Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce. cz.4

Post autor: Kwiatuszek* » 21 lip 2010, 22:36

No, no babina niezła z Ciebie stroinisia. Buciki cudeńka, nózki zreszta też. Ale mi sie nie chce teraz łazic po sklepach, upały straszne /chociaż w galeriach klima i jest przyjemnie/. Nie mam zreszta kasy. Remont i wyjazd w planie zrujnowały mnie. Zreszta chyba sie faktycznie mentalnie zaczynam tez starzec bo czasami zaczynam myśleć, po co mi tyle szmat. Ale lubię sie ubierać w nowe szmatki a i owszem.

Teraz z innej beczki. Dziewczyny czy może ma ktoras przenosny klimatyzator w domu, lub może macie na ten temat jakąś wiedzę. zamierzam kupić tylko,że sa nt. temat rożne opinie. Jak cos wiecie napiszcie. (trans (trans (trans (trans

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 21 lip 2010, 23:03

ja miałam, taki stojący na podłodze. Wysokie to było na jakiś metr....{kupiłam 6 lat temu} i więcej nie chce widzieć.Wolę się pocić (whew . Niby był najcichszy na rynku ale jak wyłączyłam , to była ulga....... Może teraz są bezszmerowe? Nawet najładniejszy, szpeci i zagraca. Chyba skusiłabym się na taką zaokienną skrzynkę gdybym mieszkała w bloku.
Szmat też wiele nie kupuję....Wczoraj dżinsy w Orseyu, ale tylko dlatego, że były granatowe, z laycrą i cieniutkie jak flanela...
zadowolona

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 lip 2010, 08:12

Kwiatuszku, polecam rolety antywłamaniowe. Przy upale spuszczam i w mieszkaniu chłodno....Tylko ciemno (giggle . Często wyjeżdżamy więc założylismy dla bezpieczeństwa i nawet nie sądziłam, że zadziałają jak klima
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 25 lip 2010, 10:02

babina7 pisze: Chyba skusiłabym się na taką zaokienną skrzynkę gdybym mieszkała w bloku.
O-hy-da ! Szpeci paskudnie elewacje. Ale rolety a nawet zwykłe żaluzje-tzw. wertykale faktycznie pomagają.

Baty jakoś nie potrafię cenić. Wzornictwo mają niezłe. Ale jakość licha. To cos jak Reserved. Dobre wzornictwo, często ciekawe materiały, ale zamek fatalnie wszyty (w spódnicy) i wygląda to-to jakbym osoboście szyła ;-) albo bluzka sie kurczy po praniu i nie wejdziesz. Oni wszyscy juz nawet chyba nie Chinach, ale w Ugandzie lokują zamówienia. Nie ubliżając oczywiście temu krajowi, ale sposób wykonania jednak znacznie sie różni.
Ale będe ciekawa, jak te buty sie będa nosić. Może sie cos poprawiło w jakości? To wracam do Baty.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 25 lip 2010, 12:01

Odnosnie rolet, to własnie zauwazyłam,ze jedne maja te skrzynki a inne nie. Ale pal diabli czy szpeca czy nie, maja byc skuteczne. A Ty Muflonku co bys radziła na to aby mieszkanie było chłodniejsze? Na przyszły rok musze cos mieć, albo klimatyzator przenosny, albo klima normalna, albo te rolety . Obojetnie czy beda upały długotrwałe czy nie. No i mysle ,ze Wy mi pomozecie podjąc decyzje.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 25 lip 2010, 12:30

Rolety zawsze mają skrzynki { bo tam sie zwijają} z tym, że jedni dają je na okno, obudowują elewacją i są niewidoczne. Ja mam nad oknem, widoczne, bo nie chciałam zmniejszać światła okna. Skrzynki rolet są ładne i można zamówić w każdym kolorze, pasującym lub takim samym jak okno. Oprócz chłodzenia w lecie, w zimie zmniejszają "uciekanie " ciepła. Paskudne są skrzynki od klimatyzacji. To są takie pudła dziurkowane z wiatrakiem w środku. Pełno tego na biurowcach. Na domku własnym bym nie dała, ale na bloku....?czasem majty sąsiadki bardziej szpecą. Te zewnętrzne klimatyzatory sa bardziej skuteczne. Można też troszkę je zamaskować
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 25 lip 2010, 21:50

No, owszm , klimatyzatory ze "skrzynką" na elewacji sa skuteczne. Ale się Kwiatuszku dowiedz (w spóldzielni lub u administratora budynku) czy Ci wolno tak na własną ręke to montować. Po pierwsze pobiera prąd (jakby wszyscy powiesili, to by trzeba do budynku zasilanie wieksze doprowadzić(chyba, że macie). Wpływa na wygląd elewacji. Może być, że podlega w związku z tym osobnym uzgodnieniom. I na koniec kłopot - rozwala ci ścianę, bo musi być dziura na zewnatrz. bałagan i kłopot. Jak masz budynek ocieplony to raczej rolety zwijane, jak mówi Babina.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 25 lip 2010, 22:35

Własnie w przyszłym roku bedą budynek ocieplac, wymiana paparpetow tych blach przy balkonach i malowanie to by mi zapaprali pewnie. Dzieki dziewczyny,ze mi podpowiedziałyscie,ze na klimatyzacje zewnetrzna musi byc zgoda społdzielni / najprawdopodobniej/. Coraz blizej jestem rolet, tylko duszno chyba jak tak sie zaciagnie te rolety, co?
Jeszcze cały czas czytam o klimatyzatorach przenosnych, boje sie szumu, ale mam czas do przyszłego roku, bo teraz juz chyba najwieksze upały minely.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 26 lip 2010, 01:03

Kwiatuszku , Babina pisze o roletach przeciwwlamaniowych ze skrzynka za oknem (nie sa wcale brzydkie) ale sa takie same rolety ze skrzynka nad oknem w miaszkaniu , wlasciwie nie jest to taka sama skrzynka bo obudowa z listwy ktora nie szpeci , mozna ja tapetowac i malwac (sa manualne rolety i elektryczne ). Tylko na ktore okna masz je zamontowac ? Jesli do pokoi to owszem ale do np. kuchni czy salonu to raczej odpadaja bo spuszczone zaslaniaja calkowicie swiatlo . Mysle ze lepszym rozwiazaniem do pomieszczen dziennych sa rolety ze specjalneego tworzywa , cos w rodzaju drobnej siatki , byc moze jest to sztywny specjalny material powlekany (nie pamietam co to bylo , mialam taka rolete w dawnym domu w kuchni ) . Zwijaja sie latwo , (na duze okna montuje sie elektryczne ), maja na zewnatrz malutka skrzynke prawie niewidoczna , sa w roznych kolorach i co najwazniejsze -calkowicie spuszczone nie zaslaniaja swiatla . Sa to specjalne rolety przeciw sloneczne . U mnie w kuchni gdzie mialam ogromne okno na cala szerokosc pomieszczenia i gdzie slonce dawalo juz przed poludniem az do 15 stej - roleta sprawdzala sie na piatke , swiatlo przechodzilo ale cieplo od slonca nie .
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 24 sie 2010, 09:49

Temat umarł.Żadna nic nie pisze,ale faktycznie nie ma co pisać.
Kurcze nie ma któraś kochanka,albo nie zrobiła jakiejś operacji,bylo by o czym pogadać (rofl
U mnie nudy (yawn
To pozdrowionka dla wszystkich (hi
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”