dzisiejsze związki

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Re: dzisiejsze związki

Post autor: tOOsia » 06 gru 2010, 18:27

wiecie ja bylam z takim ktory mimo tego, ze ciagle tracil prace lub zarabial mniej ode mnie opowiadal swojej rodzinie, ze ja to mam wszystko pod nos podstawiane... a zapierdzielalam jak osiol
jak mu powiedzialam, ze chce isc na studia to mi wykrzyczal "nie mysl sobie ze bede cie utrzymywal" choc nawet o tym nie wspomnialam i nie pomyslalam. Chcialam wziac kredyt na studia i dalej pracowac...
sa rozne typy ludzi, ja dalam sie tak obgadywac i ponizac bo chyba jestem troche za glupia i naiwna
planujac slub pojechalismy po suknie slubna gdzie trzeba bylo zaplacic 1500 zaliczki, bylismy tam z moimi rodzicami i przy nich gadalismy ze mi zaplaci karta kredytowa a ja mu przeleje kase na konto
moja mama byla swiadkiem rozmowy
potem kiedy sspotkalismy sie z jednymi i drugimi rodzicami moja mam dowiedziala sie od mamy mojego bylego nieszczescia ze ow mi suknie kupil
jego matka zawsze zauwazyla jak mialam cos nowego na sobie a on wedlug niej chodzil w starych dzinsach
tylko ze on kupowal sobie levisy i tym podobne a ja spodnie marki primark...

wiec kolezanki ktore chca sie godzic na zycie utrzymanki z takimi typkami jak moj byly maja przewalone
ja nigdy typem utrzymanki nie bylam i nie zamierzam byc
byly mnie tak przedstawil swojej rodzinie
a jak sie wyprowadzil (jak bylam w pracy, tchorz jeden) to zabral nawet stare talerze i zelazko (ktorego nie umial uzywac) bo wedlug niego to on to kupil
rzucilam jeszcze w niego na pozegnanie stringami co kiedys dostalam w prezencie, potem zatrzasnelam drzwi...

jesli kolezanki utrzymanki maja kolesi ktorzy chca je utrzymywac i nie widza w tym nic zlego to dobrze i brawo dla nich

ja nie dalabym sie utrzymywac i nie chcialabym utrzymywac patrnera, choc wiadomo ze sa czasami ciezsze chwile i jak np ktos traci prace albo ma chwilowe problemy to sie pomaga
tak na codzien dzielimy wsyztskie wydatki na pol
moj chlop oducza mnie wydawania niepotrzebnie pieniedzy na rzeczy ktorych mam tysiace
dzieki temu juz jakos nam sie finansowo razem ukladaja plany
i jesli bedzie dobrze miedzy nami to moze kupimy dom :)
o ile bedzie dobrze... :/
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 06 gru 2010, 23:59

no ja bym sie chyba wlasnie takich rzeczy bala ze potem ktos mi powie ze mi cos kupil ze mam oddac bo to nie moje...albo ze bylam na czyims utrzymaniu ..brrr
ja juz mam raczej dojrzaly zwiazek i niema tu moje-twoje...wiekszosc rzeczy mamy wspolnych, aczkolwiek ja dbam o to by miec pewne rzeczy tylko moje, moze troszke egoizm,ale jakos tak....kobietki chyba tak czasami maja... lubia byc zabespieczone...jak sie luby kiedys odkocha i odejdzie do mlodszej to bedzie musial zaczynac od nowa..bo moich fikusnych kubasow i zelaska nie oddam (clin
(inlove
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
kasia990kasia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: kasia990kasia » 07 mar 2011, 20:04

Michitka pisze:A co myślicie o powrotach do byłych...?
Znam przypadek dziewczyny, była z facetem parę lat...były wzloty, upadki...on wieczny imprezowicz, kłamczuch, trochę używki mu w głowie i kumple..ale ona go kochała, on ją raczej też...był inny...ale próby czasu nie wytrzymywali...zaczęły wychodzić jego kłamstwa, rutyna....zerwali w wielkim buuu.... po paru miesiącach się spotkali...gadali normalnie...ona go traktuje jak normalnego kumpla, dużo może mu powiedzieć, zwierzyć się, bo się znają...on stał się spokojniejszy...mniej ją pociąga....ale znają się, dogadują...jak myślicie może być z tego nowy związek? mocniejszy od poprzedniego??? czy też nic z tego

