Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Post autor: Sabrina » 21 wrz 2010, 18:44

Babina na Pw pytałam czy to sa nalepki,czy ty to sama malujesz i znalazłam strone na której to wyjaśniają,ale skąd sie bierze te motywy kawiaty i inne....To sa naklejki które potem pokrywa sie farbą czy jakies papierowe wycinanki?
http://www.cafeart.pl/2005110238/decoup ... owego.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 wrz 2010, 20:26

to są w~łasnie serwetki. Najlepiej mi si~ę robi z papieru ryzowego. Pare godzin siedzialam na Allegro żeby wybra~ć motywy pasujące do mojej kuchni (giggle , tyle jest rodzajów!!!
Dzi~ęki Twojemu linkowi juz wiem czemu mi sie rozmazuja spekania!!!Ja malowalam pendzlem, a tu trzeba gabeczka tapowa~ć.
Cos si~ę dzieje z forum czy to mój komputer wstawia w~ężyki przed polskimi znakami?
zadowolona

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 22 wrz 2010, 08:19

Babina , podoba mi sie to co robisz ,masz pasje. Pamietam jak dzieci mi przynosily prace szkolne wlasnie robione ta metoda , powinnam jeszcze miec pudelko od cygar ladnie ozdobione na kolorowo kwiatkami , kiedy sie pytalam jak one to robia to zawsze mi odpowiadaly ze "to takie proste" :roll: ;) Teraz juz mi nic nie przynosza ...buuuu
Moja pasja nadal jest makijaz tyle ze w tym roku nie mam w szkole makijazu klasycznego beauty lecz wybralam makijaz artystyczny , teatru ,tv ,z protezami przeroznymi tronsformacjami i malowaniem ciala (body painting) wlacznie . Wciagam sie okropnie a z kieszeni "wychodzi" tez sporo ale tak juz jest ze pasje kosztuja , ale ile daja przyjemnosci !
Jesli ktoras z Was mnie przeczyta jeszcze przed 14 sta to czekam na rade . Otoz ide sie ostrzyknac , zostalo jeszcze produktu sprzed 2 tygodni . Mialam robiona doline lez i troche pod oczy +botox na kurze lapki . I wlasnie po tym ostrzykiwaniu pod oczami bylam brzydko spuchnieta ponad tydzien i tak sie zastanawiam czy moge temu jakos zapobiec od razu po zabiegu , czy zaraz po wyjsciu z gabinetu moge przykladac np zelowa zimna maske lub cos innego schlodzonego , czy to zapobiegnie opuchliznie i czy nie za szybko po zabiegu na takie oklady , nie wiem czy mozna to robic ?.Co jedynie lykam u mojej dermatolog to pastylki arniki ale to jest na siniaki a nie na opuchniecia . Lekarka mnie przyjmie jako pierwsza wiec nie mam mozliwosci sie zapytac o to przed zabiegiem.
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 wrz 2010, 10:07

Fajnie Babina ze się przydałam. Co do papieru ryżowego to ja wczoraj robiłam z niego na obiad Sajgonki.
Kupiłam go w spożywczym sklepie. No chyba ze ty używasz czegoś innego. Moje to okrągłe nalesniczki które moczy sie na 2 sek w wodzie i robi sie z tego cos tak cieniutkiego i delikatnego jak skóra gdy schodzi po opalaniu (giggle haha takie skojarzenie wczoraj miałam jak je moczyłam.
Wracajac do tematów bliższych naszemu sercu haha... widziałam w TV jak lekarz w trakcie liftingu potraktował laserem kurze łapki.Podobno to jest najlepsza metoda? Moze kiedys sie wybiore,bo moje sa ogromne,a botox trzymał 1.5 miesiaca pare lat temu (itwasntme wiec bez sensu wywalać chyba 600 zł,ale ja kurze miałam juz chyba w przedszkolu haha.
nowy temat.
Znalazałam w necie info,ze dziewczyne młode i te w naszym wieku smarują sie kremem z naturalnym progesteronem.
Kupiłam ksiązkę pewnego lekarza Tomasza Nicoń w której wszytko pisze na temat tego progesteronu.
Czytałam w necie oopinie babeczek i szczęka mi opadała.Pomaga nie tylko w klimakterium,ale i na cysty,mięsniaki,na zajscie w ciaże....
Zamówiłam,moze dzies dostanę (mdr
Tu jest strona z opisem co to jest,co sie z nami dzieje jak nam go brakuje i co leczy.Moze którejś sie przyda.
http://natura.leczy.w.interia.pl/Indeks ... biety.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tu jest książka tego lekarza.
http://www.nocun.com/zdrowiekobiety_800.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 wrz 2010, 10:51

myślę, że papier który jest do dekupazu nie jest jadalny (giggle (giggle . Nie próbowalam chociaz jeden kupiłam zupełnie gładki {do szkła}. Chce zrobic klosz do lampy.........
Moje hobby nie jest tak kosztowne, bo wykorzystuję głównie przedmnioty, które juz mam. Farby są z budowlanego marketu, kleje na wikolu za grosze....

