Ile na siebie wydajecie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Ile na siebie wydajecie???

Post autor: marryme » 12 maja 2010, 14:10

mathilden pisze:Kiedyś więcej od kiedy mam męża mniej bo jest moim wyrzutem sumienia...

Wszystko mi wylicza nawet jeśli nic sobie nie kupię albo nic z sobą nie zrobię to i tak źle że choćby udałam się na zakupy :(
Naprawdę taki jest? (thinking
O Twoje własne pieniądze też się obraża?

Kurcze,ja bym chyba nie wytrzymała. (shake
Kiedyś mój ex miała zapędy i wyliczał mi moje wydatki,opłacane z mojej własnej pracy. (headbang
Life is a journey,not a destination.

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 16 maja 2010, 11:45

Przeczytałam niedawno w Twoim Stylu, że przeciętna Polka wydaje na siebie około 270 zł miesięcznie.
Troche mnie to zawstydziło... (thinking
U mnie wciąż tendencja wzrostowa. Ale ostatnio rzadziej wydaje na ciuchy. Więcej inwestuję w ciało- tak to ujmę (clin

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 16 maja 2010, 12:03

270 zl miesiecznie to chyba troszke za malo.... Nie chce wypasc zle zrozumiana, ale ja wydaje tyle na pare butow, raz w tygodniu, a gdzie jeszcze kosmetyki, zabiegi i.t.p. Najwiecej wydaje w drogeriach i na kosmetyczke miesiecznie, pozniej sa buty i torebki, a na koncu ciuchy. Teraz akualnie zbieram na botox i usta (blush
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 16 maja 2010, 13:51

Faktycznie 270zl to troche malo-ja obecnie baaaaaaardzo ograniczylam swoje wydatki bo odkladam na cycuchy i botox w lipcu no i ogolnie cala taka 2 tygodniowa wyprawa do Polski zawse pochlania gore kasy u mnie, wiec jest na co zbierac ;) a mimo to 270zl czyli jakies 60funtow, to by mi zabraklo-w tym miesiacu juz wydalam 20f cardigan, 30f i 16f na buty, kosmetyki ok 25f co daje 91f a to dopiero polowa miesiaca (giggle . Nie moge sie juz doczekac sierpnia gdy to bede juz wolna od zobowiazan typu odkladanie (giggle (giggle (giggle . Swoja droga w lipcu wyjdzie mi niezla srednia wydatkow na siebie (giggle
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 16 maja 2010, 14:54

Ja w tym miesiącu przegiełam (blush bo na ciuchy wydałam duuuuuuużo z naciskiem na dużo,ale wychodzę z założenia,iż kupiłam dobre gatunkowo rzeczy, wiec nie będą na chwilę...A teraz trochę odpuszczę z ciuchami i więcej kasy przeznaczę na zabiegi i wszelkie upiększające mazidła (giggle

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 16 maja 2010, 17:15

no tak Toxic moze 270zl i to malo ale to wydaje przecietna Polka i musimy brac pod uwage zarobki w Polsce

ja generalnie muze ograniczyc swoje wydatki, bo kupuje duzo kosmetkow i ubran a pozniej polowa lezy
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 16 maja 2010, 19:02

agus_dan biore pod uwage zarobki w Polsce, ale biorac pod uwage ze przecietna Polka w ciagu miesiaca idzie raz do fryzjera ok 50-100 zl, kupi jakis ciuch lub buty 100-200 zl, jakis kosmetyk 20-50 zl i juz mamy wiecej niz 270 zl...
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
agus_dan
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agus_dan » 16 maja 2010, 19:29

ja mysle ze raczej przecietna polka kupuje farbe do wlosow 15zl i to tez nie co miesiac, a butow co miesiac tez nie kupuje, sama pamietam jak to bylo
nie mowie ze babki nie szaleja z kasa w polsce tylko ze ogromna liczba kobiet nie moze sobie na wiele pozwolic
heh moze przesadzam dziewczyny ale ogromna liczba moich kolezanek wlasnie tak ma
tak czy siak 270 to malo i nie poszalalabym z ta suma
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.

15/06/10 operacja noska -dr Łątkowski

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 16 maja 2010, 19:43

Ciekawe, jaka "reprezentacyjna" grupe Polek wzieli pod uwage. Jesli mnie by sie ktos zapytal, czy cos w tym miesiacu kupilam, to bym powiedziala spontanicznie, ze nie. A szafa peka i wydaje miesiecznie na siebie przynajmniej 500 € miesiecznie. Jesli ide do szybkiej restauracji i kupuje jedzenie, to to tez wydatek na mnie, a przeciez nie zbieram kwitkow, ile za to zaplacilam. Nie bylabym w stanie okreslic, ile tego idzie na takie spontaniczne wydatki.

Prawdopodobnie jest tak, ze nawet jesli owa reprezentacyjna Polka robila jakas op. plast. to nie wlicza jej do sredniej miesiecznej, tylko jako extra wydatek.
A z ta farba do wlosow itd w Polsce, to jasne, wiem, jak moja mama zyje.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: marryme » 16 maja 2010, 19:54

Agnes
Muszę się z Tobą zgodzić.
Wiele moich znajomych tak cieńko przędzie,mają pracę ale wiadomo jak to jest-pensje nie są super wysokie.Po opłaceniu wszystkich niezbędnych zobowiązań,nie zostaje za wiele na szaleństwo.
Myślę,że ta suma 270 zł,jest bardzo adekwatna do sytuacji w kraju.
Chociaż i to dla wielu kobiet,to niewyobrażalny luksus.
Większość z nas na forum pochodzi z dużych miast,a tam sytuacja jest inna niż na prowincji.
Na wsiach, to dla kobiet pewnie nawet 50 zł to jest COŚ.Albo i o tym,mogą sobie pomarzyć.
Tak sobie gdybam. (thinking

Najbardziej wkurzają mnie osoby,które ciągle biadolą,że nie mają na to czy tamto.
Podczas gdy przepuszczają (cash na głupoty.Mam taka koleżankę,która narzeka,że ma mało fajnych ciuchów i kosmetyków.
Ale pali 3 paczki papierosów dziennie,do tego ze 3 piwka,kilka paczek chipsów.I tak dzień w dzień.
Przecież za same fajki musi płacić z 30 zł. (whew do tego piwsko i chemiczne kartofelki-już jest ładna sumka,razy 30 dni--ile ciuszków można za to kupić (whew (whew (whew
No,ale jak się woli truć to co zrobić.
Rozumiem,że to nałóg,ale tylu ludzi rzuca to w cholerę...
Life is a journey,not a destination.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”