Oj takewawawa pisze: moim zdaniem bez faceta latwiej jest dopiac swoich celow niz z.
Moderator: Zespół I

Oj takewawawa pisze: moim zdaniem bez faceta latwiej jest dopiac swoich celow niz z.
a czemu Tobie glupio? to im powinno byc glupio, bo glupio sie dziwiaMichitka pisze: ... Ale czasem ludzie, znajomi patrzą złym okiem i się dziwią, sama???Wiem, niby to nie ich sprawa, ale mi jakoś tak głupio
![]()
a ja wolna jestem i wolalabym wolna bycMichitka pisze: Ci co są zajęci chcieliby być wolni i oddaliby za to wszystko, a ci co są wolni chcieliby być zajęci
Byłam zachwycona po jego lekturze i chylę czoła przed jego autorkami. Mój ulubiony cytat to: z rzeczy śmierdzących wolę sery pleśniowe. Inne dobre fragmenty - wybaczcie, ale nie mogę sobie odmówić ich przytoczenia:ewawawa pisze:w przekroju z 24.11. jest artykul na temat childfree, no kidding i ogolnie ludzi bez dzieci z wyboru - wczoraj mi wpadl w rece w wannie przy przegladaniu zaleglej prasy:
Całość polecam do przeczytania - dostępna jest na stronie: http://www.przekroj.pl/wydarzenia_swiat ... 942,0.html" onclick="window.open(this.href);return false;Organizacje, takie jak amerykańskie No Kidding!, Childfree by Choice czy Happily Childfree[...]
...
Ciągle mielibyśmy problem, z kim je zostawić, gdybyśmy chcieli wyjechać lub pójść na imprezę.
...
W dzieciach nie znajduję niczego interesującego i ładnego. Cóż, mnie zachwycają dla odmiany obrazy Modiglianiego, a z rzeczy śmierdzących wolę sery pleśniowe – zaznacza uczestnik Bezdzieci.pl
...
Pada argument, że wybierający bezdzietność to hedonistyczni egoiści
...
Zamęczani pytaniami: „A wy kiedy?” oraz „Nie? Dlaczego?!”, uciekają się do żartów czy absurdu. Jak na przykład Christianna: – Gdy ktoś dopytuje, mówimy: nasze koty nie lubią dzieci i nie chcą negocjować.
...
„Państwo powinno udzielać wsparcia tym, którzy rezygnują z potomstwa – w ten sposób ogranicza się bezrobocie i przeludnienie”.
...
Pary bezdzietne nie tylko częściej pracują na rzecz lokalnych społeczności. W ogóle spędzają więcej czasu w pracy, często dlatego, że tego chcą, ale czasem jest to na nich wymuszane.
...
„Gdy w małżeństwie pojawia się dziecko, poziom stresu obojga małżonków w istotny sposób rośnie”. Pierwsze miesiące dziecka to ogromne wyzwanie. Taki kryzysowy scenariusz rzadko jednak pojawia się w naszym obrazie rodzicielstwa,

niedawno uslyszalam powiedzenie ze staropanienstwo to stan ducha a nie stan cywilny i w sumie cos w tym jest...lil sexy pisze:Michi kobieta która idzie przez całe życie bez faceta wcale nie musi na starość być zrzędzącą starą panną.
Jako ripostę na durne pytania o szklankę wody polecam wypowiedź tej samej bohaterki reportażu: "Nie zamierzam płodzić służącej."Ludzie z reguły nie wyrażają głupiego zdziwienia, gdy ktoś publicznie mówi, że nie lubi kotów. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś stwierdził: - Nie lubisz kotów? Swojego polubisz! Kot sam dba o higienę osobistą. Sam załatwia swoje fizjologiczne potrzeby. Jeszcze nikt nie wprawił mnie w obrzydzenie publicznym przewijaniem kota. Kota można zostawić na cały dzień w domu bez niani. I ma się przy tym pewność, że sąsiedzi nie będą się skarżyć na wrzask dobiegający zza ściany.