pogaduchy o wszystkim i o niczym:) cz. 2

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
missP
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Re: pogaduchy o wszystkim i o niczym:) cz. 2

Post autor: missP » 14 wrz 2010, 14:57

Cześć (giggle Wróciłam już z kliniki. Mój kinolek siedzi w gipsie. Nie było wcale tak strasznie jak myślałam. Mogłabym takie operacje mieć co tydzień (giggle
wrzesień 2010->nosek

Awatar użytkownika
dona7
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: dona7 » 14 wrz 2010, 15:02

missP to super ...mam nadzieje że po swojej op.tez bede miała takie spoko odczucia...gratulacje...
trzymamy kciuki za efekt końcowy... (yes) (flower)
Kasprzyk T. - Silimed Natural 410 XH 360 HI op.18.02.2014r....? sama nie wiem ....

dr.Keller-Skomska - korekcja czubka nosa.... 04.07.2012.... ZREZYGNOWAŁAM....
dr.Jan Rykała Łódź - nosek...- 09.08.2012r. juz sie denerwuje bardzo...))) marzenie pomału sie spełnia ...trzymajcie kciuki...))) Już PO czekamy na efekty )))

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 14 wrz 2010, 18:05

Ech, tak sie tylko tu na glos dziwilam te sytuacji. I mam nadzieje, ze mnie nie zrozumialyscie zle w tym, co mialam na mysli mowiac, ze to ja moglabym byc obrazona: nie na dziecko, a na mame oczywiscie!
Mama nie jest obrazona juz dzis, a ja celowo nie bede wracac do tematu. Chyba, ze znowu bede u niej w toalecie... (wondering
To co Nesia napisala, mysle, ze dobrze pasuje do tej malej dziewczynki. Jest juz na tyle inteligentna, ze potrafi juz nawet czytac (!), wiec co do toalety, to tez pewnie wie. O ile mama powiedziala.
Bardzo czesto dziwie sie ja i inni moi znajomi, jak bardzo inaczej zachowuja sie niemieckie dzieci w odroznieniu do dzieci innych narodowosci. Ma sie wrazenie, jakby rodzice w ogole im nie wpajali podstawowych regul.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 14 wrz 2010, 19:15

Wiesz Maju, że coś w tym jest, co napisałaś odnośnie wychowania, czy jak kto woli kultury osobistej niemieckich pociech. Rodzice pozwalają im na naprawdę wiele i nie wpajają im takich rzeczy jak podstawowe zwoty grzecznościwe: proszę,dziękuję, Dzień Dobry etc. Sami mamy sąsiadów, którzy mają syna 8-letniego i zawsze mija nas i innych mieszkańców na schodach i nigdy nie usłyszeliśmy halo, czy danke, kiedy trzyam mu drzwi, żeby mógł wejść do budynku (tongueout W PL wygląda, to inaczej, chociaż nie można uogólniać, bo wszędzie ludzie są tacy sami, wszędzie spotkamy tych bardziej i mniej wychowanych (clin

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 14 wrz 2010, 21:18

Maja bardzo dobrze zrobilas. 5 letnie dziecko to nie niemowle i powinno juz wiedziec mniej wiecej co wolno, a co nie. Mam bratanice 4 latke i ona jest taka obeznana, ze wydaje mi sie, ze chyba wszystkie dzieci takie są (giggle Mnie strasznie wkurza jak przychodza mi do pracy matki z rozwrzeszczanymi dziećmi. Czesto nie zwracają im uwagi, ze tu sie PRACUJE i nie ma sie ochoty wysluchiwac ich piskow i krzykow przez 15 minut. Do tego nie jeden popisal mi biurko (angry

Ola ja juz sie nie moge doczekac tego GPSa (giggle Obrączki juz tez mamy, jeszcze tylko nie wiem co wygrawerowac. A Ty co masz???