Sabrina, czytałam o fitohormonach .Dlatego polacałam Ci soję. Ja wierzę, ze wszystkie leki sa w pozywieniu.To nic nie szkodzi, ze tych składnikow jest tam mniej niz w tabletce, bo one sa całkowicie przyswajalne {i nigdy ich nie przedawkujesz}.Natomiast te w tabletkach przyswajane są w kilku %. To samo pisza o skorupkach. To wapno przyswajane jest w 97%, a pastylkowe w 10%. Powyżej tez jest wzmianka, że odchodzi się na swiecie od TZH.!!
Zawuwazcie ile u nas jeci reklam róznych leków! Reklamuja juz suplementy diety dla dzieci!!
zadowolona

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 22 wrz 2010, 11:00

co bedzie jak sie skoncza przedmioty ? ....
Kto mi podpowie jak zapobiec opuchliznie ?
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 22 wrz 2010, 11:50

sabrina no przeczytalam ten artykul i tak wiele madrzejsza nie jestem tyle to ja wiedzialam ze w koncu trzba cos zaczac ze soba robic ale nie podaje tam zadnego leku w ktorym to wszystko by bylo
jedne dziewczyny chwala sobie soyfem inne menoplant
wlasnie tak doszlam do wniosku ze cos musze zaczac brac bo mam klopoty ze snem, ciagle boli mnie głowa, nie mam na nic siły i jeszcze teraz okres mi sie skrócil tzn odstep miedzy na 17-20 dni od trzech miesiecy ze stalych 28 od zawsze i jeszcze zamiast 5 dni to trwa prawie 7, robilam sobie badania i znowu mam anemie, mnie pewnie spada ten progesteron, albo go zawsze mialam za malo bo od kiedy pamietam cycki mie bola od polowy cyklu do okresu i glowa tak ze 3 dni p[rzed okresem strasznie mnie boli
ja progesteron bralam kiedys w zastrzykach na poddtrzymanie ciazy
teraz sprawdzialam na necie i porownalam oba preparaty
i tak soyfem zawiera 1 tabletka 100 mg wyciagu z soi co odpowiada 26 mg izoflawonow oraz zawiera genisteina, daidzenina
menoplant 40+ zawiera
1 kapsułka
35 mg izoflawonow soi, genistyny, genistetiny, daidzeina
menoplant tanszy bo 60 kapsulek kosztuje 19 zl
czy jak juz zaczne to cholerstwo brac to tak bez przerwy trzeba to brac codziennie przez 4-5 lat?

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 wrz 2010, 16:08

Marena ale soyfem zawiera estrogen [gdy go brak pocenie,uderzenia gorąca ] a gdy brakuje progesteronu [brak motywacji,checi na cokolwiek a przede wszytkim ciagłe nerwy]
Ja zażywa soyfem od 3 lat i nie mam chyba przez to uderzeń,ale nie mam sily na nic i jestem ciagle zła wiec musze zarzywac progesteron. Ponieważ nie chce chemii to spróbuje ten krem z progesteronem.Czekam na przesyłkę.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 22 wrz 2010, 19:52

Beata pewnie juz po ostrzyknieciu i porady sie nie doczekala.Pewne dlatego ze diabli wiedza co robic zeby opuchlizny nie bylo.Jak ma byc opuchlizna to bedzie

Sabrina podaj stronke gdzie ten krem z progesteronem kupujesz?
Ja znalazlam doustnie tylko takie cos http://www.vitalabo.pl/wszystkie_marki/ ... _yams_plus" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak widac to bardziej na naszym etapie potrzebny jest progestreon tym bardziej ze ma tyle dobroczynnych wlasciwosci .
I tak dziala uspokajajaco,ja ostatnimi czasy spokojna i zadowolona ..no ale spokoju nigdy dosc.
Miesiaczka tez w miare regularna poki co,z reszta ja dopiero po 40 zaczelam regularnie miesiczkowac .
We wszytskim mam taki opozniony zaplon hehe ,oznak przekwitania no nie wiem,, ja nie czuje na razie ,a moze uwagi nie zwracam?
Chcialabym jednak jakies tabsy z naturalnymi hormonami pobrac ,bo krem to chyba malo wydajny .
Napisz Sabrina jak go dostaniesz i postosujesz czy widzisz efekty.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 22 wrz 2010, 20:53

Wczoraj dzwonił do mnie lekarz i zamówiłam tez u niego [jego brat sprzedaje te kremy] bo to chyba najpewniejsze zródło,ale wczesniej zmowilam na allegro wiec bede miała dwie tubki.
Na allegro babeczka sprzedaje NATURALNY PROGESTERON NPC ALE TO NIE JEST TEN KREM,a na dole tej strony pisze NOWOŚĆ i to jest ten krem DHEA Krem dla kobiet Napisałam do niej ze ten NPL mnie NIE interesuje,ale ten nizej DHL bardzo i odpisała ze mi go wysle za 60 zło po za allegro.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1228287370" onclick="window.open(this.href);return false;
Ula w kisązce ten lekarz napisała,ze krem przenika bezposrednio przez skórę i najszybciej,najlepiej sie wchłania,Tabletki mieszaja sie z jedzeniem a do tego wątroba jeszcze te tabletki trochę neutralizuje.
Wazne zeby krem nie zawierał oleju bo zle sie wchłania i nie miał mniej niz 500 mg progesteronu.
Mozesz zadzwonić do lekarza i zamówić.Jak go nie bedzie,a czesto go nie ma,to nagraj sie i on oddzwoni.
GABINET LEKARSKI
Hutnicza 3
20-218 Lublin
tel. (0-81) 746-48-11
e-mail: nocun@lycos.com
tu sa tabletki które maja 500mg i sie nad nimi zastanawiałam,WILD YAM ROOT 100 kaps/500mg ,ale jednak krem jest lepszy
http://allegro.pl/wild-yam-root-100-kap ... 62203.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”