Ja też niedawno rozstałam się po prawie 5 latach z facetem. Historia identyczna jak ta którą opisałaś. Skończyło się wielkim buuu... (worried
19.03.2010 powiększenie piersi ES VHP- 400 cc- Dr.Żukowska
15 Luty 2011 - Nosek i broda // Dr. Stępniewski
24 Sierpień 2012- poprawka nosa // Dr. Stępniewski ( niezadowolona !!! )
Wrzesień 2014 - koretka powiek + tłuszcz pod oczy // Dr Łoń
09.02 - poprawka powiek // Dr Łoń
28.03 - trzeci raz będę robiła nos (oby ostatni) - Dr Jadczak

Awatar użytkownika
mmala22
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: mmala22 » 12 mar 2011, 14:39

Wypowiadałam sie około rok temy w jednym z wątków o facetach...byłam wtedy nieszczęsliwa,podejrzewałam mojego ex o zdrade.Zostawiłam go...pózniej sie okazało,ze miałam racje (envy (niezle mi psychike zrył...szkoga słów-chory związek) a teraz? Teraz ma cudownego mężczeznę,5lat starszego,w ciągu roku bierzemy ślub..jestem w trakcie powrotu do Polski,zaczęłam studia-ex mi zabraniał,bo przecież szkoda kasy itp.Jest mi z nim cudownie i wiem,ze to TEN JEDYNY,najlepszy,cudowny,a najważniejsze,że NORMALNY (whew najlepsze,że znamy się całe życie (heart
Dziewczyny nie tkwijcie w związku bez perspektyw,bez szacunku.Długo trwało zanim podjęłam decyzje o rozstaniu,ale lepiej pózno niz wcale (sun
powodzenia (kiss
11 luty 2009-350,pod miesien,dr Brzuchanski
15 kwietnia 2008-calkowita korekta nosa dr Stepniewski

Awatar użytkownika
Kleo1989
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Kleo1989 » 12 mar 2011, 22:10

mala - SUPER,że się tak Ci udało (yes) Tylko pozazdrościć,ale tak pozytwynie!!!!! (happy (happy (flower) (rire To moja historia: Jestem z moim facetem prawie 7 lat... Wczesniej ją opisywalam .. Dodam,że nic się nie zmieniło... Życie z nim jest .,,mhm.. ciężkie. Cud,że razem nie mieszkamy. Ja jestem zupełnie inną osobą-kocham życie,cieszę się każdą chwilą, ciężko pracuję, jestem niezależna,nie lubię oszczędzać $$,kocham podróże...a on-przeciwienstwo mnie... Pod każdym względem. Mimo,że wiem,iz to nie TO,boję się odejść,że nikogo sobie nie znajadę... ,zostanę sama.. (pleure (triste albo trafię na beznadziejnego faceta (triste ,a tego stracę... W głębi duszy go kocham+przywiązanie,wspomnienia,to pierwsza miłość... Ah.. Takie decyzje są dla mnie zdecydowanie za ciężkie. Czasem jeszcze wierzę ,że się zmieni..są tego przejawy-jest ok... Ale reszta (triste -te ograniczenia,zaborczość, chęć odosobnienia,ciągłe siedzenie w domu-bo po co wychodzić do ludzi...[oczywiscie wg niego], zabijają dobre prognozy... Próbowalam setki,tysiące razy rozmawiać z nim. Spokojnie,bez stresu,małymi kroczkami do przodu. To bez sensu... Do niego nic nie dociera... (triste Może któraś z Was też borykała się z takim problemem?! (triste Jestem w czarnej (mooning ......Help me!!!!!!!!! (blush
Nosek ,broda 23 MARCA 2010 dr Stępniewski
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 93#p577593" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=740" onclick="window.open(this.href);return false;
ES VHP- 450 cc 21 MAJ 2010drŻukowska
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=300" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
olivka23
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: olivka23 » 12 mar 2011, 22:27

Kleo1989, nie jestem za tym, żeby doradzać, bo każdy powinien brać odpowiedzialność za swoje życie, zrób tylko jedno, spróbuj sobie wyobrazić siebie w tym związku za 5, 10 lat, co widzisz, kogo widzisz???

Poza tym wszystkim kobietkom będącym w związkach z partnerami, którzy próbują je ograniczać, polecam książki:

"Toksyczne słowa" Patricia Evans
"Kobiety, które kochają za bardzo i ciągle maja nadzieję, że on się zmieni" Robin Norwood (mogę przesłać na maila!)
"Toksyczne związki" oraz "Toksyczna miłość" Melody Pia (mogę przesłać na maila!)

A na koniec : "Jak żyć żeby nie zwariować" Jacek Santorski (mogę przesłać na maila!)

Pozdrawiam!
I do what I have to to live the way I want to....