Czy powinnam nosic obraczke po polsku, czyli na lewej dloni czy po angielsku na prawej? hmm (wondering
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 14 wrz 2010, 21:23

karolka69 pisze:Ola ja juz sie nie moge doczekac tego GPSa (giggle Obrączki juz tez mamy, jeszcze tylko nie wiem co wygrawerowac. A Ty co masz???

Czy powinnam nosic obraczke po polsku, czyli na lewej dloni czy po angielsku na prawej? hmm (wondering
Karolka ha my mamy z potworem datę ślubu, żeby no wiesz żadne z nas nie miało problemu z pamięcią o rocznicach (giggle (giggle (giggle Babka u jubilera odradzała nam pisanie imion, i jakiś tam wyznań typu:na gorze róże, na dole fiołki, a my się kochamy, jak dwa aniołki (rofl (rofl Dzisiaj wiem, że wygrawerowałabym sobie napis Kruszka, a mój potwór kochany Herbatnik,no ale już za późno (giggle
Od paru dni mój piękny Don Pedro nazywa mnie Rysiek, więc ja to mam już całą kolekcję ksywek (angel

Lubka, a Ty jak dalej tak dużoooooooo pracujesz (cash (muscle

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 14 wrz 2010, 21:40

Alez Karolka, nie zaskakuj mnie dziewczyno! Ja cztery lata mezatka i obraczke nosze na prawej rece i opowiadam wszystkim, ze tak jest po polsku! Ze na lewej nosza wdowy...

Co do dzieci tez wlasnie sobie porownalam z dziecmi mojego brata i nie wyobrazam sobie, zeby one cos takiego mogly zrobic. Juz od dawna widziala, ze ich mama potrafi im bardzo duzo wytlumaczyc i ma na nie spory wplyw.
Kiedy tak sobie porownuje, to u dziecka tej mojej kolezanki tez paru "drobiazgow" mi brakowalo. Np specjalnie podeszlam do malej na poczatku, zeby sie przywitac, a ona nic: rece za siebie, patrzy w druga strone, nie slucha, co mowie i w polowie cos wykrzykuje do mamy... kompletny brak pokazania dziecku, jak ma reagowac (punch
Przeciez to takie proste: podaj raczke i powiedz jak masz na imie. Nie chce tu krytykowac, ale zwyczajnie podrzucam to do tego dziwacznego wychowywania - nie wychowywania dzieci w Niemczech. Tak jak powiedziala Ola, to nie to samo.

I napisze cos jeszcze, bez ogolniania oczywiscie, jest to jednak moja osobista obserwacja: ile razy mam do czynienia z dziecmi, z ktorych przynajmniej jeden z rodzicow nie jest Niemcem, to te dzieci juz sa inne. Sa dla mnie po prostu bardziej dzieciece i slodsze. Kiedy np. dziecko bawi sie czymkolwiek, a ja zagaduje: co tam masz? to to dziecko zazwyczaj chetnie mi opowiada o swojej zabawce i sie usmiecha albo smieje. Na to samo pytanie (mialam pare razy) niemieckie dziecko opryskliwie odpowiada mi: a co, nie widzisz? (czasem moge jeszcze uslyszec, czy slepa jestem, ale to przebacze). Nie wiem, jak sie rozmawia z takim dzieckiem.

I jesli mu cos podaje, czy przepuszcze w drzwiach, czy spotykam na ulicy i tez zero reakcji, to tez nie wiem.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
missP
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: missP » 14 wrz 2010, 21:44

dona7 pisze:missP to super ...mam nadzieje że po swojej op.tez bede miała takie spoko odczucia...gratulacje...
trzymamy kciuki za efekt końcowy... (yes) (flower)

Na pewno będziesz zadowolona, ja miałam straszne obawy. Szczególnie bałam się narkozy, ale Pan anestezjolog okazał się super człowiekiem i nawet nie pamiętam jak usnęłam (giggle
wrzesień 2010->nosek

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 14 wrz 2010, 21:45

(giggle Maju ja prawie 2 lata mężatka i też na prawej noszę obrączke (nod

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty