Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Post autor: majamajamaja » 17 cze 2010, 22:57

Nie wiem, jak teraz, u mnie to bylo pare lat temu.
Odsetki byly niewielkie, nizsze, niz lokata terminowa.
Ze splata mozna bylo odczekac rok od ukonczenia studiow. A jesli przynajmniej czesc tego kredytu splacilas za jednym zamachem wlasnie w terminie do roku od ukonczenia, to od tej czesci tez nie byly naliczane zadne odsetki.
Trzeba natomiast ukonczyc studia w terminie (to nie jest podany konkretny semestr, mozesz wiec miec chyba uzasadniony rok poslizgu), bo inaczej grozi ci natychmiastowa splata po obowiazujacych odsetkach, jak w innych kredytach.
Acha, na splate masz dwa razy wiecej czasu, niz czas, w ktorym pobieralas kredyt. To znaczy jesli pobieralas kredyt przez 4 lata, to na splate masz 8 lat.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 30 cze 2010, 22:14

Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w PL i w najbliższym czasie organizowane jest szkolenie na Laboranta sekcyjnego???

Ale interesuje mnie szkolenie bądź kurs...a nie te "kurs" przy akademiach, co wydają tylko zaświadczenia
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 01 lip 2010, 19:18

Spróbuj popytac przy Muzeum Anatomii we Wrocławiu albo w muzeum przy CM UJ.
Mój znajomy robił takie uprawnienia właśnie we Wrocławiu. Ale było to pare lat temu. On to robił- "dla jaj", ale ja nie wiem co w tym śmiesznego... Nam- studentom wpojono wielki szacunek dla zwłok. Np. za zrobienie zdjęcia preparatom i jego rozpowszechnianie można było wyleciec z uczelni.
Ja osobiście nie zniosłabym codziennego obcowania nie tyle co ze zwłokami, ale z formaliną. Nigdy nie zapomnę tego duszącego zapachu wywołującego łzawienie w oczach i ostry kaszel.
Ale w sumie zależy też gdzie sie potem pracuje, bo niekoniecznie trzeba mieć z formaliną do czynienia.
Nie zapomnę też ekstremalnych doświadczeń z medycyną sądową- zwłoki po miesiącu wyłowione ze stawu, albo po pół roku wykopane z ziemi, zwłoki w kawałkach, zwłoki zwęglone w pożarze itp.
Już zawsze będę mieć przed oczami te widoki... I zapach...

walika
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: walika » 09 wrz 2010, 11:30

Zastanawiam się nad kursem dla lingeristek. Słyszałam o centrum szkoleniowym New Look w Warszawie, które prowadzi zajęcia na profesjonalnych urządzeniach i pigmentach, a na zakończenie wydają certyfikaty, które respektowane są salonach urody. Czy ktoś brał udział w takim szkoleniu? Czy po takim kursie jest szansa znalezienia dobrej pracy w zawodzie?

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 10 wrz 2010, 21:01

Mam zamiar ostro zabrać się na naukę języka obcego, chodzi mi głównie o konwersacje i pytanko lepiej lekcje indywidualne czy grupowe?
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
k_asiaczek
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: k_asiaczek » 10 wrz 2010, 21:46

Michitka zdecydowanie indywidualne, wtedy nauczyciel skupi się tylko na Tobie, będziecie ćwiczyć to co akurat sprawia Ci trudność, w grupie niestety jeśli większość rozumie a Ty nie to idzie się dalej (ja chodziłam tak na angielski przed maturą i szczerze mówiąc czegoś się nauczyłam ale bardziej po tym jak inni mówili a nie przez moje myślenie (clin )
05.03.2010-dr Kubasik HP okrągłe es prawa:400cc lewa:500cc applaus

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 11 wrz 2010, 12:42

Michi poszukaj zajęć w małej grupie (nie więcej niż 5-10 osób) z native speakerem - nie ma nic lepszego. W takiej małej grupie łatwo jest dopasować ludzi tak, żeby byli na jednym poziomie. Indywidualne konwersacje są fajnym uzupełnieniem, ale jako baza do nauki języka nie polecam.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 11 wrz 2010, 23:25

A jak uważacie czy człowiek jak chce nauczy się języka dość szybko??

Chodziłam i indywidualnie i grupowo, a szczerze mówiąc najwięcej nauczyłam się sama (giggle

Awatar użytkownika
meyd
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: meyd » 12 wrz 2010, 11:34

Michi, pewnie że można nauczyć się szybko :)
w zasadzie to mi się wydaje, że najwięcej nauczysz się na indywidualnych zajęciach z native speakerem.. no bynajmniej dla mnie to tak najlepiej, ale wiadomo - każdy ma inne podejście ;) . Na studiach mam anglojęzycznych wykładowców i widzę jak dużo to daje (nod .
Jeżeli lubisz uczyć się języków i naprawdę chcesz się dużo nauczyć to nie powinno być problemu :) .
3 grudzień 2009, Dr Szczyt - korekta noska - już po :roll:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 12 wrz 2010, 12:58

Michi jak się chce to wszystko można, a jak jeszcze ma się do tego smykałę to w ogóle nie ma problemu.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”