blokada przed byciem matką

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 18 paź 2005, 18:22

ja nie mam zamiaru nikomu ublizac! zbulwersowalo mnie to, co powiedzial don ale nie oznacza to, ze uwazam, ze posiadanie wiecej niz jednego dziecka to cos zlego. jezeli ktos jest w stanie zapewnic im milosc, wychowanie, opieke i przyszlosc oraz swiadomie decyduje sie na posiadanie wiecej niz jednego dziecka bo tego wlasnie chce- jak kate i don, to chwala takim osobom za to! nie mozemy jednak sugerowac, ze wszyscy tak powinni. niektore kobiety nie powinny wogole byc matkami, inne nie moga sobie pozwolic na posiadanie wiecej niz jednego dziecka a jeszcze inne poprostu nie chca. i nie ma w tym nic zlego. niech kazdy robi to, co uwaza za sluszne i tyle. chce tylko uzmyslowic co niektorym, ze nie mozna sprowadzac roli kobiety wylacznie do rodzenia dzieci i to jeszcze w jak najwiekszej ilosci, bo kobieta ma prawo decydowac o swoim zyciu i o tym komu je da. jezeli chce miec 3- super, jezeli wcale nie chce- tez dobrze.
ja odebralam wypowiedz dona jako uprzedmiotowienie roli kobiety i sprowadzenie jej do rodzenia dzieci- i to jest tylko moje zdanie, poprostu tak to odebralam. wiem, ze mamy ujemny przyrost naturalny ale do cholery to nie powod aby rodzic bez myslenia!

jasmin, napisz moze poprostu do kogo pijesz swoja wypowiedzia i co cie razi w tym, ze ktos moze miec swoje zdanie. nie chce sie tu klocic, bo nie o to chodzi. mam nadzieje, ze w koncu dostrzezemy, ze mamy rozne systemy wartosci, rozne priorytety, zapatrywania i pomysly na zycie. nie musimy myslec tak samo ale to nie powod do obrazy...
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
Kamilo
Super Admin Beauty
Super Admin Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamilo » 18 paź 2005, 18:27

Jasmin pisze:Kate nie dziwie sie Twojej frustracji-niektore wypowiedzi dziewczyn sa zenujace!!!!
Nie wiem jak to jest, ze sa osoby na tym forym, ktore robia z siebie Bog tylko jeden wie kogo-sa agresywne, nieprzyjazne i ZAWSZE musza postawiac na swoim, ich wypowiedzi sa czesto bardzo niesmaczne i NIKT tego nie widzi-ani moderatorzy, ani inni uzytkowincy tego forum.
Oczywistym jest, ze czasami dojdzie do klotni miedzy dziewczynami (takie zycie) ale sa osoby, ktore (jezeli ktos tylko smie miec inne zdanie na dany temat)atakuja zaraz i to w niewybredny sposob!!!

Aha-jakby sie ktos pytal to absolutnie nie bronie wypowiedzi Dona-bo jest ona zupelnie sprzeczna z moimi przekonaniami co do roli kobiety ale to nie powod-zeby ublizac i Jemu i Kate !
Mam na tyle kultury,zeby uszanowac zdanie innych!

Howk!
You are right. Bravo.
Some people have to make difference between opinion and morality. It's good that every people have own opinion, it make us thinking, and sharing.
But if some people don't respect and start be nasty without reason, moderators and Admin have to make them job and don't let this kind of attitude on this forum.

Best regards.

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 18 paź 2005, 18:39

Kamila czego po ang piszesz? :?

