Facet z dzieckiem

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
natala82
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: natala82 » 30 lis 2005, 19:50

Ulsy jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz czy to ma sens!Moze byc cudownie,wyjatkowo!Rozumiem, ze to on zajmuje sie na codzien tym dzieckiem?
Juz po!:)
Skupin 26 lipiec, mentor 300cc okragle.

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 02 gru 2005, 22:33

Ulsy, spróbuj. Może zastanów się co by było w odwrotnej sytuacji? Czy chciałabyś aby ktoś skreślił ciebie tylko dlatego , ze masz dziecko z poprzedniego związku? Wazne jest to jakimi jesteśmy ludźmi, czy chcecie być razem? ponieważ ma dziecko z poprzedniego ziązku i nie uchyla się od jegowychowywania to będzie czaes musiał spotkać jego matkę. Zaufaj mu. 'ona jest matką jgo dziecka ale on chce być z tobą. Pomysl czy to cos dla ciebie znaczy...
Trzymam kciuki
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

ulsy27
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: ulsy27 » 03 gru 2005, 00:52

viki pisze:Ulsy, spróbuj. Może zastanów się co by było w odwrotnej sytuacji? Czy chciałabyś aby ktoś skreślił ciebie tylko dlatego , ze masz dziecko z poprzedniego związku? Wazne jest to jakimi jesteśmy ludźmi, czy chcecie być razem? ponieważ ma dziecko z poprzedniego ziązku i nie uchyla się od jegowychowywania to będzie czaes musiał spotkać jego matkę. Zaufaj mu. 'ona jest matką jgo dziecka ale on chce być z tobą. Pomysl czy to cos dla ciebie znaczy...
Trzymam kciuki
Viki, bardzo Ci dziekuje za rade. Oczywiscie nie chce go absolutnie przekreslac dlatego, ze ma dziecko. Najwiekszy problem to, to ze obydwoje sie czegos boimy. On prawdopodobnie tego, ze byc moze dla mnie to tylko zabawa (a przysiegam ze nie !!!) Ja tego ze nie wiem dokladnie w jakich relacjach jest on z matka dziecka. Obydwoje nie potrafimy sie przed soba otworzyc. To dopiero poczatek i Boze, tak bardzo bym chciala zeby nam sie udalo. Musze dodac, ze moim kolejnym problemem jest fakt, ze nie umiem byc zwiazku. Jak do tej pory byly to tylko dluzsze lub krotsze romanse i nigdy nic naprawde. Tym razem bardzo mi zalezy i BARDZO nie chcialabym go stracic.
Chyba by sie przydal jakis dobry psycholog.

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 03 gru 2005, 13:17

Ulsy. To, że obydwoje się boicie to normalne. Tylko ariat sie nie boi. Ja jestem z moim mężem 7 lat po ślubie. Mam do niego totalne zaufanie, ale to nie oznacza, że gdzieś tam w głebi duszy nie boje się czasam , że kogoś spotka i nas zostawi, choć wiem że bardzo nas kocha i codziennie daje tego dowody. Inaczej się kocha nan początku znajomości, inaczej po kilku latach. My się zmienaiamy, dorastamy, a wraz znami ewoluują nasze uczucia. Oboje boicie się zranienia, odrzucenia. Myslę, że on boi sie bardziej bo wie, że będziesz zazdrosna o byłą żonę. Jedyna rada to porozmawiać. Ale nic na siłę. powoli, czas jets dobrym doradcą. Pamiętaj że jak coś powiesz to klamka zapadła, nawet jak przeprosisz to słowa gdzies tam zostaną. Nie możesz go z góry podejrzewać o zdardę dlatego że spotkała się z byłą żoną w sprawie dziecka. To, że nie wypiera się opieki nad nim tylko dobrze o nim świadczy. To normalny, odpowiedzialny facet, który ma dziecko z nieodpowiednią dla niego kobietą.
Zaufaj sobie, swojemu sercu, a przede wszystkim zaufaj jemu. To że ponownie się o Ciebie stara chyba jednak o czymś świadczy? Świadczy o tym, że zależy mu na tobie....

Daj szansę sobie....
Daj szanse jemu....
A przede wszystkim daj szansę WAM.

Ściskam i pędzę smazyć mielone dla moich chłopaków :wink:

Awatar użytkownika
Martenka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Martenka » 12 gru 2005, 14:14

viki swiete slowa :)

Pamietacie ten przeboj Demono:
"...
Pokonac strach
przed niezwyklym tym spotkaniem
poswieceniem i oddaniem..."

ulsy27
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: ulsy27 » 12 gru 2005, 19:14

Jesteście Super ! Wielkie dzięki za rady i słowa otuchy. Czas pokaże co z tego bedzie.
Pozdrawiam serdecznie :D
U.

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 12 gru 2005, 21:35

no strasznie jestem ciekawa, jak tam się toczą sprawy. Trzymam za Was kciuki!!!!
Jak możesz to za jakiś czas daj znać co w temacie....
:)

Awatar użytkownika
Czarna88
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Facet z dzieckiem

Post autor: Czarna88 » 09 lip 2010, 01:02

Szkoda, że nia ma historii ciąg dalszy... Ja w podobnej sytuacji i jestem ciekawa jak się wszystko potoczyło
8.09.2010 McGhan TRM 295 i TRF 335= Dr. Kubasik (inlove
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=240" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 04#p654904" onclick="window.open(this.href);return false;
24.02.2011 poprawka piersi oraz nosek = Dr. Kubasik
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 01#p653201" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 12 lip 2010, 21:13

No szkoda, czytalo sie troche jak romans.

Moim zdaniem romans, w ktorym jedna strona ma potomstwo, druga nie, jest nierowny. Dla mnie za bardzo nierowny. Osoba z dzieckiem cos zyskuje, powieksza "swoje" grono, a osoba bez dziecka musi przyjac i zaakceptowac obcego czlowieczka w swoje intymne kregi. Bo przeciez wiadomo, ze dziecko, to nie dodatkowy znajomy, jesli mu sie to uda, zaabsorbuje cala uwage i energie rodzica, a o ile sie da, jeszcze kazdego innego doroslego.

Mimo tego sam fakt bycia rodzicem nie zmienia czlowieka na tyle, aby sie w nim nie zakochac...
Ja jednak wole po rowno. Zero do zera, jeden do jednego, itd. Ty masz tyle samo, co ja.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
Czarna88
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Czarna88 » 29 lip 2010, 20:57

Po zyskanych doświadczeniach też bym wolała zero do zera. Ale co zrobić gdy człowiek wydaje Ci się wartościowy ale dziecko ma? Skreślić?
Ja nie skreśliłam i żałuję. Do dziś gryzę się w sobie i zastanawiam czy związek ma sens. Przewrażliwienie partnera na punkcie dziecka, powiedzenia na jego temat słowa które mu się nie spodoba i wywyższanie dziecka ponad mnie bo przecież "mnie można zmienić" a dziecka nie...
8.09.2010 McGhan TRM 295 i TRF 335= Dr. Kubasik (inlove
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=240" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 04#p654904" onclick="window.open(this.href);return false;
24.02.2011 poprawka piersi oraz nosek = Dr. Kubasik
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 01#p653201" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”