiam

Awatar użytkownika
niebieska
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: niebieska » 08 maja 2011, 19:59

ja bym sie skusila na ten krem ale moje planowane wydatki przekraczaja wplywy i niestety nie moge sobie na niego pozwolic.
przeliczam jak joanna 8 x krem = operacja

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 maja 2011, 20:12

A ja bym chetnie sobie taki kremik zakupila.Dobre ma opinie poparte ladnymi fotkami.
Moze jestem podatna na marketing,ale ja bym zaszalala.
Kiedys kupilam odkurzacz rainbowa za 6 moich calych pensji.
I obraz za cala pozyczke z pkzp no teraz tak z 15 tys musialbym na niego wysuplac.
Wiec jakbym miala przyplyw gotowki, albo chetnego co chcialby mi prezent zrobic...czemu nie.
Taka odrobina luksusu ,albo szalenstwa.
Operacje to calkiem inna sprawa,z reszta przez operacje since pod oczami nie znikna

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”