Awatar użytkownika
idealiste
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: idealiste » 13 mar 2011, 01:47

Kleo1989 pisze:Mimo,że wiem,iz to nie TO,boję się odejść,że nikogo sobie nie znajadę... ,zostanę sama.. (pleure (triste albo trafię na beznadziejnego faceta (triste ,a tego stracę...
Uważam, że nie powinnaś być z facetem tylko z powodu obawy, że zostaniesz sama. Jesteś młodą, atrakcyjną i fajną dziewczyną i masz szansę żeby ułożyć sobie życie dokładnie tak, jak sobie to wymarzyłaś.
Ciężko jest rozstać się z pierwszą prawdziwą miłością, nawet jeśli nam ona nie odpowiada i nas ogranicza i czasami niszczy.

Jak słusznie zauważyła Oliwka to Ty powinnaś podjąć decyzję i my nie powinnyśmy Ci nic doradzać,ale myślę że pomoże Ci jak zrobisz następującą rzecz. Weź dwie kartki, podziel obydwie na dwie kolumny. Na pierwszej po jednej stronie wypisz jego wady, po drugiej zalety. Na drugiej kartce po jednej stronie wypisz te wspomnienia z nim związane, które uwielbiasz, a po drugiej te przez które chce Ci się płakać lub jesteś wściekła.
Zsumuj, zobacz których jest więcej.
Jedna uwaga. Jeżeli zauważysz, że podczas wypisywania tych rzeczy wyraźnie skłaniasz się ku którejś ze stron (pozytywnej lub negatywnej) to odłóż kartki na jakiś czas. Może to być związane z ostatnimi przeżyciami (np jeżeli ostatnio było między wami super to bedziesz chciała pisać o dobrych rzeczach i na odwrót). Najlepiej jest to zrobić kiedy nie widzicie się pare dni (jeżeli nie mieszkacie razem to nie powinno to być trudne). NIe pod wpływem emocji.

Mam nadzieję, że to Ci choć odrobinkę pomoże w podjęciu decyzji, mi pomogło (happy stara, wypróbowana metoda, polecona przez babcię (sun (kiss
10.09.10 DR. Stańczyk 365 cc
Marzec 2015 kreski permanentne
W kwietniu 2015 pozbylam sie aparatu na zeby ;)

Kwiecien 2015 powiekszenie ust 1 ml

tygrysica26
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: tygrysica26 » 15 mar 2011, 21:56

KLeo rybko..fajna dziewuszyska z ciebie ..popatrz na mnie chcesz tak skończyć..znasz moja historie..nie jest wesoła..wiec uciekaj póki sil w nogach bo potem..potem będzie za późno. Wiem jesteśmy głupie jak chodzi o facetów i nie słuchamy rad innych ale jak by mi kiedyś ktoś powiedział ..wiej tez bym nie uwierzyła ..ale uwierz mi nie chesz sobie zmarnować życia, a jak będzie baby...
takiego kwiatka...nie myśl w ten sposób..nawet ja po 30 stce wiem ze mogę mies fajne życie..z córka..wystarczy chcieć
i tak jak napisała Oliwka..kogo widzisz za parę lat...
nie popełnij tego błędu co ja.szukaj kogoś podobnego do Ciebie..nie odwrotnie.mi nie miał kto doradzić (pleure
01/2010-anatomiczne pod mięsień Mentor 345cc
BOSKIE

Awatar użytkownika
Kleo1989
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Kleo1989 » 17 mar 2011, 13:58

Dziękuję Dziewczynki...Dziękuję Wam bardzo za dodanie mi otuchy i pomocne sugestie!!!! (kiss Po wczorajszym wieczorze wiem,że to największy (mooning i DRAN pod słońcem. Bez uczuć i zera ciepła... To własnie przez niego czuję się tak,jak się czuję.... (shake Ciekawe,czy jak straci WSZYSTKO to zrozumie... Ale pewnie nie,bo jego mózg już dawno nie działa (mmm . Miłego dzionka!
Pozdrawiam (happy
Nosek ,broda 23 MARCA 2010 dr Stępniewski
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 93#p577593" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=740" onclick="window.open(this.href);return false;
ES VHP- 450 cc 21 MAJ 2010drŻukowska
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=300" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
idealiste
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: idealiste » 17 mar 2011, 16:51

Kleo dobrze, że się o tym przekonałaś teraz, a nie wtedy kiedy byś się z nim bardziej zaangażowała.
Trzymaj się Kochana (kiss
10.09.10 DR. Stańczyk 365 cc
Marzec 2015 kreski permanentne
W kwietniu 2015 pozbylam sie aparatu na zeby ;)

Kwiecien 2015 powiekszenie ust 1 ml

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”