Awatar użytkownika
Kamilo
Super Admin Beauty
Super Admin Beauty
Kontakt:

Post autor: Kamilo » 18 paź 2005, 18:40

nie jestem Kamila, jestem Kamilo i nie mowie po polsku :cry:

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 18 paź 2005, 18:45

a ja sie zastanawaialam czego Kamila avatar zmienila :wink:
nie jestem Kamila, jestem Kamilo i nie mowie po polsku
no chyba jednak mowisz(piszesz) i to calkiem niezle :wink:

Jasmin
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Jasmin » 18 paź 2005, 18:46

mara!!! co mnie razie w tym, ze ktos moze miec swoje zdanie????
MNie absolutnie nic nie razi wrecz przeciewnie -moze zle sprecyzowalam swoja wypowiedz!!
O ile przeczytalas moja wypowiedz do konca to doczytalas, ze tez mam ZUPELNIE inne zdanie, niz Don!!!
Nie jestem typem Matki- Polki-wpadlam majac 21 lat (wtedy bylam zalamana) dzis jestem szczesliwa z tego powodu-bo swiadomie na dziecko chyba bym sie nie zdecydowala!!!!! Mam jedno dziecko i koniec z rodzeniem, pieluchami itp.
Chodzi mi o to jak niektore dziewczyny odpowiedzialy na slowa Dona-a bylo to na tyle niemile, ze niemilo poczula sie tez Kate!!!! Chodzi mi tylko o to,ze czasami zanim cis napiszemy to chwile pomyslmy czy tymi slowami kogos nie urazimy!!!

Jasmin
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Jasmin » 18 paź 2005, 18:50

ehhhhh dobra juz nic nie pisze bo zaraz sie sama zamotam :)
Powiem jeszcze tylko tyle, ze w dzisiejszych czasach nie tylko chec posiadania dzieci przemawia za tym, ze je sie ma-a kwestia finansowa-to jest dopiero temat rzeka!!

Awatar użytkownika
mara
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: mara » 18 paź 2005, 18:53

jezeli powiedzialysmy cos co mogloby kogos urazic to nie zrobilysmy tego celowo. mnie np. urazily slowa dona i wyrazilam swoja opinie jak ja to odczytalam. tak jak juz napisalam- podziwiam kate za to, ze swiadomie zdecydowala sie na dzieci i ze moze im dac wszystko co najlepsze. jednak pamietajmy, nie wszystkie z nas by to uszczesliwilo a dodatkowo nie wszystkie dzieci w takim wypadku moglyby byc szczesliwe.
Próżność to mój ulubiony grzech...

Awatar użytkownika
blondi 222
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: blondi 222 » 18 paź 2005, 20:12

mara pisze:jezeli powiedzialysmy cos co mogloby kogos urazic to nie zrobilysmy tego celowo. mnie np. urazily slowa dona i wyrazilam swoja opinie jak ja to odczytalam. tak jak juz napisalam- podziwiam kate za to, ze swiadomie zdecydowala sie na dzieci i ze moze im dac wszystko co najlepsze. jednak pamietajmy, nie wszystkie z nas by to uszczesliwilo a dodatkowo nie wszystkie dzieci w takim wypadku moglyby byc szczesliwe.
podpisuje sie pod tym :wink: czułam dokładnie to samo , poczułam sie gorsza bo nie mam dzieci lub ich nie planuje narazie .
Szkoda ze, Don nie pomyslał ze to co pisze moze tez kogos zabolec.
I w rezultacie poleciałay gromy w jego kierunku... ale kto wiatr sieje ten zbiera burze ....niestety

Awatar użytkownika
kate
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: kate » 18 paź 2005, 21:47

blondi 222 pisze: Szkoda ze, Don nie pomyslał ze to co pisze moze tez kogos zabolec.
I w rezultacie poleciałay gromy w jego kierunku... ale kto wiatr sieje ten zbiera burze ....niestety
Niestety wiele z Was także nie pomyślało.
A ze swoich facetów robicie potwory, które chcą od Was przedłużenia gatunku.
Dziewczyny :!: Jeśli facet chce mieć z Wami dziecko, to nie dlatego, że chce przedłużać gatunek, tylko dlatego, że WAS KOCHA, chce z Wami założyć rodzinę, opiekować się, cieszyć życiem. Nikt nie mówi, że musicie dzieci rodzić już, teraz i zaraz, ale nie propagujcie mody na "nie posiadanie dzieci". Kto ich nie cierpi niech ich nie ma, kto chce mieć później niech ma później, ale nie róbcie z siebie cierpiętnic, którym przypadło w udziale pomnażanie gatunku ludzkiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”